16 de novembre del 2006

Els veïns de les cases de la catedral de Tortosa afirmen que pateixen assetjament immobiliari

Els veïns afectats per l'expropiació de les cases de la façana fluvial de Tortosa van emetre ahir un comunicat conjunt per aclarir la situació del recurs que van interposar per intentar aturar l'expedient obert per l'Ajuntament. El document recorda que «en cap moment» el jutjat contenciós administratiu de Tarragona ha resolt que l'Ajuntament podrà enderrocar les cases de davant de la catedral, «ni molt menys» que el tribunal haja resolt que l'obra és legítima. Segons els veïns, «ni hi ha hagut cap sentència, ni s'ha desestimat el recurs», com van afirmar alguns mitjans de comunicació a partir d'una nota de premsa difosa pel mateix Ajuntament el 31 d'octubre. Els veïns, que recorden que no volen haver de marxar de les seues cases, també remarquen que l'Ajuntament vol enderrocar els habitatges per rehabilitar les escales i construir una gran plaça davant de la catedral. «Els fons públics es destinen per expropiar i no per ajudar a rehabilitar, fet que crea problemes en zones del nucli antic on no n'hi ha», hi afegeixen. Tot seguit, la comunitat dels veïns afectats per l'expropiació assenyala que en certa manera estan patint «assetjament immobiliari» de l'administració, i que per això van sol·licitar al jutge la paralització cautelar del procés d'expropiació. Els veïns expliquen que el jutge els ha contestat que de moment l'Ajuntament només ha fet una relació dels béns i drets afectats per l'expropiació, i que per tant no té fonaments per paralitzar el procés. Amb tot, els veïns afirmen que el 31 d'octubre van rebre l'expedient administratiu, perquè puguin interposar la seua corresponent demanda. «Per tant, encara queda per valorar judicialment si l'expropiació ha de tirar endavant o no», adverteixen els veïns de les cases de la catedral.

El Punt (16-Novembre-2006)

10 comentaris:

  1. brooommmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.... ohhhhhhh!!!! quina façana més bonica!!!!!

    ResponElimina
  2. A veure, tothom té dret a viure a casa seva. Si és dóna el cas d'una expropiació tothom ha de rebre una compensació justa ( o més que justa). Però els que viuen devant de la Catedral saben des dels anys 50 que les seves cases havien de desaparèixer. Ara que no surtin amb excuses de mal pagador. A més si volem recuperar la façana fluvial de Tortosa. Proposo ja les següents mesures:
    a) fer desapareixer el tram de l'avinguda Felip Pedrell entre el Paiolet i l'Escorxador (abans no existia)
    b) traslladar de nou al seu lloc la façana del Palau Oliver de Boteller i la LLotja, on abans estaven i formaven part important de la façana fluvial.
    c) tancar de nou el tram de carrer de comunica el carrer Croera amb l'avinguda Felip Pedrell al costat de la Catedral, perquè abans dels anys 40 no existia.
    A veuer que us sembla. O només hem de recuperar la part de façana fluvial que mos interessa i no la total?

    ResponElimina
  3. La catedral MAI ha donat directament al riu i la seva façana ja es va dissenyar tenint en compte aquest fet. No sóc cap dels veïns afectats, però que vol fer l'Ajuntament: fer una escalinata com la catedral de Girona? Amb un túnel, clar, que els cotxes bé hauran de circular pel carrer Croera. Així és com es comença l'aplicació del PINCAT? Reinventant la ciutat? Crec que hi han altres actuacions a fer prioritàries i amb més lògica que aquesta que se'ls ha posat entre cella i cella a aquest Ajuntament. Quina paciència hem de tenir...

    ResponElimina
  4. Un túnel al carrer Croera... Ostres, no ho havia pensat!

    ResponElimina
  5. les cases de catedral tombades son la vergonya de la ciutat i si els veins no s'aparten que el buldoossers els xafin a ells també.

    ResponElimina
  6. No soc part afectada en l'assumpte, però no cal faltar al respecte a la gent com el darrer anonim.
    D'altra banda estic totalment d'acord amb la persona que explica molt be la situació de la façana fluvial tal i com era anteriorment.
    I per finalitzar, hem sabria molt greu que els veïns que no volen acceptar la proposta d'expropiació no estiguen mal aconsellats per algunes persones que no el hi va la causa aquesta i si que es mouen per algun interes politic.

    ResponElimina
  7. vatros heu vist l'esquerda que hi ha a l'ampliació que hi ha a la casa tocant a Besalduch??
    Creieu que allò no és per enderrocar-ho i ficar-li una multa a qui ho va fer??

    ResponElimina
  8. Crec que la façana fluvial no es resentirà gens si tomben estes cases que més que bonic, fan veritable pena.
    No se si la catedral guanyarà o no quan se tomben les cases, això ho tindrem de vore, de lo que n'estic segura és de que la ciutat va perdre molt més quan lo Palau Oliver de Boteller i la Llotja van desaparèixer de la façana fluvial.
    Si volem recuperar una mica la façana, perquè no ho fem en l'antic edifici de la Diputació, que és d'arquitectura civil i està a la façana fluvial? No en lloc d'això, lo tenim alli abandonat, en les finestres tancades i barrades i lluint la deixades de tothom.

    ResponElimina
  9. el que vosaltres voleu es guanyar diners a costa dels tortosins. Haguessiu arreglat les cases abans, es molt facil dir que tenen un valor arquitectonic ara que estan fetes una autentica merda. Sou uns aprofitats i uns especuladors encoberts i ens voleu fer creure als tortosins coses que no son

    ResponElimina
  10. Totalment d'acord amb l'últim anònim. Aquelles cases no tenen valor arquitectònic ni tenen res. A més, vistes les esquerdes, deuen ser molt poc segures per a la gent que hi viu. Si tan volien que se restauressen, que ho haguessen fet quan encara hi éren a temps, no ara que ja estan fetes una m***a

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta