18 de juny del 2006

El convergent Antoni Vives afirma que els ebrencs són intolerants

El setmanari Dossier Econòmic de Catalunya, que el diari El Punt encarta gratuïtament els dissabtes, publicava ahir un sorprenent article del director de la Fundació Trias Fargas, el convergent Antoni Vives. L'article es titula De la tolerància (i de l'Ebre), tot i que comença parlant de les protestes que han hagut de patir en carn pròpia els membres del Partit Popular que han visitat Catalunya durant la campanya de l'Estatut. Que jo sàpiga, cap d'aquestes protestes s'han produït a les Terres de l'Ebre, tot i que l'inefable Arias Cañete va visitar casa nostra aquesta setmana, per dir-nos que amb el PHN vivíem millor... Però bé, Vives fa passar l'aigua per les rodes del seu molí i aprofita les protestes contra el PP per carregar contra la gent de les Terres de l'Ebre. Transcric un fragment de l'article literalment, perquè ningú ens pugui acusar de manipulació:
"Vaig ser el responsable de coordinar l'acció de Govern de la Generalitat els anys 2001, 2002 i 2003 a les Terres de l'Ebre. Ja ha passat temps d'aleshores, però tot és prou proper per sentir a flor de pell algunes de les impressions que vam tenir durant aquells mesos. Sobretot per sentir la soledat d'aleshores. Recordo com si fos ara els dies que ens van apedregar algunes persones en aquest o en aquell poble. Quan ens van insultar davant dels mitjans de comunicació. Recordo com els agressors verbals o físics, alguns d'ells persones de rellevància pública, atacaven sense aturador els representants legítims del poble de Catalunya. Recordo com el president era tractat de feixista per alguna persona que avui dia no gosa donar ni mitja galta per cap dels arguments que aleshores semblaven ser de vida o mort per al país. En pocs mesos tot ha canviat tant! Alcaldes, regidors, diputats, consellers, secretaris generals, delegats del Govern, tots sense excepció vam ser víctimes d'un linxament que deixa les imatges d'aquests dies en una mena de joc inofensiu. Allò, més enllà de les raons sobre les quals no és hora de discutir, va ser un exercici coral d'intolerància infinitament superior al que hem vist aquests dies. I aleshores no va sortir ni un radiofonista d'èxit, ni un columnista de campanetes, ni un sol intel·lectual republicanista defensant això que avui sembla sagrat: la tolerància."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta