5 d’octubre del 2006

L'ACA reacciona i ara destinarà 4,6 milions a la canalització del barranc de Caputxins de Tortosa

Les obres han estat adjudicades per la via d'urgència i començaran en breu

El director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Manel Hernández, va anunciar ahir a Tortosa l'adjudicació per la via d'urgència de la segona fase de les obres de canalització del barranc de Caputxins, que té un pressupost de 4,6 milions d'euros. Els forts aiguats del setembre van fer que es desbordessin els barrancs del Rastre, de la Llet i de Caputxins, que va desguassar incorrectament i va provocar importants danys materials. Les obres tenen un termini d'execució de sis mesos.

Un grup de veïns afectats pels aiguats del setembre i l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, van reunir-se ahir amb el director de l'ACA, amb l'objectiu que refermés el seu compromís per l'acabament de les obres de canalització del barranc de Caputxins. Així, Manel Hernández va admetre que les obres han estat aturades durant un any, per una «descoordinació dels serveis», i va garantir que l'ACA assumirà la seua «responsabilitat» pels desperfectes. Però el director de l'ACA va anar més enllà, i va anunciar que divendres van adjudicar, per la via d'urgència, la segona fase de les obres del barranc de Caputxins, amb un pressupost de 4,6 milions d'euros i un període d'execució de sis mesos.
En la mateixa línia, el coordinador territorial de l'ACA, Carles Loaso, va detallar que el barranc de Caputxins no té actualment una llera definida al seu pas pel nucli urbà de Tortosa. Segons Loaso, el tub de drenatge actual era insuficient, ja que només podia engolir uns 2 metres cúbics per segon, mentre que el barranc pot arribar a portar uns 25 metres cúbics per segon. Loaso va explicar que les obres, que només van fer-se entre els anys 2004 i 2005, van quedar aturades per diferents complicacions tècniques, com la presència d'un important nus de línies elèctriques. De fet, el responsable de l'ACA va afegir que un altre problema tècnic que caldrà solucionar serà l'ampliació de la canalització per sota de les vies del tren, així com el sistema per fer que l'obra vagi paral·lela al canal de l'Esquerra, sense afectar el pas de servitud de la comunitat de regants. En principi, la nova canalització anirà coberta al subsòl del carrer Ferran Arasa fins a la plaça del Bimil·lenari, que també travessarà per anar a buscar els terrenys públics que envolten el pont del Mil·lenari, i desguassar finalment les aigües del barranc al riu Ebre. Loaso, que va remarcar que l'inici de les obres és imminent, va explicar que la nova canalització també recollirà les aigües pluvials del nou pla parcial Porta de Tortosa.

> Acord per crear un consorci públic de gestió de l'aigua

El director de l'ACA, Manel Hernández, va presidir ahir la reunió en què els ajuntaments i els consells comarcals van acordar fer el pas definitiu per constituir el consorci per a la gestió integral de l'aigua a les Terres de l'Ebre (Giate). Hernández va recordar que el subministrament de l'aigua potable és competència municipal, i que els consells del Baix Ebre i del Montsià ja gestionen les depuradores, però que el nou Giate serà més efectiu en la xarxa de distribució en alta i en la construcció i gestió de noves infraestructures de sanejament. El director de l'ACA va garantir que la Generalitat donarà suport al consorci, que podria posar-se en funcionament a finals del 2007. L'ACA, els quatre consells comarcals i els ajuntaments de Tortosa, Amposta, Móra d'Ebre i Gandesa van acordar crear una comissió de treball que redactarà els estatuts del Giate. D'altra banda, Hernández també va reunir-se amb les dues comunitats de regants del Delta, per redefinir el seu marc de col·laboració.

El Punt (5-Octubre-2006)

5 comentaris:

  1. Si s'han d'evacuar, potencialment, 25m3/s. I el canal admet 20m3/s. Pregunta: Faran una conducció subterrània de la mida del canal?
    Es possibble això?
    Quant de temps estarà tallada l'entrada a Tortosa?
    6 mesos?
    etc....

    ResponElimina
  2. ACA ve de pACA quí o ve de cap allà?
    Sembla que encara se n'enterin menos que jo en temes d'aforades de pluja.

    ResponElimina
  3. ALgu ha comentat publicament la perdua d'un munt de diners public gastats en la "1a fase" de les obres ?? Y ara que assuimiran "responsibiliats" - que, algu ho pagarà de la butxaca? Si no heu entrat al Bc per vore el que ha passat, pos, ja que la 1a fase no te surtida pel aigua que li va entrar, pos, s'ha revantat tot el asfalt nou que van ficar i casi ens quedem sense entrada de cotxes al Bc (ja que fa temps que la entrada per dalt - Seminari - tambe esta fet un desastre). Si no es podia acabar l'obra, trobo que era millor no començar-ho.

    ResponElimina
  4. I non parlessem del barranc de la Llet!
    A que fan un viaducte!
    Hi ha que veure estos de l'ACA com patinen i cauen de cul ensenyant la put put.

    ResponElimina
  5. ...I del Barranc de la Llet...?? Qué no hi ha pressupost??? Dons fa poc anys hi habia assignació pressupuestaria....Que se'n han fet dels dinerets?? Penseu que encara s'ha de acabar l'obra..!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta