27 d’octubre del 2006

Les obres i les televisions en temps d'eleccions

Pels vostres comentaris a les entrades del bloc, he pogut veure que majoritàriament considereu que Tortosa està immersa en obres perquè estem en campanya electoral. Que jo sàpiga, no hi ha cap llei que impedeixi començar o fer obres durant un període de campanya electoral, només faltaria... Amb tot, sí que està regulat el fet d'inaugurar obres noves o posar primeres pedres, encara que és molt difícil que la junta electoral estiri de les orelles als que manen (com recordareu amb el cas de la ministra Elvira Rodríguez amb aquella primera pedra del transvasament a Vinaròs). Per això, alguns partits polítics, alguns governants i alguns mitjans de comunicació aprofiten que la línia entre la legalitat i l'ètica és molt gruixuda. Tenim el cas de les obres als carrers de Tortosa (que no paga l'Ajuntament, sinó Carreteres de la Generalitat), i també la difusió del DVD de CiU a través de Tortosa Televisió. És cert que les obres de Carreteres estaven programades des de feia molt de temps, però he de confessar que tinc els meus dubtes sobre si calia executar els treballs en plena campanya electoral. També és cert que Tortosa Televisió és un canal privat que si vol pot emetre íntegrament Confidencial CAT, però les freqüències de ràdio i televisió són una concessió de l'Estat -a Catalunya, a través de la Generalitat-, que és l'encarregat de regular les emissions i hauria de vetllar per garantir uns mínims de pluralisme polític. En el cas de Tortosa Televisió, això no s'està complint, encara que en les últimes hores ja he vist mítings d'ERC i d'ICV, al marge dels de CiU.

14 comentaris:

  1. SI SE ARREGLAN CUATRO COSILLAS Y SE TAPAN CUATRO AGUJEROS LO QUE TENEMOS QUE HACER SON ELECCIONES CADA AÑO. Y TENDRIAMOS TODO COMO LOS CHORROS DE ORO

    ResponElimina
  2. Ens sortiria pitjor el remei que la malaltia... Quant costa al país organitzar unes eleccions?

    ResponElimina
  3. Molts d'euros Gustau, molts!. Però també ens costen molts euros les obres executades en preses i amb finalitat electoralistes. Obres com la rotonda de la residència que ara ja està als voltants dels 700.000 euros i pujant!!!(la friolera de 117.000 milions de les antigues pessetes).
    La veritat és que el nostre col.lectiu virtual no compren aquesta mala gestió dels fons i recursos públics, no ho compartim.

    ResponElimina
  4. No ho entenc!
    Pos si diuen que es tan barat fer un nou velòdrom a Vinallop!
    Potser els hi sobraran diners i tot per a acabar la rotonda de la simpàtica!

    ResponElimina
  5. O per començar-la...

    ResponElimina
  6. teneis razon que unoas elecciones cuestan, pero nosotros los contri,
    sacariamos algo de la tajada,que de la otra manera nada de nada.

    ResponElimina
  7. He llegit això al portal www.comunicacio21.org:

    La Junta Electoral no sanciona Tortosa Televisió per l'emissió del DVD de CiU

    La Junta Electoral Central (JEC) no sancionarà Tortosa Televisió per emetre el DVD de CiU. Tot i això, recorda que les emissores de televisió local “han de respectar el pluralisme i els valors d'igualtat en els programes difosos durant períodes electorals”, d'acord amb la Llei Orgànica 15/1995 de 22 de desembre de Publicitat Electoral en Emissores de Televisió Local per Ones Terrestres. La JEC considera que els elements aportats pel PSC “no permeten que la Junta es pronunciï sobre els fets denunciats”. Anteriorment, la demanda s'havia dirigit a la Junta Electoral Provincial de Tarragona, però l'organisme la va elevar a la JEC perquè es considerava “incompetent en la matèria".

    ResponElimina
  8. El tema de Tortosa Televisió si que és un escandol, i el més fort es que d'això ningú es queixa. Aquesta televisió unipersonal, perquè l'unic que treballa a la televisió és Dídac Barberà, i un company que que l'ajuda que està avorrit del partidisme d'aquest senyor, fa el que li dona la gana i emet el que li passa pel cataplins, només cal veure l'emissió de les Festes de la Cinta amb imatges tallades, es clar a CiU i als capellans ja els va bé, que són qui li paguen, perquè recordem que aquest senyor en un temps passat era un peix gran de CiU i actuament emet des d'un local de l'esglèsia, i la veritat, crec que per la publicitat que té no m'explico com pot viure aquest senyor. Però el que més gràcia es quan parlem de la imparcialitat del mitjans de comunicació, del paper del col.legi de periodistes i no sé cuantes coses més. Això sí que fa riure, sobretot quan el col.legi de les T.E. té una presidenta que s'omple la boca continuament parlant de la igualtat, imparcialitat, objectivitat, etc. Senyora, quin d'aquests requisits compleix Tortosa Televisió?

    ResponElimina
  9. No crec que els altres mjtjans de comunicació tipus "el Periodico" siguen completament imparcials.
    Lo que passa és que tan sols mos rasquem quan mos pica.

    ResponElimina
  10. En paraules de vosté
    Pozi...

    ResponElimina
  11. Senyora comdianta, a vostè li deu picar molt sovint, ja que normament està en tots els saraus que es monten, això sí, sempre per protestar i fer de mosca collonera.

    ResponElimina
  12. Així ho veig jo també...Perqué sirá..??

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta