23 de novembre del 2006

La deslocalització del grup Faiges deixarà sense feina una vintena de treballadors a Tortosa

El diari El Punt publica avui una informació, redactada per Lurdes Moreso, en què s'avança que el trasllat de la planta envasadora del grup Ideal SA a la població de Daimiel (Ciudad Real) representarà una retallada de personal d'un 40%. Així, l'empresa de la família Faiges ha comunicat als 20 treballadors eventuals que no els renovarà, segons el sindicat USOC, majoritari al comitè d'empresa. A més, l'empresa ha començat a negociar directament amb altres empleats les prejubilacions i també els trasllats voluntaris a Castella-la Manxa. Actualment, la plantilla d'Ideal SA és de 78 persones. Un altre sindicat, CCOO, diu que fa molts anys que Faiges no inverteix ni un euro a la fàbrica de Tortosa. Però el grup es deslocalitzarà només en part, ja que encara no ha descartat la possibilitat de mantenir una refineria d'oli a Tortosa... Però no als terrenys del sector Ferreries Nord, sinó al nou polígon industrial Catalunya Sud. El que jo puc afegir és que als terrenys de Ferreries Nord s'ha planificat un nou eixample urbà, i que el mateix grup Faiges - que també té una constructora- negociava amb l'Ajuntament tortosí un canvi en els criteris d'edificabilitat. L'empresa també negocia amb l'Ajuntament la cessió de terrenys al Catalunya Sud, encara que Amposta els hauria ofert uns terrenys gratuïts per forçar el trasllat del complex oleícola a la capital del Montsià. Segons la notícia d'El Punt, Ideal SA farà una inversió de 20 milions d'euros a la província de Ciudad Real i crearà uns 50 llocs de treball, en una primera fase. Pel que fa a la capacitat de la planta de Castella-la Manxa, serà de 80 milions de litres d'envasat cada any, enfront dels 30 milions de litres que té la de Tortosa.

Per llegir la notícia completa a El Punt, cliqueu aquí mateix.

24 comentaris:

  1. Pregunteu als respoensables del grup Faiges la resposta de l'Ajuntament a les seues necessitats per no marxar. CAP MENA DE COL.LABORACIÓ PER PART DE L'AJUNTAMENT.

    Així ens va industrialment parlant a Tortosa.

    ResponElimina
  2. sABATÉ N'ÉS EL RESPONSABLE, ARA POTSER CONTRACTARÀ ELS TREBALLADORS DESPATXATS PER A L'AJUNTAMENT!!!!!

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. No hi ha cap mena de dube, el canvi climatic es culpa de Joan Sabaté, la sequera, que fa dos setmanes que no plou, que Aznar guanyes per majoria absoluta, que les torres bessones fosin tirades al terra, que Sadam sigui molt molt dolent, que el EUA tinguin un president com Bush........
    M'agradaria que tots aquest opinadors que hi ha lliures pels blogs, es sentesen a la taula d'aquest anomenats senyors de Faiges i sabrien de quin peu calcen.
    Fa molt temps que coneixo les seves arts i us puc ben assegurar que si marxen de Tortosa es perque el dona la gana, i els importa un rabe que la empresa estigue a Tortosa o a la porta d'entra de Casablanca.
    Abans de fer afirmacions haurieu d'estar més ben informats, les tertulies de café son per al café, i es suposa que heu de ser més seriosos a l'hora d'opinar.
    rlv

    ResponElimina
  5. Marfanta veig que has perdut el teu punt de vista d’imparcialitat. Permets que critiquin en el teu blog tot tipus de politics, que es posin en l’ajuntament però no pots acceptar que critiquin a la família Faiges!! AY!! AY!!

    Se que tornaràs a borrar la meva entrada, però almenys deixa’m dir-te que aquesta família (FAIGES) “no es trigo limpio” com diuen els castellans.

    Que se’n van perque volen, perque treuran més beneficis lluny de Tortosa, que MOLTA GENT sap que tira residus d’oli al riu (tapats per ...).

    Passo d’escriure més perquè la censura encara existeix.

    ResponElimina
  6. Estimat anònim.
    En primer lloc, gràcies per llegir i participar a La Marfanta.
    Sàpigues que he esborrat la teua entrada perquè anaves més enllà de les crítiques. Des de l'anonimat, insultaves una família i feies altres acusacions molt greus, sense proves per demostrar-ho. Si fossis un usuari registrat, tot això seria el teu problema, però com que utilitzes l'anonimat el problema passa a ser meu. Fins i tot amb repercussions legals, si no elimino els missatges que atempten contra el dret a l'honor de les persones. Espero que ho entenguis. Si vols continuar parlant del tema, pots enviar-me un email i ho acabem d'aclarir en privat.

    ResponElimina
  7. Gustau no és cap censor sino una persona sensata. Qui vulgui fotre canya personal que s'identifiqui i punt.

    ResponElimina
  8. Si qualsevol empresa vol venir a la porta d'entrada de Casablanca podrà contaminar tant com els doni la gana.
    El que no entenc és com una empresa pot marxar de Tortosa per instal·lar-se al mig de la Taca, passant de territori Sabaté a territori Bono. Proximitat a les oliveres de Jaen?

    ResponElimina
  9. Simply!
    Vatros que farieu a un poble on l'alcalde & sisters us vol expropiar un terreny, granet, a preu de saldo?
    Com diu nosequi ... informen-nos.
    Que Salamanca està molt a prop.
    I ... ja sabeu qui hi esta implicat en esta penya.

    ResponElimina
  10. Tens tota la raó Marfanta. Et demano disculpes per posar-te en un compromís. Els meus pensaments, son meus i per tant si vull fer-los patents tinc que donar-me a conèixer, però per evitar represàlies continuaré en l’anonimat.

    L’ajuntament fa moltes coses malament, MOLTES! però crec que aquesta empresa se’n va perquè econòmicament traurà molts més beneficis en un altre lloc i no és just carregar-li totes les culpes.

    Això és tot.

    ResponElimina
  11. Gràcies per la teua comprensió.
    Ens llegim!

    ResponElimina
  12. Si home maxaqueu als industrials de tortosa i al final aquí no quedara ni l'apuntador.... la mercedes a l'Aldea, Ebrelectric a Amposta, Faiges a Castella... i més que anirem coneixent. La culpa??, home algo té que vore la nefasta política urbanística de l'Ajuntament ...

    ResponElimina
  13. Tainco i Fabreges a Roquetes.

    ResponElimina
  14. Fabregues vale, però Tainco es al Polígon del Pla de l'Estació dintre del terme municipal de Tortosa. Encara que Tortosa-Roquetes, Roquetes-Tortosa, estan condemnades a entendre's.

    ResponElimina
  15. Juanito Casadó a Amposta

    ResponElimina
  16. Estem davant del tipic industrial tortosí, de noble familia, que va a l'Ajuntament a que li regalen els terrenys o li recalifiquen uns terrenys amb l'excusa que dona feina a uns quants treballadors. Els treballadors, alguns d'ells farts que els hi paguin tant poc i no els puixi els salaris cada any.
    Als andalussos encara els hi pagara menys. I quan s'en vagi, quan valdran els seus terrenys si es poden fer pisos. Potser estem davant d'un "pelotazo". El temps ho dira.

    ResponElimina
  17. al anomin de 6:21 sento dirte que t´equivoques es el poligon pla de la estacio pero terme de Roquetes.

    ResponElimina
  18. Poligon baix ebre, inaguració abans de la democracia.
    Poligons de Roquetes a toca de Tortosa, i el Catalunya Sud a Tortosa, en epoca de Joan Sabaté.
    Algú sap el sol industrial que es va crear en els 20 anys de CiU? Pos van se 0 m2.

    ResponElimina
  19. Estimat anònim de les 7:25,

    El polígon Pla de l'Estació, com bé sabràs, està a cavall dels termes municipals de Tortosa i Roquetes, i en el cas de Tainco està a la banda de Tortosa, i no passa res, podria estar a la banda de Roquetes i seria el mateix.

    Metres akí o metres allà,tan hi fa, l'important es que no fotin el camp on sant Pere va perdre les espardenyes.

    ResponElimina
  20. Com tu dius estimat de les 8:28 sento dirte de nou que no tens rao asegurat be rectificar es de savis . Pica als ajuntaments i et diran on pagen els impostos, no es per entrar en debat "pero al cesar lo que es del cesar "

    ResponElimina
  21. Jo el que puc explicar, sobre la qüestió fronterera al polígon de l'Estació, és el que em va passar un dia que vaig anar a comprar una cortina a una botiga de la zona. Com que si no em quedava bé l'havia de bescanviar, vaig preguntar si l'endemà obrien, ja que era festa local a Tortosa. Em van dir que sí que obrien: quan era festa a Tortosa, l'amo els deia que ells estaven a Roquetes. I quan era festa local a Roquetes, que ells eren de Tortosa.

    ResponElimina
  22. Lo important és fer políugons i política industrial per a que no només no marxi la indústria sinó que en vingui de nova. Això ho ha fet Sabaté? No sé, a mi me sembla que el Catalunya sud és esl polígon més gran de Catalunya, i malauradament el més desèrtic!!!!

    ResponElimina
  23. Gustau el poligon que tu dius crec que no es el del Pla de l´ estacio on vas poder compar la cortina es el poligon de la Ravaleta, sols es una aclaracio.

    ResponElimina
  24. Sí, crec que tens raó...
    Però és igual, per al cas ve a ser el mateix ;-)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta