24 de maig del 2006

Els rius i les energies netes centraran la part tortosina del Festival de Cinema de Medi Ambient

La mostra estrenarà el nou documental de Mario Pons, «Contracorrent»

Els rius, les energies alternatives i el canvi climàtic centraran el programa del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient de Catalunya, que en el cas de Tortosa serà entre el 2 i el 9 de juny. El director del festival, Jaume Gil, va explicar que enguany han preparat un programa «a mida» de les necessitats de Tortosa, i va avançar que una de les activitats més destacades serà l’estrena de Contracorrent, el nou documental de Mario Pons, amb una xerrada de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

L’alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, i la regidora de Medi Ambient, Jana Muñoz, van acompanyar ahir Jaume Gil en la presentació del programa tortosí del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient de Catalunya. De fet, el festival també se celebrarà paral·lelament a Sant Feliu de Guíxols, el Prat de Llobregat i Barcelona. Gil va explicar que l’any passat van detectar l’interès del públic per aquelles produccions relacionades amb l’aigua, els rius i la seua gestió sostenible, i que enguany han volgut preparar un programa «a mida» de Tortosa. Així, entre les primícies previstes destaca l’estrena del documental Contracorrent, el nou treball de Mario Pons, de l’Ampolla. La projecció del documental, que repassa la gestió de l’aigua que s’ha fet a l’Estat espanyol des del punt de vista dels afectats pels grans embassaments i transvasaments, es farà el 8 de juny i es repetirà l’endemà, amb motiu d’una xerrada organitzada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Amb tot, el festival de Tortosa començarà amb l’estrena de la pel·lícula catalana Como mariposas en la luz, amb una projecció a la plaça de l’Ajuntament. De fet, enguany el festival ha abandonat l’auditori Felip Pedrell i es traslladarà a la sala d’actes de la Cambra de Comerç i a la plaça de l’Ajuntament, molt més cèntrics. El programa inclou una cinquantena de produccions de contingut ecologista i social, tant de ficció com documentals de grans cadenes de televisió com ara National Geographic, Discovery Channel i la BBC.

El Punt (24-05-06)
...

-Podeu consultar tota la programació al web del 13è Festival Internacional del Cinema de Medi Ambient de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta