16 de maig del 2006

Urbanisme deixa en suspens el projecte residencial i de camp de golf de Vinaixarop, a l’Aldea

Encara sense data l’aprovació del nou pla d’ordenació urbana de Tortosa

La comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre va deixar ahir en suspens el pla parcial de Vinaixarop, a l’Aldea, en què una promotora preveu construir 363 habitatges i un camp de golf de 18 forats. El director general d’Urbanisme, Joan Llort, va recordar que el projecte encara no té garantida la concessió d’aigua depurada, i va destacar que també han detectat mancances importants. Per exemple, el projecte de Vinaixarop no té una anàlisi adequada dels pendents ni garanteix un bon accés viari.

El director general d’Urbanisme, Joan Llort, va advertir que perquè el pla parcial de Vinaixarop fos «autoritzable» necessitava tenir garantida la concessió d’aigua provinent d’un sistema de depuració urbana. Amb tot, la comissió territorial d’Urbanisme va decidir valorar ahir el pla parcial, tenint en compte la importància del projecte residencial de Vinaixarop. La promoció, a càrrec de la constructora Armilar, preveu l’ocupació de 91 hectàrees amb 363 habitatges i un camp de golf. «De fet, hem detectat moltes mancances i la falta de diferents documents», va precisar Llort. El director general d’Urbanisme va recordar que, al marge de la concessió d’aigua, la promotora també haurà de garantir una correcta qualitat ambiental i sanitària de l’aigua amb què es regarà el camp de golf. Llort també va explicar que el projecte no té la necessària anàlisi dels pendents dels terrenys, que podrien tenir pendents superiors als permesos per la llei. Llort va remarcar que no es compleixen les distàncies ni la franja de protecció contra els incendis, i que el pla parcial tampoc preveu un accés a la xarxa viària principal. «Ara només hi ha un accés previst, a través d’un camí rural pavimentat que és clarament insuficient», va dir. Llort va concloure que el projecte d’Armilar també hauria de garantir que hi haurà un 25% d’habitatges protegits, a la urbanització de Vinaixarop o en un altre lloc del terme municipal de l’Aldea, «però com a conseqüència del desenvolupament del sector».

>Avís a l’Ajuntament

«El nostre compromís és que valorarem el nou pla d’ordenació urbana municipal (POUM) quan l’Ajuntament de Tortosa ens digui que ja està completat», va refermar el director general d’Urbanisme, Joan Llort. Amb aquesta evasiva, Llort justificava que el POUM de Tortosa tampoc pogués entrar ahir a l’ordre del dia de la comissió d’Urbanisme. «No tinc cap bola de vidre i per tant no sé dir quan serà, perquè el POUM depèn de l’Ajuntament i s’escapa de les nostres competències», va afegir-hi. Llort va dir que no és segur que el POUM tortosí s’aprovi a la pròxima sessió ordinària, i que no hi ha cap data per celebrar una sessió extraordinària.

El Punt (16-05-06)

1 comentari:

  1. La política del "NO" a tot, també s'instal-la en l'Administració???
    Pel bé d'aquestes Terres teniu l'obligació d'arrivar a una entesa dintre de la llei...es clar!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta