14 de setembre del 2006

L'Ajuntament de Tortosa posa a la venda les antigues indústries Fabra

L'operació finançarà equipaments

El govern de Tortosa ha decidit posar a la venda les instal·lacions de les antigues indústries Fabra, que fa sis anys va haver d'adquirir per garantir el manteniment de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Ara l'Ajuntament ha anunciat el trasllat de l'escola d'adults, i espera iniciar el procés d'alienació en pocs mesos.

L'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va confirmar ahir l'interès del govern municipal per iniciar el procés de venda de les antigues indústries Fabra, unes instal·lacions que l'Ajuntament va haver d'adquirir fa sis anys per garantir la supervivència de la UIC a la ciutat. «Finalment, la UIC va acabar marxant, però vam pensar que les instal·lacions continuaven tenint un valor patrimonial per a l'Ajuntament», va explicar. Sabaté va recordar que des del 2005 les antigues indústries Fabra han estat la seu de l'escola d'adults, i que també s'han ofert les instal·lacions per a altres usos. «El problema és que estem parlant d'una zona molt perifèrica, allunyada del centre urbà», va afegir-hi. Amb tot, Sabaté espera que l'operació de venda siga rendible per a l'Ajuntament, que l'any 2000 va contractar un crèdit d'1,5 milions d'euros. La venda o la subhasta pública dels terrenys es formalitzarà en pocs mesos.

> L'escola de música

L'alcalde va detallar que la intenció del govern municipal és utilitzar l'operació per finançar la construcció d'altres equipaments públics, com l'escola municipal de música i la seu de la banda, que es farà en un solar del barri del Temple. D'altra banda, l'escola d'adults es traslladarà a partir de dilluns que ve a les aules de l'escola oficial d'idiomes (al matí) i del CEIP La Mercè (a la tarda).

El Punt (14-Setembre-2006)

1 comentari:

  1. Aquest Ajuntament està boig!!!!

    Vendrà el poc patrimoni que té i en canvi moltes entitats de la ciutat no tindran espais per ubicar-se. Per què no fan un viver d'entitats? Per què no el cedeixen a Salut per ficar els Serveis Territorials, que quedarien al costat de l'hospital, i evitariem que marxin a Amposta com sembla que pot passar?
    O potser es que ja no queden ni diners per pagar les dedicacions exclusives dels polítics?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta