18 de setembre del 2006

La CHE reuneix les comunitats de la conca de l'Ebre per combatre el musclo zebrat

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha organitzat per avui una reunió a Saragossa del grup de treball tècnic sobre la plaga del musclo zebrat –dependent d'una comissió que formen la CHE i els governs d'Aragó, Catalunya i el País Valencià–. La trobada s'ha convocat per informar de la localització de larves de musclo zebrat a l'altura de Saragossa, segons els últims estudis fets per la CHE. Els tècnics van detectar una presència de 0,65 larves per litre, i aquesta va ser la primera confirmació de l'arribada de la plaga aigües amunt de l'embassament de Mequinensa. La CHE també ha convidat a la reunió les altres comunitats autònomes de la conca de l'Ebre. L'objectiu és presentar-los una proposta de treball per detectar les colònies de musclos adults en embassaments i assuts que hi ha aigües amunt de Saragossa, concretament del punt de Ranillas, que és on van localitzar-se les larves. Divendres, la CHE també va confirmar la presència d'exemplars adults a l'embassament de Sobrón, a la província de Burgos, i al salt hidroelèctric de Larrate, a Àlaba.
El musclo zebrat va ser localitzat per primera vegada al riu Ebre l'estiu del 2001, després que el Grup de Natura Freixe en va detectar la presència al meandre de Flix i a l'embassament de Riba-roja d'Ebre.

El Punt (18-Setembre-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta