28 d’abril del 2006

Escassa participació en l’acte antimonàrquic per la visita dels ducs de Palma d’avui a Tortosa

La princesa Cristina i Urdangarin arribaran en cotxe i no faran cap discurs

Una trentena de persones van participar ahir al vespre a la concentració que diferents entitats havien convocat per rebutjar que l’Ajuntament de Tortosa haja convidat enguany els ducs de Palma per inaugurar la fira Expoebre. L’assemblea d’estudiants, el Casal Popular Panxampla i Maulets, agrupats en l’anomenat Comitè Popular de Benvinguda, van denunciar que s’ha produït «control social» entre els treballadors de l’Ajuntament, així com la despesa de diners públics per la visita d’avui.

Un dels portaveus del Comitè Popular de Benvinguda, Josep Sabaté, va afirmar ahir que treballadors de l’Ajuntament han estat interrogats sobre les seues idees polítiques, amb motiu de la visita que Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin faran avui a Tortosa. A més, Sabaté va denunciar la despesa pública que representarà la visita dels ducs de Palma i les millores que s’han fet durant els últims dies a la ciutat, «com si la gent que viu sempre a Tortosa no fos prou important». Els manifestants, que van rebre el suport d’alguns militants d’ERC, van assumir amb resignació l’escassa assistència a l’acte.
D’altra banda, tot fa preveure que la visita dels ducs de Palma comportarà un fort desplegament de mesures de seguretat. Cristina de Borbó i el seu marit arribaran a Tortosa en cotxe, i no en helicòpter com havia previst inicialment la Casa Reial. Els ducs de Palma seran rebuts per l’alcalde, Joan Sabaté, i a les dotze del migdia sortiran al balcó de l’ajuntament per saludar els ciutadans que s’hagin aplegat a la plaça d’Espanya. De fet, Sabaté ha emès aquesta setmana un ban en què convida tots els tortosins a mostrar la seua simpatia cap als representants de la família reial. Després de signar al Llibre de la ciutat, els ducs de Palma deixaran l’Ajuntament i es dirigiran, també en cotxe, fins al parc municipal Teodor González. Amb tot, Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin només visitaran el recinte d’Expoebre, i no tallaran la cinta de rigor ni faran cap discurs inaugural.

El Punt (28-04-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta