27 d’octubre del 2006

175 anys de fira a Móra la Nova

La població estrena el nou pavelló firal i espera rebre més de 50.000 visitants

El president de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, va ser l'encarregat d'inaugurar ahir al vespre la 175a edició de la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova, que durarà fins diumenge. Enguany, la novetat més destacada és l'estrena del nou pavelló firal, en què Móra la Nova ha invertit més d'un milió d'euros des de l'inici de les obres, al febrer. L'organització de la fira, que enguany ha guanyat 3.000 metres quadrats i tindrà 400 expositors i firaires, espera rebre 50.000 visitants.

El director de la fira de Móra la Nova, Josep Pasqual Bellmunt, va explicar que enguany esperen rebre uns 50.000 visitants, i que al marge de la inauguració del nou pavelló el més important és que la fira continua creixent, amb més superfície d'exposició, més expositors i més firaires. Bellmunt també va destacar la «coincidència feliç» del fet que l'estrena del nou pavelló firal pugui fer-se amb motiu del 175è aniversari del certamen. «Fa temps que volíem un pavelló firal amb les millors condicions, per organitzar tot tipus d'esdeveniments, i ara tenim un gran equipament amb totes les innovacions tecnològiques i diferents serveis, com oficines, magatzems i lavabos», va explicar. Bellmunt va afegir que l'obertura del nou recinte firal els ha permès reubicar la Fira del Vi, que ha quedat emplaçada a la part del darrere del pavelló, amb una sèrie de veles de lona blanca i «un ambient més acollidor i humà». «Els expositors de la Fira del Vi estan molt satisfets, i nosaltres també, perquè com que el pavelló té les parets de vidre la Fira del Vi també queda a la vista», va remarcar el director. «Dins del pavelló hem situat els expositors més especialitzats i el comerç local, i al recinte exterior hi haurà la gran maquinària agrícola, els cotxes i els vehicles industrials», va precisar.
De fet, amb la construcció del nou pavelló firal i la urbanització de l'entorn, Móra la Nova ha guanyat més de 3.000 metres de zona d'exposició, encara que enguany la fira no ocuparà els espais de la nova zona verda. De fet, l'Ajuntament ha pogut habilitar una nova zona d'aparcament, amb unes 80 places. A més, Bellmunt va insistir que Móra la Nova ha aconseguit bastir un pavelló «singular» des del punt de vista arquitectònic, en què es podran fer altres fires; certàmens monogràfics, com una fira del vehicle d'ocasió i una altra d'artesania, i altres actes, com balls i revetlles.

El Punt (27-Octubre-2006)

3 comentaris:

  1. Les obres del pavelló firal de Móra la Nova les ha pagat el govern de la Generalitat(el del tripartit)i no l'ajuntament de Móra la NovaNo sigui cosa que el nostre alcalde J.M.Sabanza(CIU)tingui la idea de dir que el pavelló l'ha fet ell i no el tripartit a qui tant critica.Per cert la residència d'avis també l'ha pagat el govern de la Generalitat,el del tripartit,és a dir,que si el vot del moranovencs va en funció d'aquestes dos obres,ja sabeu a qui heu de votar al PSC,ERC,ICV.

    ResponElimina
  2. Algú podria informar sobre el preu d'aquestes obres?, és per comparar amb el Mausoleo de Joan sabaté.

    Gracies

    ResponElimina
  3. Diuen que demà ve Pujol a fer campanya per la Fira de Móra la Nova.Sabanza,l'alcalde de CyU de Móra la Nova treu les reliquies a passejar.Potser faria més vots amb Mas habillat com el candidat de Ciutadans per Catalunya.Segur que seria lo "fenòmeno" de la 175a Fira.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta