22 de novembre del 2006

Dos treballadors cauen al riu durant el desembassament, prop de la central d'Ascó

Dos treballadors de la central nuclear d'Ascó es van precipitar ahir a l'Ebre des d'una barca, durant uns treballs relacionats amb el desembassament controlat d'aigües que està realitzant la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), des del pantà de Flix, per netejar el riu d'algues. De fet, l'incident va produir-se mentre els dos operaris treballaven des d'una barca especialitzada, per impedir l'entrada de les algues arrossegades pel cabal al punt de captació d'aigua del sistema de refrigeració de la central. Així, un dels treballadors va poder sortir de l'aigua sense l'ajuda de ningú, però l'altre va estar uns cinc minuts a l'aigua, encara que fonts de la central d'Ascó van assegurar que havia estat rescatat pels bombers sa i estalvi, tot i que amb alguns símptomes d'hipotèrmia.
D'altra banda, l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV) va explicar que l'incident no va representar cap complicació per al desenvolupament del desembassament controlat, que la CHE efectua dues vegades a l'any per reduir la presència de macròfits al riu Ebre. La central d'Ascó ha pres les mesures cautelars pertinents, com la reducció en un 25% de la potència en cadascun dels grups de producció, per reduir el cabal derivat cap a la captació de la central. La reducció de la potència provocarà unes pèrdues d'uns 300.000 euros. El desembassament va iniciar-se a primera hora del matí, i la previsió era que durés unes 12 hores, amb un cabal màxim de fins a 1.350 metres cúbics per segon. Així, les puntes de cabal es preveien sobretot als pobles de la Ribera d'Ebre, mentre que aigües avall la làmina d'aigua havia d'anar-se reduint. De fet, ahir a la tarda encara no hi havia cap símptoma visible del desembassament a l'altura de Tortosa.

El Punt (22-Novembre-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta