14 d’octubre del 2006

Investiguen l'aparició d'un elefant mort a la pedania de Vinallop

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil investiga la troballa d'un elefant adult mort en una finca de la pedania tortosina de Vinallop. Segons va avançar ahir l'edició electrònica del setmanari La Veu de l'Ebre, el cos de l'animal va ser descobert dijous al matí per una parella de caçadors de Tortosa que anaven a la recerca de conills i perdius. «Vam veure una cosa estranya i, en aproximar-nos-hi, vam descobrir un elefant adult mort, molt gran, i ràpidament vam avisar la nostra societat de caçadors perquè alertés Medi Ambient», va explicar un dels caçadors al setmanari. Segons la mateixa font, l'elefant era de color blanc i tenia una orella tallada, però no tenia ullals. Tot i que l'animal no estava en un avançat estat de descomposició, els caçadors van observar que semblava que algú li hagués tirat a sobre «algun àcid» o possiblement benzina per cremar-lo. Amb tot, l'elefant ja estava tapat amb terra i fems ahir al matí, quan al punt on havien abocat l'animal mort va arribar-hi una patrulla del Seprona, acompanyada pel guarda del vedat de la Societat de Caçadors de Tortosa. La tomba de l'elefant blanc feia uns vint metres de llargada i cinc d'ample, segons els càlculs del setmanari, que també va parlar amb uns veïns de la zona que van advertir que prop del lloc dels fets hi hauria la base d'operacions d'un circ. En aquest sentit, el delegat personal de l'alcalde de Tortosa a Vinallop, Santiago Forné, va precisar que la finca amb animals exòtics no és la residència d'un circ, sinó una propietat privada en què un particular hi té alguns felins. «El que no sabíem és que tinguessin cap elefant», va remarcar Forné. Segons l'alcalde pedani, la presència d'aquests animals salvatges a la finca de Vinallop no ha molestat especialment els veïns, ni amb episodis de pudors ni pel soroll que puguin fer. Quant a l'aparició de l'elefant mort, Forné va explicar que s'havia assabentat de la notícia ahir i que no en tenia més detalls.

El Punt (14-Octubre-2006)

3 comentaris:

  1. "Una propietat privada en què un particular hi té alguns felins".

    Ostres! Així, res a dir dels amos de gossos de guarda que bamben pels caminals (amb l'amo a l'altra punta de la corretga o no); que des de l'altra banda de la tanca, dels xipresos o del marge, t'embornen al clatell quan surts a passejar pels mateixos caminals... Si un senyor pot tenir animals felins i ningú explica com això era posssible i es tracta amb tota normalitat, no sé perquè ens estranya topar amb una elefanta morta.

    ResponElimina
  2. Quin susto, pensava que era Martín Santos, com fa dies que no va als plens.

    ResponElimina
  3. Si ho sou borinots! Que no ho veeu que's l'elefant del parque que ti una pota coixa, l'altra li fa mal i pagueu vatros… caps d'animal…Ha ha ha ha ha ha!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta