28 de setembre del 2006

ERC hauria de treure més profit electoral de la gestió de Lluís Salvadó

ERC ha estat, fins al moment, el partit polític més actiu del que portem de campanya. Com a mínim, els republicans han estat els més actius pel que fa a rodes de premsa i intervencions en debats públics, sabent-se situar amb rapidesa al costat de la coordinadora contra la instal·lació d'un cementiri nuclear. L'exconsellera Marta Cid està fent una feina impressionant per aparèixer un mínim de tres o quatre vegades per setmana a la premsa, tocant el màxim número possible de temes i intentat deixar clara quina és la posició d'ERC en cada qüestió. La planificació de la campanya que ha fet la candidata ebrenca d'ERC em sembla prou correcta, però no sé si l'ampostina podrà aguantar el mateix ritme fins l'1 de novembre. A més, Cid sembla interessada en recórrer tot el territori per escoltar tots els sectors implicats i explicar les propostes electorals d'ERC, quan potser el més rendible des del punt de vista mediàtic seria fer les reunions i les rodes de premsa a Amposta o Tortosa.
De totes maneres, el que em sorprèn de veritat és l'escàs protagonisme que està tenint a la campanya l'exdelegat de la Generalitat a l'Ebre, Lluís Salvadó. El rapitenc va poder marxar del Palau Abària amb la cara ben alta, després d'una gestió en què s'hi podrien trobar molt poques taques. Salvadó va aconseguir que la Delegació funcionés a un bon ritme, tot i les esquerdes del tripartit (unes esquerdes que, on primer van fer-se evidents, va ser a les Terres de l'Ebre). És possible que ERC no estiga interessada ara en recordar la seua etapa de govern al tripartit, per allò de la famosa equidistància electoral... Però hauria de saber treure més profit de la gestió d'un dels membres d'ERC que té millor imatge de govern a les Terres de l'Ebre.

3 comentaris:

  1. Mira Gustau, ets un periodista fora de sèrie però com a analista polític, me sembla que te pot més el cor que el cap. Salvadó ha estat i és un polític mediocre. Els seus resultats a Sant carles ho van demostrar a nivell local. I a nivell ebrenc, què vols que et digui? Molta guerra civil (que els catalans van perdre) i pocs somriures. ERC fa bé d'apartar-lo, ja en tindran un fart amb la gent que no han apartat.
    Visca Catalunya lliure i socialista

    ResponElimina
  2. Trobo que els socialistes deuen estar molt nerviosos quan han tingut de desambarcar als blocs tan de repent. No sirà que s´han estat miran les enquestes?
    Quan l´usuari anònim diu això de que...els catalans van perdre...deu ser perque ell no es considera català, no?.
    Ara, que no m´estranya gens perque els pocs catalans de veritat que hi havien al PSC-PSOE, estan saltan del barco ans de que s´enfonse.
    Les rates sempre són les que abandonen primer el barco
    Visca Catalunya lliure!

    ResponElimina
  3. Molta Guerra Civil? Això és que llegeixes pocs els diaris, perquè cada setmana als setmanaris sortia alguna notícia de coses que anava fent. Conec molta gent, d'ERC o no, que diu que ho ha fet bé. Jo penso que si es deixen de banda els colors polítics Salvadó ha fet bé la seva feina, i no només Guerra Civil, com tu dius.

    Una altra cosa: el partit l'ha apartat o és que li resulta complicat deixar la feina per anar a fer-se fotos? A tu qui t'ha dit que no està més implicat que molts altres en el partit?

    Això de parlar sense saber de què es parla pot arribar a ser perillós, no et sembla?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta