25 de maig del 2006

CiU de Tortosa culpa Sabaté i Martín de la «paràlisi de la ciutat» pel retard del pla urbanístic

Bel adverteix que la falta de sòl edificable perjudica el sector de la construcció

El grup municipal de CiU va denunciar ahir la «paràlisi urbanística» que pateix Tortosa després de set anys de tramitació del nou pla d’ordenació urbana municipal (POUM). El portaveu de CiU, Ferran Bel, va recordar que fa més d’un any que a Tortosa s’estan concedint llicències d’obres segons el pla del 1986, i que encara no hi ha data per a l’aprovació del POUM per part de la comissió territorial d’Urbanisme. A més, Bel va carregar durament contra l’alcalde i contra el regidor d’Urbanisme.

«Fins ara hem tingut molta paciència, però hem de denunciar aquesta situació perquè Tortosa està paralitzada pel retard en l’aprovació del POUM», va afirmar ahir Ferran Bel. El convergent va recordar que els treballs per redactar la revisió del pla general van iniciar-se el primer trimestre del 1999, i que des del març de l’any passat l’Ajuntament està atorgant llicències segons el planejament del 1986. «Això ha provocat que s’estiga construint en solars que amb el nou POUM ja no són edificables, o que s’hagin enderrocat edificacions que amb el nou planejament havien d’estar catalogades i protegides, com les ceberes de Campredó», va remarcar. «Set anys després, Tortosa està donant llicències a partir d’un pla que el 1999 ja va considerar-se obsolet», va lamentar el portaveu de CiU. En la mateixa línia, Bel va denunciar que ningú sap quan podrà fer-se l’aprovació del POUM de Tortosa per part de la comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre, «tot i que el ple de l’Ajuntament tortosí va fer l’aprovació provisional del text el 4 d’agost de l’any passat».
Bel va afirmar que per culpa del retard en l’aprovació del POUM les constructores no tenen solars, i que hi ha molts particulars que esperen l’aprovació del pla per poder construir el seu habitatge. «És realment dramàtic que les empreses no puguin construir i desenvolupar les seues promocions», va valorar Bel, que va citar els casos dels nous plans parcials de Porta de Tortosa, Sant Llàtzer, Raval de la Lloma, Horta de Sant Vicent, La Farinera, Camí de Roquetes i Horta de Jesús. «Ara mateix no es podrien fer més de 60 habitatges nous a Tortosa, perquè no hi ha solars», va sentenciar el convergent. Bel va assegurar que els responsables de la situació són l’alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, i el regidor d’Urbanisme, José Martín. «Els culpables són Sabaté i Martín, Societat de Responsabilitat Limitada», va ironitzar Bel, que tot seguit va demanar que ningú interpretés el comentari amb cap «connotació mercantil». Segons Bel, «l’alcalde i el regidor han demostrat la seua incapacitat per tirar Tortosa endavant».

> Cau en picat el percentatge de pisos acabats

Per demostrar que Tortosa pateix una «paràlisi urbanística», el portaveu de CiU va utilitzar les estadístiques dels habitatges finalitzats en els últims quatre anys. Així, durant el 2002 van certificar l’acabament de 1.501 habitatges, mentre que l’any passat només se n’haurien acabat 178. Segons Ferran Bel, les xifres són més preocupants si sabem que el nombre d’habitatges acabats ha crescut tant al Baix Ebre com al conjunt de les Terres de l’Ebre. «El 2002, els pisos acabats a Tortosa representaven el 41% del total de Terres de l’Ebre, mentre que el 2005 només van ser el 5%», va dir Bel, que va remarcar que només l’Ampolla va concentrar el 29% dels habitatges acabats a l’Ebre. Segons Bel, la falta de sòl edificable encareix el preu de l’habitatge a Tortosa. «El gran dubte és saber què passarà quan s’aprovi el POUM, ja que de cop podrien posar-se al mercat més de 5.000 pisos nous», va dir. «La baixada de preus farà que algunes constructores optin per esperar-se fins a un moment més favorable», va dir Bel.

El Punt (25-05-06)

1 comentari:

  1. Tinc entés, que abans d'arribar al plaç d'aprovació inicial, no es va contestar ni una sola ´de les alegacions, i llavors no es va poder aprovar... segur que ara tampoc.... el que passa que se li hauria de començar a fotre canya al buffet jornet-llop-pastor, del primer dels quals es valedor lo sinyor ancalde, i es deu estar forrant, no vull ni imaginar la morterada que li deu estar cobrant a l'ajuntament.....i después l'ajuntament no té un duro, segons per a qué!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta