31 d’octubre del 2006

Els regants de l'Esquerra de l'Ebre negociaran amb els ajuntaments per evitar conflictes urbanístics

La comunitat calcula quant li ha de pagar Fadesa per la urbanització de l'Aldea

El president de la Comunitat General de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, Lluís Pegueroles, va explicar ahir que estan a punt de signar un acord amb Fadesa, en què s'establiran les compensacions econòmiques que rebran els regants pel fet que les obres de la urbanització de l'Aldea estan afectant la parcel·la del canal. De fet, Pegueroles va anunciar que la comunitat vol negociar amb els sis ajuntaments de la zona regable, per conèixer els planejaments urbanístics i evitar més conflictes.

La Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre ha encarregat un informe a un gabinet d'advocats per determinar quina és la compensació que hauria de rebre de Fadesa. La constructora va començar la seua urbanització de l'Aldea, amb 1.000 habitatges, sense tenir en compte que el projecte afectava la parcel·la del canal. De fet Lluís Pegueroles va recordar que Fadesa figura com a propietària única de tot el sector al pla parcial, que ja ha estat aprovat per la comissió d'urbanisme de les Terres de l'Ebre. «Però el canal és una finca autònoma des de fa cent anys, i per això quan la nova junta vam prendre possessió dels càrrecs vam iniciar converses amb Fadesa i amb l'Ajuntament de l'Aldea», va detallar el president. Així, Pegueroles hi va afegir que estan a punt de tancar un acord que regularà la nova situació i garantirà que no es vulneraran els drets dels regants. De fet, va afirmar que només queden alguns «serrells pendents», i que el conveni amb Fadesa i el consistori de l'Aldea tindrà tres eixos bàsics.
El primer eix serà deixar clar que les parts reconeixen que la parcel·la del canal és propietat de la comunitat de regants de l'Esquerra. El segon, garantir la seguretat del canal, perquè les obres de la urbanització no afectin negativament la infraestructura hidràulica, però tampoc la seguretat de les persones que visquin a la promoció de Fadesa. «Hem de pensar que a la urbanització hi podran viure entre 3.500 i 4.000 persones, i que algú ha de garantir la responsabilitat civil», va afegir-hi. El tercer eix del conveni és l'establiment de la quantitat econòmica que haurien de rebre els regants, pels «drets urbanístics» del canal. Pegueroles no va concretar quin és el cànon que podria cobrar la comunitat, ja que els seus advocats encara estan calculant-la, i després encara caldria posar-se d'acord amb Fadesa. Amb tot, el president dels regants de l'Esquerra va avançar que amb el cànon esperen eixugar una part dels 1,5 milions d'euros de deute que preveuen tenir en l'exercici del 2007. De fet, el deute acumulat de la comunitat és d'uns 6 milions d'euros, segons ha confirmat l'auditoria encarregada per la junta. Per a l'any que ve, la comunitat preveu uns ingressos de 2 milions, mentre que la despesa serà d'uns 3,6 milions d'euros.

> Problemes a Tortosa

El president dels regants de l'Esquerra, Lluís Pegueroles, va explicar que en l'assemblea general de dissabte es va aprovar el conveni marc que regularà les relacions amb els sis ajuntaments de la zona regable: Tivenys, Tortosa, l'Aldea, Camarles, Deltebre i l'Ampolla. «Tenim 47 quilòmetres de canal i totes les sèquies, i seria bo que els ajuntaments ens comuniquessin tots els seus nous planejaments urbanístics, quan afectin el funcionament o el manteniment del canal, i les llicències d'obres que s'atorguin a les finques properes», va precisar. A canvi, la comunitat facilitaria els tràmits als ajuntaments. Pegueroles va revelar que fa tres mesos que esperen la informació de l'Ajuntament de Tortosa sobre la canalització del barranc de Caputxins, unes obres que van començar ahir i que han de travessar el canal de l'Esquerra. El president també va dir que es produeix una situació semblant, però des de l'abril, amb la construcció dels petits ponts que uniran el recinte firal amb el futur campus de la URV, per damunt del desguàs de Remolins.

El Punt (31-Octubre-2006)

1 comentari:

  1. Es evident que aquests conflictes urbanístics amb determinats ajuntaments, son una realitat...Una cosa es donar una llicència d'obres; i l'altra es que s'hagin demanat els permisos oficials als serveis afectats.Així dons podriem dir que determinades llicències d'obra son "condicionals" ...Al final, normalment es el promotor qui s'ha de "mullar" i fer-se càrreg de la resta

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta