21 de novembre del 2006

Hermetisme absolut sobre els canvis a la Delegació del Govern a l'Ebre

La versió oficial i extraoficial és que ningú sap res, ni aquí ni a Barcelona, sobre els canvis que poden haver-hi a la Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Sembla clar que ERC tornarà a ocupar el despatx principal del Palau Abària, però si no hi ha sorpreses d'última hora i al marge d'això, l'hermetisme és absolut. També hi ha molt poca informació sobre els relleus als diferents serveis territorials, encara que hi ha alguns directors que saben que no continuaran al seu lloc (pel nou repartiment de carteres entre el PSC, ERC i ICV).
Com a periodista, trobo a faltar el suquet, les filtracions, les confidències i les travesses que van fer-se ara fa tres anys, amb la primera edició del govern entre PSC, ERC i ICV. Però he de reconèixer que la discreció actual és millor per a la imatge d'un govern que molts vigilaran amb lupa, esperant que cometi qualsevol errada. D'altra banda, potser és veritat que els periodistes no hem pressionat tant com fa tres anys, per saber qui ocuparà la delegació i cadascun dels despatxos dels serveis territorials. La reedició del tripartit no ha generat tantes espectatives de canvi com la sortida de CiU del govern de la Generalitat. De fet, hi ha alguns directors dels serveis territorials, designats en el seu moment per ERC, que no han arribat a abandonar el seu càrrec.
Demà es farà l'últim consell de direcció del Govern a Terres de l'Ebre abans de la formació del nou govern. Com que sembla que la cosa no es decidirà fins el proper cap de setmana, la trobada de demà amb la premsa potser serà massa precipitada per endevinar, per les cares de la gent, qui marxarà, qui continuarà i qui només canviarà d'aires.

21 comentaris:

  1. Em sembla perfecte que tots callin i reservin el protagonisme per a qui l'ha de tenir, potser d'aquesta manera s'evitaran malentesos entre els socis de govern. Aquesta actitud es mereix un aplaudiment, perquè penso que demostra la seriositat amb què ha començat la legislatura. Res de protagonismes fora de lloc (de moment).

    D'altra banda, voldria fer una crítica "contra" la premsa en general, que des del dia de les eleccions sembla que es dediquia jugar a la loteria: cadascú diu la seva i ningú coincideix amb ningú. Molts noms, moltes prediccions, però la gent del carrer volem estar ben informats, i el que s'ha fet aquests dies, més que informar, ha estat desinformar.

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord amb l'anònim anterior.

    Des de fa cert temps la premsa de les Terres de l'Ebre, especialment algun setmanari,fa periodisme des del despatx i converteix el pensament malintencionat i esbiaixat en notícia fidel i contrastada.

    Que consti que no ho dic per tu, Gustau. Et tinc en un altra categoria.

    ResponElimina
  3. estos d'erc es ke no paren. ke ho dieu x l'article del siré? jo el trobo molt encertat.

    ResponElimina
  4. salseta de les terres de l'ebre... aixo es lo q mos espera en lo nou tripartit. au, assenteu-vos a la butaca de casa i a xalar

    ResponElimina
  5. Us cal a tots una infusió. Preneu exemple del President Montilla, ell esta molt tranquil.

    ResponElimina
  6. Lo debat no tindria de ser qui ocuparà determinada cuota de poder.
    Temes com:
    -Lo reforçament del tyransvassament de l'Ebre a Tarragona
    -Lo canal Xerta-Càlig(Transvassament a Castelló)
    -Les vegueries
    -La fira de Frankfurt
    -Les infraestructures
    -El dret a l'autodeterminació del poble català.
    Perquè si un partit independentista entra a un govern, no és per a tindre una determinada quota de govern, sinó per a intentar que al seu pais, la major part possible del seu ideari polític pel qual el van votar los seus electors, se complixe.
    Tan sols dic que un partit republicà no es pot abstenir o estar d'acord en pressupost de la casa reïal per al 2007 de més de 8 milions d'euros.

    ResponElimina
  7. Comedianta sento dirte un altra vegada que no vas be.

    ResponElimina
  8. a est últim anònim,
    molt argumentat, sí senyor!
    si fa o no fa com sempre

    ResponElimina
  9. Seguint el teu raonament una partit republicà i a vegades independentista no tendria que presentar candidatures a les eleccions d'un pais amb democracia monarquica i centralista. Tendria que fer una revolució o quedarse a casa. I aixó no es així. Les coses en politica son mes complexes. La veritat absoluta no existeiex i lo pitjor 2+2 mai son quatre. A vegades son 3.95, i a vegades 4.05.
    Tots pensem molt diferent i es tracta de donar la raó (que pot tindre o no)al maior numero de persones, les maiories, en un moment concret de la nostra historia. Lo díficil es aceptar els raonaments d'aquestes maiories o de qui les representa. L'unic que hem apres, es que els raonaments es tenen que defensar ams les paraules, no amb les armes.

    ResponElimina
  10. Un partit pot ser demòcrata i assembleari i en canvi ser republicà.
    Una cosa és participar en lo joc democràtic i l'altra abalar a un rei en los seus pressupostos.
    Jo crec que no és ERC qui per ser qui és no te de participar en la democràcia ni té de fer ERC cap revolució que no sigue de pensament. Les altres revolucions ja els hi dixarem als anarquistes per per a n'això estan per anar en contra del sistema.
    Salut i república!
    Visca Catalunya lliure i tots els països catalans que s'hi vulguen sumar!

    ResponElimina
  11. A l'anònim que parla de l'article del siré: l'article del siré no diré que diu mentides, però que s'inventa alguna coseta sí.
    Deu estar indignat perquè no li donen informació i algú ha de tenir la culpa. Que la té ERC? quin remei li queda: lo director del setmanari és del PSC i ell milita a iniciativa.

    En lloc d'aplicar un criteri periodístic imoarcial, i dir que no li donen informació perquè no poden (cosa que ja hauria de saber per ser militant d'iniciativa) li dóna la culpa a erc, que no és ni del seu interès, ni del de ningú d'aquella casa, almenys a primera vista.

    I vist el setmanari en general, almenys pel que fa a les dues darreres setmanes, la informació sembla poc de fiar. Ara cadascú que pense lo que vulgue, però després de reflexionar en la línia general que ha pres el setmanari.

    Per cert, felicitats al setmanari transformat en diari: sou els únics que encara no heu malgastat el temps fent jocs d'atzar per veure si l'encerteu. Seguiu fidels a la notícia!

    ResponElimina
  12. Crec que estic a punt d'encetar una nova via dins de la blogosfera. Així que, aixoplugant-me sota l'anonimat, m'acostaré als seus límits raonables.
    L'últim anònim despren un gran coneixement de les interioritats del setmanari, coneix l'afiliació de membres destacats, la seva línia editorial i fins i tot s'atreveix a afirmar que un partit important no acaba de ser-hi respectat com li agradaria. Tanmateix, sembla que està molt informat, també, de les lluïtes internes d'ERC i lo seu discurs té un estil, diriem que tècnicament força correcte. Si a tot això comparem altres anònims de més amunt, estic disposat a afirmar que provenen d'un lloc oficial d'ERC a les TTEE. I com tinc la sort d'estar ben informat, sé que actualment ERC té dues persones a sou; vull dir que treballen 8 hores per al partit o que tenen temps per analitzar la premsa i controlar els blogs. Tenint en compte que també m'han explicat qui són,(per cert els 2 són d'amposta) :-) jo diria que la noia no pot ser, bàsicament per l'estil acadèmic del comentari i el seu palmarés al Palau Abària. O sigui que......

    ResponElimina
  13. Diria que la informació que t'han donat no acaba de ser deltot certa. Només t'ho penses que estàs ben informat, anònim de les 9:14 del matí.

    ResponElimina
  14. no en son 2 sino 3

    ResponElimina
  15. Ufff, que poca feina teniu, i quina obsessió en ERC !!

    ResponElimina
  16. A l'anonim de les 9.14.
    Que potser treballes al Setmanari?
    HO dic perquè treus conclusions com a les que arriben ells.
    Vaja panfletot de Setmanari. Les notícies de política semblen els comentaris dels tertulians d'un programa de premsa rosa. Fa agafar enyorança de la Veu del Baix Ebre.

    ResponElimina
  17. Estic d'acord amb l'anònim anterior. Passa alguna cosa amb els anonimats del blog? O es que aquest setmanari no abusa de la coletilla "segons fonts" per dir el que li passa pels collons quan es sap emparat pel secret periodístic? Tan de bo les informacions es deguessen a fonts, que com diu el manual del periodista, hauran de ser fiables i contrastades, i no a simples invencions si elucubracions, de vegades, intencionades.

    ResponElimina
  18. Tot això fa molta pudor....
    La política cada vegada em repugna més i quan dic política me referixo també als medis de comunicació que són los seus tentacles.
    És una llàstima!

    ResponElimina
  19. Tens tota la raó comedianta

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta