25 d’octubre del 2006

La fiscalia demana un any de presó per a un tortosí que caçava ocells protegits «per menjar»

El fiscal va demanar ahir un any de presó i una multa de 3.600 euros per a un veí de Tortosa, Juan Antonio Guàrdia Llatse, que els agents forestals van enxampar, en una finca de la seua propietat, capturant diferents espècies d'ocells protegits amb un filat prohibit. Els fets es remunten als dies 28 i 29 de gener del 2005, quan els agents van detectar una desena de rateres parades a la finca, prop del barranc del Torrent. Els agents van afirmar que havien enxampat Guàrdia «manipulant» les rateres i caçant amb una xarxa, però no van poder assegurar que fos ell qui havia posat els paranys. La defensa va advertir que les rateres podien ser de qualsevol, ja que la finca no tenia cap tanca. Amb tot, Guàrdia va dir que tenia algunes rateres a la caseta de camp, però que eren d'un familiar. De fet, Guàrdia va afirmar que mai havia caçat abans, que capturava els ocells «per menjar» i que no sabia que estava prohibit.

El Punt (25-Octubre-2006)

12 comentaris:

  1. Una cosa és ser ecologista i voler protegir el nostre medi natural, l'altra cosa és prioritzar els animals a les persones. Em sembla demencials que tanquin un home a la presó per caçar ocells amb ratera, que és més ecologista que caçar-los a trets.

    El meu suport al senyor Guàrdia i a la seva família. No n'hi ha dret!!

    ResponElimina
  2. I el nostre monarca matan ossos boratxos?
    A n'este no el tanquen a la presó?

    ResponElimina
  3. I a més estava domesticat!!!
    això sí que és crueltat

    ResponElimina
  4. La fiscalía propone....y el Juez dispone...Un any de presó sense antecedents previs ; no es presó de facto.Peró si les espècies estaven protegides...ho estan per tothom! No siguem tan demagógics,,La llei esta teóricament per complirse...

    ResponElimina
  5. Si no el vaig escoltar malament, aquest senyor declarava l'altre dia a la ràdio que no sabía que eren protegits i que els caçava per menjar... I que en treia unes dues-centes mil de les antigues pessetes. Jo diría que és un bon pessic per preguntar-se si l'activitat tindrà conseqüències o no.

    De tota manera, tants delinqüents d'ofici que tenim pel carrer prenent el sol... Ara que aquests sempre tenen els millors senyors advocats i bons feixos de bitllets per a defensar-se trinco tranco.

    ResponElimina
  6. "El desconocimiento de la ley , no exime de su cumplimiento..." I si a sobre; com tu dius; hi treia un "bon pessic" queda tot mes clarificat...Delinqúent es qui infringeix la llei....En aquest sentit, tant me fá uns com els altres..En tot cas es el Jutge qui ha de dictaminar...no nosaltres.

    ResponElimina
  7. lo rei ho sabia que l'os estava domesticat i borratxo quan li va fotre el tiro?

    ResponElimina
  8. Comedianta: La república et surt pels poros!!! Ja ho veig...

    ResponElimina
  9. Joan, crec que ho vas entendre malament. L'acusat ens va dir que caçava per menjar, perquè estava a l'atur i tenia diferents malalties que li impedien treballar. Les 200.000 pessetes són la quantitat que deu als familiars i amics que l'ajuden econòmicament per poder viure.

    ResponElimina
  10. Gràcies per la nota, Gustau.

    Francament, a mi ja em semblava agosarat ser acusat com aquest home i tenir la franquesa de declarar que en treia tants de calés i que "eren per menjar". Heus ací un exemle de com es poden arribar a distorsionar les coses. Ara, imagina't quan es carrega de tota la intenció.

    ResponElimina
  11. diuen que la justícia és cega.
    Pos que li compren unes ulleres!!!

    ResponElimina
  12. No hi ha pitjor ceg; que el que no vol veure...Oi "Comedianta"?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta