17 de setembre del 2006

"La Terra Alta no és l'Empordà"

Llegeixo avui que només 4 dels 21 parcs eòlics projectats a l'Empordà tenen llum verd de la Generalitat. No podem dir el mateix dels parcs eòlics projectats a les Terres de l'Ebre, sobretot a la Terra Alta, ja que no només estan autoritzats (la majoria) per la Generalitat, sinó que són inaugurats per consellers (en el cas del parc d'Ecovent a Tortosa). Segons diuen, Medi Ambient està aplicant una moratòria de facto, que no aplica en altres llocs. El director dels serveis territorials de Medi Ambient a Girona i el Consell Comarcal de l'Empordà tenen clar que els aerogeneradors han d'instal·lar-se en zones de baix valor paisatgístic, com els polígons industrials, al costat de l'abocador comarcal o en altres ja zones afectades per les construccions de grans infraestructures. A l'Alt Empordà aposten per un acord comarcal per definir quin és el millor lloc per instal·lar els molins. De fet, el conseller comarcal de Medi Ambient, Jesús Llauró (PSC), també reclama consens i diu que «cal marcar quin és el màxim que no podem passar, perquè l'Empordà no és la Terra Alta i l'atractiu més potent que tenim és el paisatge.» El paisatge de la Terra Alta no deu ser atractiu, i per això qualsevol comparació amb l'Empordà ens serà sempre odiosa...

4 comentaris:

  1. Lo més fotut és que el paio este (lo Llauró) té més raó que un sant! L'Empordà no és la Terra Alta: no té la gent tan conformada, ni els polítics tan dòcils, fàcils i mediocres, ni està tan verge com la TErra Alta... Aquí mos se'n fot lo paisatge!

    ResponElimina
  2. Lo conseller comarcal de la Terra Alta que diu d'això?,segur que calla com tots los alcaldes i polítics que han estat d'alguna manera beneficiats amb la massificació eòlica.Per lo vist encara hi ha una Catalunya bonica i rica i una on es pot colocar tota la merda que no volen enlloc.

    ResponElimina
  3. Esta clar a L'Empordà hi viu gent de pes que s'estima la seva comarca de naixement o d'acollida com a segona residència,en canvi a la Terra Alta l'únic "intelectual"que hi viu i hi estiueja n´és el grant prohom del desenvolupament eòlic massiu de la Terra Alta,president del consell comarcal i alcalde d'Arnes i número sis de CIU per la provincia de Tarragona el gran bocamoll en Xavier Pallarès.Ell serà el màxim responsable de la destrucció de la nostra comarca.Votem-lo i que foti el camp de diputat a Barcelona i potser amb una miqueta de sort amb los quartos que farà representant les Terres de l'Ebre es fara un xalet a l'Empordà on no veurà molins.

    ResponElimina
  4. En principi jo no estic en contra de la energia aelòlica. Però la meua pregunta és:
    si el paissatge, les aus i l´entorn no tenen res que vore, deu ser que a Montserrat no bufa el vent, no?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta