25 de juliol del 2006

La llista d'ERC per Tarragona està pensada perquè els republicans tornin a la Generalitat

L'exconsellera Marta Cid serà la número 3 de la llista d'ERC per les comarques de Tarragona, per molt que els republicans vulguin fer veure que serà la número 1 de Terres de l'Ebre. Al territori encara no tenim circumscripció electoral pròpia, i per tant qualsevol fórmula eufemística només serveix per amagar l'escàs pes polític del nostres representants i, d'alguna manera, el poc pes demogràfic del nostre territori. En aquest sentit, el tortosí Jaume Forcadell també serà el número 2 d'ICV per darrera del reusenc Daniel Pi, i l'alcalde Joan Sabaté també farà d'escuder del conseller Xavier Sabaté. A CiU encara no han anunciat la llista al Parlament, però Ferran Bel ha deixat clar que no pensa anar-hi, ni ara ni mai. L'altre tema és saber si Marta Cid tornarà a l'Ajuntament d'Amposta si ERC no aconsegueix entrar en al govern i els tres primers de la llista per Tarragona (Ernest Benach, Josep Bargalló i l'ampostina) no ocupen cap càrrec de responsabilitat al Parlament o al consell executiu. En cas positiu, els moviments de cadires podrien beneficiar el tarragoní Sergi de los Ríos i també el tortosí Josep Felip Monclús, que podria arribar al Parlament i continuar la seua carrera política al més alt nivell. Un bon premi de consolació per qui va quedar-se a les portes d'aconseguir la condició d'alcaldable d'ERC per Tortosa, i que alguns militants ja troben a faltar tenint en compte la lenta progressió del candidat Ricard Forés.

24 comentaris:

  1. Ja,ja, ja quina mala llet.

    I pensar que Fabio d'Aitona voldria anar al lloc de Monclús.

    Caldrà veure la pròxima entrega ja ja ja ja ja ja ...

    ResponElimina
  2. Només ens faltava a Tortosa un polític comprat per Amposta. ERC penseu que a Tortosa vos votarem posant a la llista a l'ampostina que només mira per casa seva i a un metget de nyigui-nyago que es deixa comprar per un plat de llenties. No podieu caure més baix.

    ResponElimina
  3. Ja surt el tema Amposta-Tortosa?

    ResponElimina
  4. Home, el candidat a l’alcaldia de Tortosa, Ricard Forès, potser és molt del clan local però no pareix tenir molta sang a les venes i les seves idees són escasses. La Marta en canvi .........uf!!!!!!!!

    ResponElimina
  5. Sobre les especulacions del poc pes polític de les Terres de l'Ebre, sempre estem igual, però l'únic partit que ha posat una Conseller a la Generalitat i que va tenir el pes de la Delegació va ser ERC. Ara si volem podem despistar sobre l'ordre a la llista futura, però ja vam veure el pes que el PSC o ICV han donat a l'Ebre, o les visites de Maragall. Sobre el debat Tortosa - Marta Cid / ERC no existeix degut a que tothom sap que el no avenç de Tortosa es degut a l'incompetència i mal govern del seu alcalde. I sinó com és que la resta de pobles del PSC, com Roquetes no s'han queixat de les polítiques d'ERC? O la no creació de places públiques de llars d'infants a Tortosa, quan la resta de pobles de tots els partits si que en tenen, també és culpa de Marta Cid? Tapar les vergonyes i el mal govern de Sabaté, com reconeixen molts socialistes de pes, a costelles d'altres indica el negre futur de revalidar el govern municipal que li espera a Sabaté.

    ResponElimina
  6. coincideixo en el desastrós govern de tots els partits polítics PP, CiU, PSC-PSOE, Frankies i ICV
    Tots al pot!
    La clase política tortosina ....com la de la gran majoria de pobles ebrencs és penosa! Per xulos que son tots! O vaquestobes!
    Passant de discus Amposta-Tortosa.
    Prou faena hi ha a cada poble!

    ResponElimina
  7. Mario;
    en la teva crítica als partits polítics no fas referéncia a ERC ni UPE-Lluesma, que passa que aquest son l'exemple de les coses ben fetes?

    ERC amb Santos i Peiró no representen les persones que tu reclames, i Forés ...

    Respecte Lluesma no calen comentaris.

    Vinga fem una llista independent de persones.

    ResponElimina
  8. A Ricard Forés potser no li corre la sang per les venes. Sembla ser que no passa el mateix amb Lluís Salvador que entusiasma a tots els que l'escolten. Jo mateix m'he gravat algun dels seus discursos i me'ls poso abans de dormir i així m'estalvio les valerianes. No és el cas dels discursos del sr.Monclús ja que el seu tartamudeig i poca facilitat de paraula, a més del fort contingut ideològic dels seus discursos aprés d'Antonio Faura quan va compartir llistes a Unitat Tortosina, em posa nerviosísim per poder agafar la son.

    ResponElimina
  9. Marañon, està clar que els antecedents personals els valoreu diferent en funció de la persona.

    Parla de la ex-militància PePera del pare del Sr. Forés.

    Que diries si pases el mateix amb Monclús?

    Segurament l'amic Fabio influencia el teu pensament, resentit amb els qui vos han arruinat el negoci.

    ResponElimina
  10. Parlem del sogre de Monclús????

    ResponElimina
  11. No, millor deixem les famílies tranquil·les.

    ResponElimina
  12. Franquament, no entenc res. I jo que era votant d'ERC. Aquí tothom s'està tornant boig. Van començar per fotre de delegat a un senyor que havia fracassat com a polític a La Ràpita. I ara em foten de 5 al Parlament a un senyor que ha fracassat com a candidat a l'alcaldia. En canvi tot un alcalde de l'Aldea va de bulto. Definitivament, ERC s'està convertint en un partit de fracassats. Quina llàstimai a qui votarem ara??.

    ResponElimina
  13. No entenc això que el Sr. Forés no té sang a les venes... Si tenir sang a les venes és fer un discurs agresiu i maleducat doncs potser sí... El que trobo és que, pel que he llegit, en Forés és un militant de base que ha anat fent a poc a poc, que ha ocupat llocs no remunerats i/o sense prestigi social, és a dir, que ha suat la camiseta si volem parlar en termes futbolístics, i això és proba inequívoca que deu ser un home de partit. El que trobo que no té una lògica és que una persona que és militant fa quatre dies vagi de 5. Molt bé, ha estat delegat però allò de suar la camiseta de moment no s'ha demostrat... Bé, el tema dels antecents familiars i característiques personals ho hauríem d'anar deixant... el nivell dels comentaris pujaria i això sempre és positiu.

    ResponElimina
  14. Francesc, una cosa és fracassar com a polític a la Ràpita i una altra de ben diferent és la de triomfar en un càrrec com el de delegat, que no cal ser polític sinó bon gestor, ordenat, organitzat, negociador i més coses que et diria. Has de reconèixer que Lluís Salvadó ha triomfat com a delegat del govern, és un gran gestor, un gran negociador. No has notat canvis de Sancho a Salvadó? I de Salvadó al delegat d'ara? Sembla que la diferència és evident. Jo encara no conec la cara del nou delegat, deu ser que està de vacances?

    ResponElimina
  15. usuario anónimo, si que en saps de delegacions POLITIQUES. Que potser et dediques a la política? Mira, el fet de sortir a la foto no és sinònim de bon delegat. Pel que fa a la gestió, ja tinin els tècnics funcionaris o enxufats. I si et refereixes al forat de l'IDECE, a la descoordinació entre directors, i als favors a l'alcalde de Tortosa, al final; ERC a la puta calle i sociates a governar.

    ResponElimina
  16. A no? sortir a la foto no és sinònim de bon delegat? Potser si surts a la foto és perquè interesses la premsa. I si interesses la premsa és perquè interesses el poble (la premsa no treu fotos que no ven). Jo no he parlat ni d'Ideces ni de descoordinacions ni d'alcaldes de tortosa, només de la bona feina que, al meu entendre, va fer el delegat d'ERC. No em dedico a la política, però m'interessa perquè la política mou el món.

    ResponElimina
  17. Jo no crec que Salvador hagi estat tan gran gestor i tan gran bon delegat. La situació a Terres de l'Ebre era molt molt bona per a qualsevol que fos delegat del tripartit, ja que com sabeu les delegacions les van posar per a tapar-nos la boca del trasvassament. Els delegats de CiU van ser molt mal acceptats tots, especialment els de Govern. A la delegació de govern anavem a cridar tothom contra el trasvassament. Qualsevol que no fos de CiU havia de ser molt ben acceptat.En canvi Salvado ha passat sense pena ni glòria. Jo crec que la gent el coneix com el que va substituir a Sancho i no saben ni el seu nom. Es una persona que tot i la seva obsessió per sortir a la foto no ha contactat gens amb la gent. Per ser polític no ho es tot ser bon gestor ni molt menys i ell té un zero en tot el demés. No és assequible a la gent un personatge tant prepotent i que no ha baixat del cotxe oficial en dos anys i mig ni es digna a saludar més que als que li interessen.Per a mi això d'esquerres no en té res. No puc dir el mateix d'un Xavi Vega o Ismael Piñas que se n'aniran havent deixat un bon record a tothom. Monclús a més de no haver conectat gens amb la gent com a delegat, el sector comercial i turístic diu que ha estat un desastre. No se com esperen que el votin. Crec que la Marta Cid es jugarà el lloc al Parlament per culpa d'ell

    ResponElimina
  18. Penso que aquest reduït grup de gent que dedica tot els seus esforços a criticar, o millor dit, odiar, al senyor Monclús (posant-se amb la seva família, etc.)a les diferents pàgines d'internet, denota el miserable que és el món de la política. Lamentable. I més si pensem que molts d'aquest grupet són del propi partit. Es pot discrepar ideològicament o de la feina feta, però traspassar això en l'atac personal o familiar, és lamentable. Això diu molt dels que fan aquests atacs, amb gent amb aquest esperit és impossible treballar, i treballar bé per un poble,i així li anirà a Esquerra a Tortosa. I el més curiòs és que a més a més, la culpa d'aquest odi és de gent de fóra de Tortosa. Amb la feina que hi ha per fer a Tortosa....

    ResponElimina
  19. Ja ha sortit la vena xenòfoba dels tortosinistes més rancis. Així va Tortosa

    ResponElimina
  20. Però per què es pot opinar de tots els polítics i no passa res i quan es parla del sr. Monclús sempre surt ell,parents o amics a insultar a tothom? Quina intolerància! Quan un es dedica a la política ja sap que pot rebre crítiques i les ha d'assumir.
    Jo només el conec com a metge i no soc de cap partit i em cau fatal, i què?

    ResponElimina
  21. No digueu que la culpa és dels de fóra de Tortosa, en tot cas serà del sr.Monclús si s'enemista amb la gent de Tortosa deixant-se imposar. Ningú que es pot guanyar la vida fóra de la política aguanta que l'odiin els seus companys de partit per voluntat d'altres pobles. Quan un no ha estat acceptat com alcaldable a no ser que tingui una ambició desmedida pot anar d'esquenes i en contra de la seva secció local a aliar-se amb altres pobles per a imposar-se per la força.

    ResponElimina
  22. Potser el problema el tenen els companys tortosins de Monclús, que no es poden guanyar la vida en política i li tenen enveja? Mirem-ho tot, senyors, mirem-ho tot.

    ResponElimina
  23. ERC últimamaent està fent cagades molt grosses a nivell Terres de l'Ebre i també a nivell nacional. No crec que els vagi massa bé a les pròximes i més en aquesta llista

    ResponElimina
  24. Pos si ERC no pot fer res, últimament, perquè no està a govern i des de l'oposició, pos com a que no se pot fer res, ni bo, ni dolent.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta