24 d’octubre del 2006

CiU té indicis d'«escàndol urbanístic» a l'horta de Sant Vicent de Tortosa

El grup LV Salamanca podria haver revenut els terrenys on s'ha de fer el centre lúdic i 1.450 pisos

El grup municipal de CiU ha començat a investigar les condicions de la possible revenda dels terrenys que el grup LV Salamanca havia adquirit al pla parcial de l'horta de Sant Vicent de Tortosa. Segons el portaveu de CiU, Ferran Bel, l'operació s'ajustaria a la legalitat, però seria un «escàndol urbanístic» tenint en compte que l'empresa hauria revenut els terrenys pel doble del seu valor inicial, i que el govern de Joan Sabaté va fer una aposta política del projecte. L'Ajuntament i la societat impulsada pel grup Salamanca van signar al juny del 2005 dos convenis, per construir el complex lúdic i comercial de Ferreries i 1.450 nous habitatges.

Diferents fonts del govern de Tortosa van afirmar que a l'Ajuntament no tenien «cap constància» de la revenda dels terrenys que el grup LV Salamanca havia adquirit a l'horta de Sant Vicent. Per la seua banda, El Punt va adreçar-se també al gabinet extern que gestiona la comunicació de la promotora, sense obtenir cap resposta concreta. Només el principal grup de l'oposició, CiU, ha pogut confirmar les sospites que tenien alguns veïns de l'horta de Sant Vicent. Es tracta de propietaris que encara no havien accedit a vendre els seus terrenys al grup LV Salamanca, i que quan finalment s'han posat en contacte amb la promotora només han trobat silenci o maniobres dilatòries a l'altra banda del telèfon. Després, els veïns van constatar que la principal promotora del pla parcial ja hauria marxat de Tortosa.
Així, el portaveu de CiU, Ferran Bel, va explicar ahir que han començat a investigar, entre altres llocs, al registre de la propietat, per saber les condicions de l'operació i determinar si la promotora estava obligada a comunicar una possible revenda dels terrenys a l'Ajuntament. El grup LV Salamanca va arribar a Tortosa l'any 2003, quan l'Ajuntament va presentar el complex lúdic i comercial que havia de fer-se a l'estadi municipal. Després, la promotora va aconseguir el trasllat del projecte a l'horta de Sant Vicent, així com la signatura de dos convenis que reservaven una zona lúdica de 22.000 metres quadrats i la construcció de 1.450 nous habitatges.
«Però en el moment de signar els convenis amb el consistori es va crear una altra societat, Desarrollos Inmobiliarios de la Horta de San Vicente SA, i el més probable és que el grup Salamanca hagi venut les seues accions», va recordar Bel. De fet, el convergent va precisar que en aquest cas continuaria figurant la mateixa persona jurídica al registre de la propietat. «A simple vista això no implica cap il·legalitat, però algú haurà de donar explicacions polítiques», va remarcar. Bel va reiterar que el govern de Tortosa va convocar diferents reunions entre el grup Salamanca i els propietaris dels terrenys, «fent una aposta política i també apadrinant l'operació». El portaveu de CiU va afirmar que de moment no pensen fer cap acusació «pujada de to», però va recordar que els 4,4 milions que l'empresa havia de pagar en concepte de cànon havien de servir per millorar les instal·lacions esportives i el comerç tradicional. «CiU ja va advertir que el conveni no incloïa prou garanties, i ara la nova propietària dels terrenys voldrà imposar unes condicions urbanístiques encara més avantatjoses», va pronosticar Bel.

> El precedent del Parc Central de Tarragona

El grup Salamanca controlava més del 60% dels 258.803 metres quadrats del pla parcial de l'horta de Sant Vicent, on havia començat a pagar uns 55 euros el metre quadrat. Segons el portaveu de CiU, ara hauria revenut els mateixos terrenys per més del doble del seu valor inicial. Ferran Bel va recordar que el grup LV Salamanca, associat amb la constructora Promodeico dins de la societat Desarrollo Comercial y Urbano de Tarragona (Decotasa), també hauria fet una operació semblant al Parc Central, on van revendre els seus terrenys durant els anys 1994 i 1995. Decotasa va arribar a denunciar l'Ajuntament de Tarragona per haver perjudicat els seus beneficis potencials en la revenda dels terrenys a les firmes Eroesmer i ING, ja que el consistori va aprovar abans una rebaixa de l'índex d'edificabilitat.

El Punt (24-Octubre-2006)

21 comentaris:

  1. Este matí als matins de Tv3 amb Josep Cuní, Vicenç Villatoro ha reconegut que CiU pactara amb el PP despres de les eleccions si es posible " la politica no es una guarderia, tot el que es fa ara es una representacio , despres de l'u ja ens vestirem de persones "
    Villatoro es amic de Mas i telonero als actes de CiU, la ultima prova de que els de CIU ens tracten com a borregos.........notari?

    ResponElimina
  2. caco,
    i això què té que vore en la noticia de la marfanta?
    A vore, no t'ho critico lo que dius, lo que passa és que penso que més a baix hi han noticies més relacionades en lo tema on haguesses pogut posar el mateix.

    ResponElimina
  3. Difama que sempre queda alguna cosa.
    Tant malament van les enquestes per a CiU a Tortosa que ja agafen aquest cami?.
    Així no arribaran enlloc bo aquesta gent de CiU.

    ResponElimina
  4. no te res que vore, nomes ho he sentit i ho he posat aqui per a saber les vostres opinions

    ResponElimina
  5. on és la caterba de sociates de la blogosfera. Sou com els de cIU o sea mafiosillos de poca monta. El castelanoparlante i l'arrogant secretari de l'alcalde hauran de doanr explicacions.

    ResponElimina
  6. Lo millor es posar el tema en mans de la justícia i no fer volar coloms, que només fan que cagar i empastrar-ho tot.

    ResponElimina
  7. claro, que vaiguen als jutjats i que presenten proves, es lo més fàcil i honest....

    ResponElimina
  8. lo mateix li dic al Maragall en lo del 3%

    ResponElimina
  9. No em crec de cap manera; que un conveni firmat per un ajuntament ; amb totes les "garantíes legals" amb qualsevol promotora; pugui èsser susceptible de trapijocs d'aquesta mena; si no hi ha quelcom mes pel mitg d'antuvi...

    ResponElimina
  10. mc calan que no veus la tele noi? marbella, torreblanca, pozuelo de alarcon, etc.... No et sona?

    ResponElimina
  11. Acabo de posar un "condicional" ...Suposo que es llegeix bé oi...?

    ResponElimina
  12. I que m'en dieu del pelotasso eòlic de la Terra Alta?
    Los de CIU hi han tingut un paperàs important.

    ResponElimina
  13. Estos de CiU s'han tornat molt primmirats i escrupulosos. Que ja no se'n recorden del que feien, del que fan i del que seguiran fent? Si no se'n recorden que ho pregunton al Fernández Teixidor, al Mariné, al Campos, al Prenafeta, a tots los "pijos" d'Unió, als fills de Pujol, a una pila d'ex-consellers, etc... etc... etc... etc...

    ResponElimina
  14. perfecte, l'argumentari de Bel no s'aguanta per cap lloc ,

    1-els terrenys tenien un valor l'any 1995, un altre al 2003, i un altre el 2006 ( val el mateix un pis ara que fa 10 anys ? )

    2-Que empreses es compren unes a les altres es el més normal en aquest tipus d'operacions i es completament legal.

    Podria dir mil coses més pero no cal, Bel solta el rollo amb l'argument de base de pelicula de temó.

    ES CLAR QUE UNA EMPRESA QUE VA COMPRAR ELS TERRENYS AL 1995 POT REVENDRE'LS AL 2003 PER MES DEL DOBLE O POT SER EL TRIPLE. Que ha de fer l'ajuntament, que faria Bel si ell fos alcalde? RES no pot fer res per que aquesta operacio es LEGAL i NO ADMET CAP OBJECCIO ETICA.

    Com Bel no es tonto, solta la merda al ventilador esperant que els tortosinets traguen, pero ja es guarda dient " no penso pujar el to", " es prefectament legal" pot ser al un ple municipal algú li hauria d'explicar tot això i fer-li la cara roja de vergonya.

    Deu meu quin personal !!

    ResponElimina
  15. Vet aqui la versió oficial del PSC. Que potser des d'alcaldia no teniu feina? Si no vaig errat, les hores que hi feu es paguen amb diners públics i no són per fer petar la xerradeta.

    ResponElimina
  16. CYUner,
    vas errat, ni soc del psc ni de cap partit " vet aqui... :) " ni poso ni trec nomes no em dixo manipular, si tan greu es que Bel ho denuncie.

    ResponElimina
  17. El Sr. Bel es assessor econòmic i te el seu despatx, on assesora empreses, constructors i inversors. Jo em pregunto si es ètic politicament parlant que el Sr. Bel estigui com a representant de CiU a la comissió d'urbanisme de l'Ajuntament de Tortosa. Pot defensar els interessos d'empreses a la ciutat de Tortosa i despres votar-les a la comissió o al ple?????????? O les coses que es diuen a la comissió d'urbanisme l'hi serveixen per assesorar a l'empreses clients ????????
    Diu que tot es legal peró que investigara. Para qui treballa. Per els tortosins, per CiU o pels seus clients. Tinc molts de dubtes...........

    ResponElimina
  18. Cuidadín amb les personalitzacions....Un foro d'opinió no es el que molts es pensen....

    ResponElimina
  19. De quí parla ara, de vostè mateix??
    No es veu la gepa menys lo que se la llepa.
    Salut

    ResponElimina
  20. Una cosa es que diguin d'una persona que es un lladre sense proves (com aqui sembla que es diu)...I un altra molt diferent es que li diguin a una que es "tonta" amb elles!! Ho ha compres...??? Veritat que queda clar??

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta