23 de novembre del 2006

La Palma d'Ebre torna a tenir aigua potable amb la connexió a l'embassament de Margalef

El delegat de Salut a les Terres de l'Ebre, Ismael Roldán, va confirmar ahir que la població de la Palma d'Ebre ja va poder beure aigua de les aixetes a partir de dimarts al migdia. Segons Roldán, les analítiques del Departament de Salut han certificat que l'aigua de la nova connexió a l'embassament de Margalef és potable. En aquest sentit, cal recordar que l'Ajuntament de la Palma d'Ebre va haver de buidar, la setmana passada, els dipòsits d'aigua provinents del pou d'abastament del riu Montsant, després que Salut hi detectés restes de pesticides durant una analítica rutinària. De fet, des de divendres passat, els veïns de la Palma d'Ebre van haver de beure i cuinar amb aigua embotellada. Després de buidar els dipòsits, el consistori va optar per connectar la xarxa de subministrament d'aigua de la població a la canonada alternativa que arriba des del pantà de Margalef. «És una aigua totalment renovada, no n'hi ha ni una gota de l'altra», va afirmar l'alcalde, Gil Martí.
Però, arran de la incertesa que l'aigua de l'embassament fos apta també per beure, ja que l'aigua sí que era apta per a la resta d'usos, com el regadiu, els veïns es van veure obligats a beure i cuinar amb aigua embotellada. La prova analítica de l'aigua del pantà de Margalef va ser encarregada d'urgència, i de fet els resultats no s'esperaven fins ahir al migdia. Però Salut ja va autoritzat, dimarts al migdia, que l'Ajuntament de la Palma d'Ebre permetés el consum de l'aigua de l'aixeta als veïns. «Ens havíem d'assegurar, ja que podia ser que el focus de contaminació es trobés en algun punt de la xarxa de distribució», va dir Roldán. De fet, continua la incògnita sobre l'origen exacte de la contaminació detectada al riu Montsant.

El Punt (23-Novembre-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta