23 d’octubre del 2006

CiU dóna suport al projecte del port fluvial i de la marina seca de Tortosa

El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Tortosa, Ferran Bel, ha volgut donar suport al projecte per construir un port fluvial, una marina seca i la nova seu del Club de Rem al pla parcial de l'Horta de Sant Vicent. Bel va afegir que el grup de CiU coneix el projecte des de fa mesos, però va revelar que no ha estat el govern tortosí qui els ha informat dels diferents detalls, sinó el mateix Club de Rem de Tortosa. «És un projecte que ens sembla molt correcte i li donarem tot el nostre suport, però abans hem de tenir en compte que primer s'ha de fer tota l'actuació urbanística i que l'Ajuntament haurà d'aconseguir la cessió dels terrenys», va advertir Bel. El portaveu de CiU també va recordar que, al marge del finançament per part de Costes, Tortosa hauria de negociar amb les administracions superiors altres aspectes, com ara el manteniment d'un bona làmina d'aigua. «Ens podem trobar amb el problema que tinguem un port fluvial, però no prou cabal per navegar pel riu», va afegir-hi. D'altra banda, Bel va recomanar una implicació més directa del Consell Català de l'Esport, si bé va lamentar que el projecte no s'ha pogut veure al Patronat Municipal d'Esports. De fet, Bel va posar en dubte que el regidor d'Esports, Sisco Lahosa, estiga al corrent del projecte. «En la propera comissió d'Urbanisme demanarem tota la informació sobre el tema», va dir.

El Punt (23-Octubre-2006)

16 comentaris:

  1. Perdoneu la meva ignorancia: peró aixo de la "marina seca" encara no ho he entés....Hi ha algú que m'ho pugui explicar..??? Gràcies

    ResponElimina
  2. Com que ningú t'ho contesta, t'ho explicaré jo mateix... Una marina seca és un gran hangar en què es poden guardar durant tot l'any embarcacions de diferent tipus, en lloc de tenir-les amarrades al port. És un sistema que ja ha estat provat amb èxit al port de Barcelona. La marina seca estalvia costos de vigilància i de manteniment, ja que les embarcacions es deterioren molt menys que si estan sempre dins de l'aigua. La de Tortosa seria la primera marina seca de tot de l'Ebre.

    ResponElimina
  3. Gustau,
    molt ben explicat.
    Però jo no acabo d'entendre una cosa. A vore si tú me la pots explicar...
    Com arribaran les barques a la marina seca? En avió?
    Perque jo tinc uns amics que la darrera vegada que van intentar entrar pel riu en la seua barqueta se van destrossar la barca.

    ResponElimina
  4. Molt agraït per la teva explicació...

    ResponElimina
  5. Penso que els teus amics van destrossar al barqueta, perque anaves tu de patró...

    ResponElimina
  6. mc calan,
    te tornes a equivocar.
    Jo no vaig mai en barca perquè me mareixo.
    Això sí, nadant hai fet la travessia del Fangar varies vegades i la baixada pel riu una, però quan encara no estava tan contaminat i tot i així, vaig tindre de nadar fort contra la força del mar que em fea anar riu amunt en lloc de riu avall.

    ResponElimina
  7. Jo penso que el mar es va equivocar de direcció...

    ResponElimina
  8. Ah! tú penses i tot...??? pos quin xic més apanyat!

    ResponElimina
  9. El pensament no es patrimoni de cap confessió política....Peró si que es incompatible amb l'aborregament...Gràcies

    ResponElimina
  10. plou i fa sol, les bruixes se pentinen...

    ResponElimina
  11. ...Canta, canta ..."Caperucita"..!

    ResponElimina
  12. mc calan, comedianta
    relaxeus i no li gastem putades al blog d'en Gustau

    ResponElimina
  13. Aqui no arriva la sang a riu.. Algú el podría contaminar més del que está...Gràcies

    ResponElimina
  14. mario,
    tens tota la raó.
    Intentaré no fer-li més cas i centrar-me en lo tema

    ResponElimina
  15. Ja ho veig , que no em fas cas...JA!

    ResponElimina
  16. Fic-ses en l'hora d'entrada i vora com és cert lo que dic.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta