19 d’octubre del 2006

Les plataformes «fumiguen» la política de Medi Ambient a l'Ebre

Un grup d'activistes de la Coordinadora en Defensa del Territori i Contra la Massificació Eòlica, que agrupa les plataformes de la Terra Alta, Salvem la Mar de l'Ebre i Cala Fòrum, van irrompre ahir al migdia a la seu ampostina de la delegació territorial de Medi Ambient. Segons va explicar un dels portaveus, Jordi Lluch, l'objectiu de la coordinadora era «rebutjar la política mediambiental de la Generalitat», i en especial denunciar la gestió del director dels serveis territorials de Medi Ambient, Víctor Gimeno. De fet, Lluch va afirmar que la política de Medi Ambient en qüestions com el desplegament dels parcs eòlics «fa pudor», i que per això ahir van decidir entrar a la seu d'Amposta, vestits com si fossin una empresa de desinsectació. Així, l'objectiu era «fumigar les oficines amb aigua i colònia», per denunciar que la Generalitat «ha afavorit els interessos de les empreses eòliques, sense tenir en compte criteris com la sostenibilitat i la preservació del patrimoni natural i paisatgístic». D'altra banda, Lluch va remarcar que, cada vegada que les plataformes han parlat amb Gimeno, han tingut la sensació que negociaven amb l'anterior govern de CiU. «Primer ens posava bona cara i només tenia bones paraules, però després ens deia que tot ja estava aprovat, i que la Generalitat ja no podia fer-hi res», va lamentar el portaveu. Segons Lluch, la coordinadora de plataformes està molt decebuda de Gimeno, «ja que sempre s'havia mostrat com una persona molt sensible amb el medi ambient i molt ecologista». En la mateixa línia, el portaveu va comparar el delegat de Medi Ambient amb les mateixes empreses eòliques, que «es posen l'etiqueta verda per continuar fent negoci i vendre més».
Durant l'acte de protesta a la seu de Medi Ambient, la coordinadora també va repartir un manifest per denunciar el tracte «discriminatori» que les administracions fan entre les Terres de l'Ebre i algunes comarques del nord. Segons la plataforma, a l'Empordà els responsables de Medi Ambient estan aplicant una moratòria oficiosa, amb l'objectiu de regular l'allau de projectes de centrals eòliques i per evitar-ne la massificació. «En canvi, a les nostres comarques s'eximeixen de qualsevol responsabilitat, afavorint la situació i plegant-se a les exigències del Departament de Treball i Indústria», conclou el manifest de la coordinadora de plataformes.

El Punt (19-Octubre-2006)

5 comentaris:

  1. Medi Ambient amb la trona de V.Gimeno(ICV),Indústria amb el sillón de F.Andrés,El consell comarcal de la Terra Alta amb la poltrona de X.Pallarés(CIU) i els alcaldes de tota la Terra Alta amb les cadiretes i sigles de CIU i UPTA en són partíceps i culpables de la massificació eòlica i de les línies d'alta tensió.Per conservar lo lloc on reposar lo cul venen lo nostre futur i lo dels nostres fills.

    ResponElimina
  2. molt bona acció,

    felicitasts

    ResponElimina
  3. Unicament he vist en el programa electoral d'ERC,que per cert he rebut avui,lo posar ordre a este desgavell eòlic.ICV no diu res de la massificació eòlica(??????? ti algo que veure lo lloc de treball de Gimeno???????????) de les Terres de l'Ebre?.Los demés(PSC;CIU I PP) ja sabem com actuen oi!!!!

    ResponElimina
  4. Si si savem com treballen TOTS incluits ERC tambe cota 705

    ResponElimina
  5. Fumigueu ; fumigueuuuuu...que la cibada guanyareuuuuuuuu...!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta