11 de març del 2006

L’acord pel campus de Tortosa serà oficial d’aquí a deu dies

L’Ajuntament tortosí, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI) ja han fixat una data per oficialitzar l’acord sobre l’emplaçament del campus de les Terres de l’Ebre de la URV al parc de la Fira de Tortosa. Si no hi ha cap imprevist d’última hora, la data escollida és el 20 de març, un dels pocs dies lliures en l’agenda del conseller Carles Solà. De fet, la decisió de l’emplaçament del campus de la URV a Tortosa ja s’havia de fer pública aquesta setmana, però la impossibilitat de fer coincidir les agendes de Solà i de l’alcalde, Joan Sabaté, amb la del rector, Lluís Arola, hauria ajornat la trobada deu dies més.
A més, en els últims dies s’han anat sabent més detalls de la gestació del principi d’acord que culminarà amb la instal·lació del campus al parc de la Fira, una decisió que ja estaria presa. Així, ara s’ha sabut que Sabaté va aprofitar el ple del Parlament del dijous 2 de març per parlar amb Solà durant més d’un quart d’hora. Durant la trobada, i tenint en compte l’existència de diferents línies d’investigació periodística, el conseller del DURSI hauria autoritzat Sabaté a anunciar aquell mateix vespre que l’Ajuntament havia presentat una tercera alternativa a la Generalitat i a la URV, ja que les dues opcions per emplaçar el campus havien acumulat una sèrie d’inconvenients que havien bloquejat la decisió.

IPE hi està d’acord
D’altra banda, la tinent d’alcalde d’Estudis Universitaris de l’Ajuntament tortosí, la regidora independent Amparo Moreno, va enviar ahir a la premsa un article d’opinió en què valora molt positivament la decisió de l’alcalde de posar a disposició de la URV «uns espais que permetin la construcció d’un campus universitari amb perspectives de futur». Moreno recorda que l’aposta dels altres dos grups del govern, PSC i ICV, era emplaçar el campus al complex dels Josepets, i que aquesta opció no coincidia amb la que expressava el grup d’Independents per l’Ebre (IPE) en el seu programa electoral. La regidora hi afegeix que IPE preferia situar el campus a les antigues indústries Fabra, «per les seues possibilitats de comunicació i d’expansió», però que la posició minoritària d’IPE al govern els va «condicionar» a assumir la proposta majoritària. Finalment, Moreno adverteix que IPE considera que el campus no hauria de limitar-se a la zona verda del parc de la Fira, sinó situar-se més al nord i aprofitar el pla parcial de l’Horta del Pimpí, una possibilitat que El Punt ja avançava el passat 3 de març.

El Punt (11-03-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta