17 d’agost del 2006

Satisfacció a Riba-roja d'Ebre per la supressió de tres passos a nivell

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), entitat adscrita al Ministeri de Foment, va anunciar ahir que ja ha iniciat els treballs per suprimir tres passos a nivell de la línia de ferrocarril Madrid-Barcelona, al terme municipal de Riba-roja d'Ebre. Les obres inclouen la construcció d'un pas inferior per a vehicles i vianants, així com un camí d'enllaç paral·lel a les vies, que està realitzant l'empresa Vías y Construcciones amb un pressupost que supera el milió d'euros. Adif calcula que els treballs estaran enllestits abans de final d'any, amb l'objectiu de millorar les condicions de seguretat per als usuaris del pas i del mateix trànsit ferroviari.
L'alcalde de Riba-roja d'Ebre, José Luis Aparicio, va manifestar ahir la satisfacció de l'Ajuntament riberenc per la realització de les obres, «que en realitat ja estan gairebé acabades». Aparicio va detallar que el pas inferior connectarà el nucli urbà de Riba-roja amb la part del poble més propera al riu, molt freqüentada pels turistes. «Ara ja ningú haurà de travessar les vies, amb el gran perill que això representava», va afegir l'alcalde, que va recordar que reclamava la supressió dels passos a nivell de Riba-roja d'Ebre des de l'any 1993. «L'obra també estava dins del pla d'emergència nuclear de Tarragona i del Pla Únic d'Obres i Serveis del 2000», va dir.
El pas inferior està emplaçat al punt quilomètric 507,061 de la línia Madrid-Barcelona, i ha requerit la construcció d'un cub de formigó armat que té 8 metres d'amplada i 6,8 metres d'altura. El camí d'enllaç queda a l'esquerra de la via del tren en sentit Barcelona, i connecta el nou pas inferior amb les finques situades en aquest tram. L'obra inclou la pavimentació dels camins, els tancaments i altres treballs complementaris.

El Punt (17-Agost-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta