23 de novembre del 2006

Tortosa tindrà l'hospital per a malalts d'Alzheimer després de les festes de Nadal

El director dels serveis territorials de Salut, Ismael Roldán, va anunciar ahir a la Sénia, després de la celebració del consell de direcció del Govern a les Terres de l'Ebre, que Tortosa tindrà a partir del gener un hospital de dia per atendre persones amb malalties neurodegeneratives. Segons Roldán, la direcció general de Recursos Sanitaris ja ha «desencallat» els diferents problemes que impedien la posada en funcionament del centre, i va assegurar que l'hospital de la Santa Creu de Jesús ja té l'acreditació necessària per posar en marxa l'hospital de dia per als malalts d'Alzheimer i altres tipus d'afeccions neurodegeneratives. Roldán va recordar que el centre de dia estarà situat en unes instal·lacions que la societat municipal Gesat i l'empresa Sagessa ja han habilitat a l'hospital de Jesús, amb l'objectiu de millorar l'atenció diürna als pacients de Parkinson, Alzheimer, altres malalties senils i esclerosis múltiples. El director dels serveis territorials de Salut va detallar que el projecte és fruit de la col·laboració amb el Departament de Benestar i Família, i va avançar que avui es reunirà una comissió tècnica, formada íntegrament per professionals: neuròlegs, treballadors socials i psicòlegs. La comissió s'encarregarà de marcar les pautes i la distribució dels pacients, i el calendari a seguir. El següent pas serà constituir una comissió de seguiment, en què participaran les associacions de malalts, amb la finalitat d'aportar millores i propostes a la comissió tècnica. Roldán va mostrar-se confiat que el nou hospital de dia, que tindrà una vintena de places, puga entrar en funcionament després de les festes de Nadal. «Creiem que és una aportació positiva per a les Terres de l'Ebre», va afirmar Roldán, que va destacar que el pla director sociosanitari proposarà vint places més a la Ribera d'Ebre, i que ja es preveuen divuit places més a la Terra Alta i vint més al Montsià.
De fet, l'Ajuntament d'Amposta ja està treballant per enllestir amb Benestar i Família un conveni que permetrà la instal·lació d'un centre de dia a la capital del Montsià. La proposta sorgeix després del compromís assolit entre l'Ajuntament ampostí i l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Montsià (Afam). El centre s'emplaçarà en un local de 300 metres quadrats al carrer Buenos Aires, i tindrà fins a 30 places, concertades amb la Generalitat. Per la seua banda, l'Ajuntament es farà càrrec de cedir l'equipament i d'un 50% de l'obra civil. El pla funcional del centre de dia preveu una inversió de 320.000 euros, segons el regidor de Governació, Manel Ferré.

El Punt (23-Novembre-2006)

2 comentaris:

  1. S'ha de millorar la sanitat en moltíssims aspectes, i aquest era un d'ells. Està molt bé que per fi tinguem instal·lacions per tractar els nostres ancians com deu mana.

    ResponElimina
  2. Un hospital de dia no es suficient, pero "algo" es "algo"..Un tímid pas endevant, pero ja es un pas..Anim!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta