10 de maig del 2006

Una moció de l’Ajuntament de Tortosa per reduir la concessió del CAT posa en alerta el de Tarragona

CiU, PP i els grups independents tiren endavant la proposta presentada per ERC

El ple de Tortosa va aprovar dilluns a la nit una moció del grup municipal d’ERC, que reclamava l’acció de l’Ajuntament per aconseguir la reducció «planificada» de la concessió del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), amb l’objectiu que el minitransvasament deixi de portar aigua fora de la conca de l’Ebre. La moció, que sorprenentment va ser aprovada amb els vots del PP, CiU i els grups independents IPE i UPE, va provocar la ràpida reacció del govern municipal de la ciutat de Tarragona.
La moció d’ERC es basava en alguns dels acords presos a la 8a assemblea de la PDE, que en el ple va desplegar una pancarta amb el lema Ni una gota més. A més de la reducció planificada de la concessió del CAT i de la determinació d’un cabal ecològic per a l’Ebre, la proposta defensada pels republicans també demanava una moratòria i la paralització dels regadius i embassaments previstos a l’Aragó.
La moció va provocar el vot contrari del PSC i d’ICV, que governa el CAT a través de Medi Ambient. Per sorpresa, el portaveu accidental del PP, Carles Curto, va donar suport a la moció, i també va advertir ERC que la proposta podria enfrontar-los amb els seus companys dels ajuntaments de Tarragona o de Reus.
Ferran Bel (CiU) també va donar-hi suport, i va dir que demanar la reducció de la concessió del CAT és una «aspiració legítima». El ple també va debatre una moció similar d’Independents Per l’Ebre (IPE), rebutjada perquè la proposta de Josep Maria Franquet era més concreta. Franquet proposava reduir la concessió del CAT, cada any i fins al 2013, en mig metre cúbic per segon.

El Punt (10-05-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta