18 de maig del 2006

La federació veïnal de Tortosa critica la composició de la comissió del Pincat

Acusen l’Ajuntament de falta de diàleg

La Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa va carregar ahir contra el govern municipal per la falta de diàleg a l’hora de negociar la composició de la comissió de seguiment del pla integral del nucli antic (Pincat). El govern ha exclòs l’associació Centre-Nucli Històric, la zona més afectada per les obres de la llei de barris.

El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa, Joan Alegria, va denunciar ahir la «prepotència» i l’actuació «totalitària» del regidor d’Urbanisme, després que el ple de l’Ajuntament aprovés el 8 de maig la composició de la comissió de seguiment del Pincat. «El regidor José Martín ha decidit, sense consultar a la federació veïnal, quines associacions han d’estar a la comissió de seguiment del Pincat», va lamentar Alegria. El president de la federació va afirmar que l’actitud de Martín és «poc democràtica, pròpia d’altres temps», ja que el regidor d’Urbanisme ha ignorat la veu de l’associació de veïns més afectada per les obres de la llei de barris. Alegria va recordar que les associacions de veïns del Rastre i de Santa Clara són les úniques representades a la comissió de seguiment del Pincat. «La proposta de la federació era que hi poguessin estar representades les tres entitats, encara que fos de manera rotatòria», va dir.
D’altra banda, la presidenta de l’associació Centre-Nucli Històric, Caritat Garcia Celma, va explicar que ja han enviat una carta de protesta al conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ja que és el responsable últim de l’aplicació dels ajuts de la llei de barris. «L’excusa que van posar durant el ple és que no podem formar part de la comissió de seguiment perquè som una entitat de creació recent, però la realitat és que també vam participar a totes les reunions prèvies a la redacció del Pincat», va afegir. Garcia Celma va suggerir que l’associació Centre-Nucli Històric és incòmoda per al govern municipal.

> «El govern ‘passa’ de nosaltres»

«En els darrers mesos, el govern municipal no ens té la consideració que mereixem, passa olímpicament de nosaltres», va lamentar ahir Joan Alegria. «Hem sabut a través de la premsa que ja hi ha una solució per a l’antic mercat del peix», va afegir el president de la federació, que també va denunciar que l’Ajuntament no va convidar els representants veïnals a l’última junta de seguretat local. «Les associacions de veïns no som quatre arreplegats que s’avorreixen a casa», va dir Alegria. El president de la federació va destacar que «moltes de les coses que es fan a Tortosa són gràcies a les iniciatives de les associacions de veïns». Tot seguit, Alegria va advertir el govern municipal de la gran capacitat de mobilització que té la federació, i va recordar que per l’onada de robatoris als pàrquings del barri del Temple van aconseguir, «en només 48 hores», que 3.000 persones es manifestessin al carrer. «No diem que s’haja de fer una manifestació, si no hi ha cap motiu», va matisar Alegria, que va reiterar que l’únic que volen és que els governants tinguin en compte la veu de les entitats.
D’altra banda, Alegria va revelar que el 10 d’abril passat van enviar una carta a l’Ajuntament, que encara no els ha respost. L’objectiu de la carta era reclamar que el consistori liquidés les subvencions del 2005, ja que algunes de les associacions de veïns han de començar a organitzar les festes majors dels barris. Finalment, Alegria també va recordar que la federació no troba oportú que s’enderroqui el velòdrom, però va demanar que l’equipament puga tenir un ús profitós. «El més greu és que la gent només es mou per temes concrets, quan ja és una qüestió de fets consumats», va lamentar Alegria.

El Punt (18-05-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta