3 de novembre del 2006

Els efectes d'una unió d'IPE i UPE a Tortosa

El portaveu d'Independents per l'Ebre (IPE), Josep Maria Franquet, sembla decidit a tornar a presentar-se a les eleccions municipals de Tortosa. Ho va deixar entendre la setmana passada, durant una roda de premsa per valorar el traçat de l'autovia de l'interior que ha aprovat Foment. Franquet va afirmar que cada dia està més convençut de la necessitat de fer política des de la independència, després de veure "panorames en què els partits prenen decisions irracionals", "contubernis i consensos" d'uns polítics en què no es tenen en compte els criteris tècnics ni els interessos dels seus pobles. En aquest punt, Franquet va dir que IPE de Tortosa s'ha de reunir per acabar de decidir si tornen a fer llista per les municipals, però va admetre que "el missatge va per aquí". Altres informacions asseguren que Franquet ja s'està movent per trobar gent que l'acompanyi a la candidatura. Per contra, qui és un incògnita permanent és Vicent Lluesma, que encara no ha donat gaire pistes, si bé hi ha indicis que podria estar preparant una possible continuïtat d'Unió dels Pobles de l'Ebre (UPE) després de la seua retirada de la vida política. El que jo em pregunto és què passaria si IPE i UPE s'unissin en una sola candidatura, amb un missatge tortosinista i un programa polític de centre-dreta. Com afectaria una unió dels partits de Franquet i de Lluesma a CiU-en procés de renovació- i a un PP visiblement desorientat? I el PSC de Joan Sabaté, hi sortiria beneficiat o potser li restaria alguns vots? La precampanya de les municipals a Tortosa ja ha començat...

22 comentaris:

  1. Molt de centre-dreta i després dirà amen a tot el que diguin PSC i ICV

    ResponElimina
  2. Els rumors (rumore rumore...) diuen que Amparo Moreno vol formar un nou partit idenpendent, a la vegada independent d'IPE!!!!! Què tornaran a sortir els Gamundi??? què es recuperarà el PIM (Plataforma Independent Municipal)????

    ResponElimina
  3. xdpbmCom ? que ?
    Hay, mareta, si anem cap enrrera. Sempre fem el que ja em fet. Quan farem coses noves i mirarem al futur ?

    ResponElimina
  4. Proposo que la Comedianta Tortosina (CT)organitze un partit nou. M'apunto.

    ResponElimina
  5. cVa, Mc Calan, perdonala...amb tot no deixa de ser una franciscana animeta del paradís.

    ResponElimina
  6. si si recuperem el PIM i monclus podrà ser alcalde, je je je

    ResponElimina
  7. No crec que Franquet sigui de dretes, ni tampoc d'esquerres. Es algu que li agrada estar alli i fer-se veure, a l'igual que Lluesma.
    Son fruit de lo que encara queda d'aquell antic lema bauista "Ni Catalans ni Valencians..." i per lo tant fruit de la dreta pero saben adaptar-se bé als nous temps, el primer més que el segon.

    Només es que trobo que d'un temps ençà el Franquet està perdent la làbia literària que el caracteritzava. No el votaré mai pero reconec que és un personatge divertit d'escoltar i que n'hi haurien d'haver més com ell en politica.

    ResponElimina
  8. Tortosinisme???? estem davant d'una nova ideologia???? Tiembla democracia ¡¡¡.

    -Que haces hijo??
    -No mamà, es que me gusta mucho mirarme el ombligo.

    ResponElimina
  9. Dons jo no veuría malament una renaxença del tortosinisme, sempre que no es vulgui imposar a ningú..Perqué no? Seria una forma d'esborrar aquests absurds complexes de pertenença a un poble . Perqué hem de renegar del nostre poble...I en favor de quins turbis interessos..? Un altra cosa son les legítimes e incruentes rivalitats entre pobles veïns..Aixó ha existit i existirá sempre..Tenim molts exemples dintre la mateixa provincia de Tarragona..Fins i tot pot arrivar a èsser positiu pels pobles si es sap canalitzar adequadament..

    ResponElimina
  10. Sr. mc calan,
    com vostè segurament ja sap, lo tortosinisme és en molts de casos sinònim d'espanyolisme travestit.
    Dient allò de ni catalans , ni valencians...estem renegan de la nostra Pàtria.
    Ho sento però la seua idea de fer una autonomia pròpia trobo que és un altra de les seues increibles genialitats.

    ResponElimina
  11. Estic bocabadat de llegir a la tortosina il·lustrada.
    Juntament amb al turtusi poden acompanyar a Monclus en la re-edició d'Unitat Tortosina. Així podran figurar els tres i fer-se moltes fotos

    ResponElimina
  12. Així va Tortosa, sempre depenent de personatges esperpèntics i llunàtics. Tan me fot Lluesma com Franquet. Estos dos l'únic que volen és protagonisme i no soltar la cadira, res més.
    Tortosa es mereix més serietat i més estabilitat. Jo proposo un boico electoral a aquets tipus de personatges. I si finalment surten, que ningú pacte amb ells.
    Canya al mono!

    ResponElimina
  13. Cinto, jo estic amb tu i foten-los fora a tots los que manen i no defensen prou casa seua.

    ResponElimina
  14. Estimada "Comedianta"...M'acaba de defraudar el llegir , que una noia tant jove com vosté no hagi evolucionat, i encara estigui encorada en el vell tortosinisme "franquista"..El seu comentari es sencillament decebedor i trist...Quasi podíem dir que es en "blanc i negre". Com pot suposar, jo no em refería a aquest ranci i vetust "tortosinisme".Sencillament li continuo dient, que no sap llegir mes que lo que a vosté l'interessa.El que no he arrivat a comprendre de fa uns anys, es que a gent com vosté li fa vergonya pertanyer al seu poble , i en canvi vol fer política pel mateix poble..Una contradicció a la que vosté ja ens té massa acostumats...Gràcies

    ResponElimina
  15. No vulguer pertanyer a Catalunya com fa vostè és estimar més al seu poble????
    Ho sento però jo no ho veig així.
    Soc tortosina i catalana.
    Visca Tortosa i visca Catalunya!

    ResponElimina
  16. Pur populisme baratet es el que utilitza amb aquestes manifestacions triunfalistes...On ha llegit vosté que jo no vulgui pertanyer a Catalunya ? A lo millor es pensa que vosté en té l'exclusiva perque ERC ha format govern ..? Molt problablement es que ja hagi perdut fins i tot la capacitat d'interpretar el que llegeix...Descansi "Comedianta"... descansi!! i no faci tanta comedia!

    ResponElimina
  17. la comendianta està nerviosa perquè no és capaç de justificar l'haver fet president al pesoevista Montilla. Pobreta!

    ResponElimina
  18. Cinto,
    los teus van ser els primer que van anar a pactar en Montilla!
    I li vau oferir l'oro i el moro!
    Què passa? Que tan sols podeu pactar vatros en Montilla?

    ResponElimina
  19. Cada cop la meva sensibilitat queda malmesa llegint aquests comentaris tan absurds..Sencillament Kafquiá!
    El govern es el que es; i legítimament constituit...Tú saps que vol dir una paraula que es diu "Llei" ? Per cert, tu no podríes garibé pactar amb ningú...Bueno si; amb un que está a molta profunditat..

    ResponElimina
  20. S'ha equivocat mc.calan,
    la que està a bastanta profunditat és la seua sensibilitat.

    ResponElimina
  21. Vaig percebint un cert intent per part seva d'anar arreglan gotelleres...Tots li agraïrem...Gràcies

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta