23 de novembre del 2006

L'últim consell de direcció, a la Casa del Rei

la crònica

Tortosa encara conserva algunes llegendes urbanes sobre les mítiques festes campestres organitzades a la Casa del Rei, un refugi de muntanya que l'actual monarca espanyol utilitzava durant les seues llargues jornades de cacera als Ports, quan encara era príncep. El refugi és un xalet d'estil alpí, de dues plantes i teulada a dues aigües, a la vora de la pista que puja de la Sénia i de Fredes, però a pocs quilòmetres del cim de Caro, a Roquetes. Però ahir la Casa del Rei no va ser l'escenari de cap bacanal aristocràtica, sinó la sala de treball de l'últim consell de direcció del govern que es farà aquesta legislatura a les Terres de l'Ebre. Potser va ser una coincidència, però la realitat és que la Casa del Rei es troba a mig camí entre els territoris de Miquel Castelló (PSC), roquetenc i delegat de la Generalitat; i de Víctor Gimeno (ICV), senienc i director dels serveis territorials de Medi Ambient.
Tots dos se sentien com a casa. Gimeno va fer de guia turístic i va ensenyar els millors racons per trobar rovellons, però Castelló va ser l'amfitrió indiscutible d'una jornada de treball i germanor en què els representants de la premsa també havíem estat convidats. El dinar va ser a base d'entrepans, cerveses i refrescos. Imaginem que res a veure amb el sopar de germanor per celebrar els 25 anys de la llei del minitransvasament, a Port Aventura, en què els periodistes van ser seleccionats. Tot i estar pocs mesos al càrrec, Castelló ha sabut imprimir un to més relaxat a la Delegació del Govern, i ha trencat alguns tòpics sobre el seu caràcter. El mateix personal de la Delegació ho comentava obertament ahir, aprofitant la complicitat amb els periodistes. De fet, els treballadors tenien molt d'interès per saber què sabíem els periodistes sobre qui serà el futur inquilí o inquilina del despatx noble del carrer Montcada.
El consell de direcció va ser gairebé intranscendent des del punt de vista informatiu, si no fos pel balanç «enormement positiu» que Castelló va fer de la gestió del tripartit durant la legislatura que ara s'esgota. En aquesta línia, el delegat de la Generalitat també va recordar en diferents moments «els companys d'ERC, que ara es tornaran a reincorporar al govern». Castelló va remarcar que el tripartit ha desencallat diferents projectes que eren vitals per al territori, i va afirmar que el més important és «la continuïtat dels nous projectes, al marge de les individualitats i allò que ens porti el futur». De fet, ja a la sobretaula, Castelló va demanar calma sobre la incertesa que plana sobre el despatx principal del Palau Abària i la resta dels serveis territorials. L'hermetisme continua sent absolut, i fins a la setmana que ve no s'espera que comencin a saber-se els noms dels diferents consellers i els possibles canvis a les delegacions. Segons van assenyalar, sembla que José Montilla vol fer de «president de tot el govern», i això potser té alguna cosa a veure amb l'acabament dels rumors i la publicació de noves travesses sobre els nous consellers i delegats.
Un dels que té més números per repetir és Ismael Roldán, encara que fonts socialistes situen el director territorial de Salut en un lloc destacat de la llista del PSC a Tortosa per les properes eleccions municipals. El doctor Roldán està «acostumat a tractar amb malalts a la UCI», i pel que sembla l'Ajuntament tortosí està considerat un «pacient crític». El futur immediat és una incògnita, però un altre que és molt possible que continuï al seu càrrec és Víctor Gimeno. El delegat de Medi Ambient no ha pogut tancar diferents fronts polèmics oberts al territori i ha tingut veritables mals de caps en qüestions com la caça amb barraca; però ahir va mostrar orgullós la seua feina al parc natural dels Ports. És el cas del xalet del Rei, que va passar a ser competència del parc natural a mitjan 2002, i on ja s'han fet algunes reparacions exteriors i canvis a la teulada. Ara la Casa del Rei és de tots i forma part de les instal·lacions del parc natural dels Ports, juntament amb els centres d'informació i interpretació de Roquetes i la Sénia, l'ecomuseu d'Horta de Sant Joan i altres refugis i casetes forestals. Avís: a la Casa del Rei, els mòbils no tenen cobertura i el llit reial és molt flonjo...

El Punt (23-Novembre-2003)

2 comentaris:

  1. ERC recupera el palau Abària!!!!!!

    ResponElimina
  2. A les Terres de L'Ebre tenim REI?
    Que li llevon este nom a la caseta en qüesttió és lo que demano.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta