18 de setembre del 2006

La policia local de Tortosa comença el curs donant una imatge de mà dura

Fa uns dies, el president de l'AMPA del CEIP Ferreries, Carles Saura, em comentava la contradicció que representa que l'eix de l'Ebre continuï sent una via ràpida, mentre el límit de velocitat és de 50 quilòmetres per hora. Segons Saura, l'AMPA fa temps que demana algun sistema més eficient per garantir que els conductors no superen aquesta velocitat, i d'aquesta manera fer més segures les entrades i sortides al centre escolar. Avui s'ha fet públic que la policia local de Tortosa ha realitzat al llarg d’enguany 461 denúncies per excés de velocitat a l’eix de l’Ebre (C-12), concretament a la zona compresa entre la plaça Corona d’Aragó i el col·legi de Ferreries. Aquestes denúncies s’han pogut realitzar gràcies als diferents controls de velocitat amb radar, que la policia realitza en aquesta zona de la ciutat. Així, dels 2896 vehicles controlats, 461 superaven de més de 20 quilòmetres per hora la velocitat màxima permesa en aquest vial. Cal destacar que en tot l’any 2005, el nombre de denúncies va ser de 777, de les quals 595 també es van efectuar a l'eix de l'Ebre. Segons l'Ajuntament, la policia local confia que, amb l’actuació constant i els controls de radar habituals a l’eix de l’Ebre, es pal·liï un dels principals problemes que hi ha en aquesta zona, que és l’excés de velocitat. Per aquest motiu, s’incidirà més en aquests controls i, amb motiu de l’inici del curs escolar, la policia tornarà a realitzar diferents campanyes de conscienciació entre els ciutadans, entre les quals també hi ha l’ús del casc o del cinturó de seguretat, per millorar la seguretat viària.

3 comentaris:

  1. Els conductors no entenen per què han d'anar a 50 per hora en una via amb doble carril que incita a correr i els pares volen que els seus fills no corrin riscos quan van a l'escola.
    Per què no una solució de consens com per exemple posar semafors al voltant del col·legi? Tot ho hem d'arreglar traient la "porra"?

    ResponElimina
  2. Més que la porra, el talonari per a fer la "porra".

    És molt dificl arribar a cap consens un cop ens permutem en conductors. Si avui, amb el preu del carburant a punt d'anar-se'n a la lluna, encara no som capaços de comprendre que, solament per egoïsme ja ens convé anar a poc a poc i gastar menys calés en benzina, com dimonis volem consensuar amb altra gent la necessitat ciutadana d'anar a 50.

    Espero el dia en que els vehicles siguin intel.ligents perque la gent demostrem a cada punt el poc que ho som.

    ResponElimina
  3. No només s'hauria d'aplicar mà dura a l'Eix de l'Ebre, que també (encara no arribo a comprendre com es planificà un eix viari principal enmig de Tortosa!!). Cal mà dura arreu de la ciutat: no es respecten les zones de càrrega i descàrrega, els passos de peatons, etc. etc. etc... I aprofitant que toquem el tema de la conducció i els cotxes: fa un any que he aterrat a viure a Tortosa (tot i que hi estic treballant des de fa més de tres anys). M'ha sorprès una cosa: que conegui, només hi ha un pàrquing soterrat en tota la ciutat!!! El de la Plaça Alfons XII. Em sembla una barbaritat!! Per què no s'ha construit més aparcaments subterranis? D'ocasions n'ha ha hagut, com en la construcció de l'Auditori. No sé, em sobta tot plegat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta