18 de maig del 2006

Tortosa comença el procés per constituir l’EMD de Campredó

L’alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va informar ahir a la tarda que al migdia havia signat el decret per començar l’expedient de creació de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de Campredó. Com ja va avançar El Punt el 25 d’abril, el govern municipal espera que la segona EMD de Tortosa –la primera va ser la de Jesús, creada el 1995– puga crear-se abans de les eleccions del 2007. Segons Sabaté, en l’expedient s’inclouran una sèrie de documents que establiran l’àmbit territorial i les competències de la futura EMD, així com un estudi econòmic i financer, amb el patrimoni transferible pel municipi i els ingressos i les despeses de la descentralització. Sabaté va afegir que la decisió va ser el fruit de l’última reunió de la comissió mixta, que formen la comissió informativa de Presidència i el consell assessor de l’alcaldia a Campredó. «La constitució de l’EMD de Campredó és un vell compromís nostre, en la mesura que Campredó ha viscut un complicat procés segregacionista que recentment va esgotar totes les vies legals», va recordar Sabaté.
L’alcalde tortosí va remarcar que la segregació del municipi no va ser possible pel marc jurídic actual i també per la proximitat de Campredó al nucli urbà de Tortosa, i va destacar que la constitució d’una EMD és la millor manera de garantir la integritat del municipi i reconèixer el sentiment de poble que tenen molts dels veïns de Campredó. D’altra banda, Sabaté va detallar que l’inici del procés legal per començar l’expedient de l’EMD de Campredó ha estat llarg perquè calia aportar totes les dades possibles al debat. L’alcalde va rebutjar explícitament les crítiques de CiU, que va acusar el govern municipal de falta de voluntat política i d’interessos electorals. Sabaté va concretar que l’Ajuntament espera acabar l’expedient en pocs mesos i poder convocar la consulta popular a la tardor, perquè els veïns de Campredó puguin ratificar la creació de l’EMD.

El Punt (18-05-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta