19 d’octubre del 2006

7 milions per a les Terres de l'Ebre

La Generalitat incrementa un 105% l'aportació del PUOSC als projectes de consells comarcals i municipis del territori

El delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Miquel Castelló, va presentar ahir la formulació definitiva dels ajuts del pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC) per al 2007. Castelló, que va refermar el suport del govern català al municipalisme, va dir que l'Ebre és la demarcació en què l'augment de les subvencions ha estat més significatiu. El delegat va destacar que hi haurà un creixement del 105% en relació amb el quadrienni anterior. L'any que ve, el PUOSC aportarà més de 7 milions per cofinançar 54 dels 60 projectes dels ajuntaments i consells comarcals que havien sol·licitat ajuts.
Castelló va destacar que totes les al·legacions presentades pels ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l'Ebre s'han resolt en un període molt ràpid de temps, cosa que els permetrà la planificació dels pressupostos del 2007 coneixent, per primera vegada i amb exactitud, quines seran les subvencions que rebran del PUOSC. El delegat va explicar que només han rebutjat sis sol·licituds per falta de documentació o per diferents criteris tècnics. És el cas d'una sol·licitud del Consell Comarcal del Baix Ebre, que esperava rebre una subvenció de 7 milions d'euros per cofinançar les actuacions del consorci de residus. «No podíem acceptar aquesta proposta durant el període d'al·legacions, ja que quedaven pocs recursos i hauríem perjudicat els ajuntaments més petits», va dir. De fet, Castelló va destacar el bon repartiment dels ajuts, i hi va afegir que no hi ha hagut cap situació de «sectarisme» polític.

> 152,43 euros per cada ebrenc

El delegat de la Generalitat, Miquel Castelló, va reiterar que les Terres de l'Ebre són la demarcació que més ajuts del PUOSC rebrà en relació amb el període anterior (2000-2003), ja que haurà passat dels 12,98 milions als 26,64 milions d'euros. Castelló va precisar que a l'hora d'atorgar els ajuts s'han tingut en compte les actuacions que milloren l'abastament d'aigua potable, la modificació de pressupostos a la baixa, els canvis d'obres i de prioritats dels ajuntaments, i alguns increments de pressupost, però només quan el programa del PUOSC ho ha permès i si quedaven diners. Quant al repartiment per comarques, el delegat va destacar que totes han tingut un increment important, «des del 156% del Baix Ebre al 21% de la Terra Alta». Castelló també va remarcar que l'etapa 2004-2007 s'ha pogut assolir una mitjana de 152,43 euros per habitant, mentre que al període 2000-2003 la mitjana va ser de 74,29 euros per habitant. A més, el delegat va recordar que la Terra Alta ha estat la comarca que més diners del PUOSC ha rebut per habitant (345,29 euros). Amb tot, els projectes que l'any 2007 rebran les subvencions més elevades seran la millora de la carretera de Roquetes a Jesús (723.230 euros), l'adquisició d'equipaments per condicionar els camins rurals de la Ribera d'Ebre (686.383 euros) i el nou pavelló firal de Tortosa (500.000 euros).

El Punt (19-Octubre-2006)

5 comentaris:

  1. Una bona noticia!!!

    ResponElimina
  2. Llàstima que no inclogui, un any més, l'arranjament de la carretera de Tortosa a Roquetes. Amb dos ajuntaments socialistes, Generalitat socialista i Govern de l'Estat socialista, no han estat capaços de resoldre un vial que és utilitzat diàriament per milers de persones. Fins i tot pel cotxe oficial del senyor Castelló.

    ResponElimina
  3. recordo que el cotxe no se si es el mateix que tenia SANCHO , MIRALLES tots dos de CIU , SALVADO de ERC , I CASTELLO PSC, EL QUE SI PUC DIR PERQUE ELS CONEIXO QUE EL FOXERS SON ELS MATEIXOS mane qui nane hi haura cotxe i xofer oficial no se a que ve esta insistencia en lo xofer de Miquel Castello.

    ResponElimina
  4. Per cert, per tots aquells que ara heu descobert que el Delegat del Govern porta cotxe oficial, pareix mentira que no estigueu al "loro" d'un regidor de Roquetes(treballador de la Generalitat)que utilitza el cotxe de la feina per reunions que poc tenen a veure amb la seva feina. Vos donaré una pista no és ni dels socialistes ni de convergencia.

    ResponElimina
  5. Jo volia fer referència a aquest "loro" ....Xocolata de lloruuuuuuuuuu!! Aixo diuen a Bcn!! la palla al ull del veí contra la viga al propi..Aquesta dinámica acusatoria es sencillament lamentable...!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta