22 d’agost del 2006

Tortosa encara busca local per a la mesquita

El regidor de Presidència de l'Ajuntament tortosí, Jordi Bonilla, va confirmar ahir que la comunitat musulmana de la ciutat està estudiant diferents emplaçaments per instal·lar-hi la mesquita. «Hi ha diferents alternatives al damunt de la taula, però encara s'han de posar d'acord, i després l'Ajuntament haurà de dir si el local que proposen s'ajusta a la normativa», va dir Bonilla, que durant les vacances de Joan Sabaté també exerceix les funcions d'alcalde accidental. «De totes maneres, el nou pla d'ordenació urbana municipal no preveu cap centre de culte, però sí la instal·lació de centres culturals», va matisar. L'actual centre de culte, en uns baixos de la plaça de Montserrat, no reuneix les condicions de seguretat i és massa petit per als més de 3.000 musulmans practicants que hi ha censats a Tortosa (la xifra supera els 6.000 si es tenen en compte els de les poblacions veïnes). A l'interior del temple només hi caben unes 150 persones, i molts divendres alguns fidels han hagut de resar al carrer. Bonilla, que l'últim any ha actuat com a interlocutor municipal per resoldre el trasllat de la mesquita, va remarcar que tant l'Ajuntament com els representants de la comunitat musulmana consideren «urgent» trobar un altre emplaçament.

El Punt (22-Agost-2006)


Per saber més:
La mesquita de Torreforta es traslladarà al polígon industrial Entrevies al setembre

6 comentaris:

  1. Si els catòlics fossin agosarats i treballessin pel sincretisme, no dubtarien en oferir llurs espais de culte, centrics, sense càrregues fiscals i de sobra sabut que molts d'ells edificats sobre antics centres de culte d'altres religions. Fins i tot podrien guanyar adeptes entre els creients de les altres branques semítiques. Eu...

    ResponElimina
  2. Ui. que dius?
    Demanes una guerra de fonamentalistes declarada?
    Si l'ECAR (esglesia catòlica apostolica....) te el territori de per mà de sempre, troves que els hi posarà fàcil?
    I lo del sincretisme oblidau a nivell global. Quatre i la mosca.
    Es una de les coses dels moviments migratoris. On depenent del poder econòmic creix una o una altra religió.
    Essent positiu, hi ha un lloc ideal.
    El castell de Tenasses. Alli somniaba jo un temple, no sincretic , però si multireligios. Per si de trobar-se es feien amics .... i si es barallen ... pos estan a un castell...que s'ho monten!
    I es que quan hi ha algú que et passa cent pams pos és difícil averiguar que vol. I els interprets solen ser dolentets o pèssims
    Però igual poso massa gasses o esparadrad.

    ResponElimina
  3. I al velòdrom? O al nou continent: Vinallop. Calla que no: A les carpes, amb la Rovira. I Si arriba un saudí ple de duros, paga l'arranjament de l'antigament conegut barri de Sant Jaume,avui runes, i planta una senyora mesquita, amb banys, zona d'allotjament pels pel.legrins, aparcament amb vistes a la Suda i de passada es fa de l'associació de veïns? O seran millors els duros dels golfistes que dels mahometans?

    ResponElimina
  4. Jo només espero que l'ajuntament ni cap poder públic posi mai NI UN DURO per a QUALSEVOL centre de culte religiós, sigui de la religió que sigui.
    És el mínim que s'espera d'un Estat que s'autodefineix com a no confessional.
    Per lo demés, per a tots aquells d'orientació filomusulmana de les nostres terres només els voldria dir que aquí baix, a la terra d'Alah, jueus i cristians s'han de pagar ells de les seues butxaques el manteniment dels seus propis temples. Tolerància total però ingerència mínima de l'Estat. Que això ens ajudi a reflexionar.

    ResponElimina
  5. Efectivament : la ingerència de l'administració ha de èsser nulla en aquest tema, sempre que es respecten les normes urbanìstiques al respecte... Pero també ens podem preguntar quantes esglèsies católiques, mesquites, o temples d'altres credos es fan als paìsos d'origen d'aquests senyors?

    ResponElimina
  6. Segon m´han dit, la mesquita anirà a la nau del parque.
    L´associació de veïns del Temple l´havia demanat per a poguer fer uns cursets de ball però no li han donat perque tenen de posar la mesquita.
    se veu que una ssociació de veïns que integra tottes les religions que vulguen ser-hi no pot disposar d´un espai que està al seu barri.
    De fora vingueren i de casa ens tragueren!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta