19 de novembre del 2006

Minitransvasament amb salsa mariachi

Hem de reconèixer que Port Aventura era el millor lloc per celebrar els 25 anys de la llei que va permetre el minitransvasament de l'Ebre al Camp de Tarragona. De fet, la llegenda assegura que una persona molt coneguda va establir els principis de la llei 18/81 escrivint-la al tovalló de paper d'un restaurant. Per això, els minitransvasistes van tornar als orígens, i divendres a la nit van organitzat un sopar de germanor a La Cantina del parc temàtic de Salou. El menú només ens el podem imaginar (plats típics de la cuina mexicana i música de mariachis), ja que el sopar va ser un "acte intern" en què només hi havia 250 convidats. Dos-cents cinquanta! Us imagineu quina factura? Cap nota de premsa sobre la celebració i cap mena de difusió: la cosa es va descobrir perquè la Diputació de Tarragona sempre informa de l'agenda institucional del president, Joan Aregio. Suposo que l'acte es va amagar per evitar que gent com Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, titllés l'acte de "burla a la gent de les Terres de l'Ebre" i "festa de l'espoli del riu i del desequilibri territorial". Entre els convidats estaven els consellers de Governació, Xavier Sabaté, i el de Medi Ambient, Francesc Baltasar, però com que ja no ens trobem en campanya electoral la cosa ja no era notícia. Però dubto que en plena campanya electoral haguessin gosat celebrar els 25 anys del minitransvasament, i menys ICV. El president d'ICV al territori i membre del consell d'administració del consorci del minitransvasament, Jaume Forcadell, va defensar divendres la legitimitat del sopar de germanor, però crec que el tortosí va ser prou intel·ligent de no anar-hi. Tampoc el delegat del Govern a l'Ebre, Miquel Castelló, que va declinar assistir a l'acte. El que no s'ha sabut és si els minitransvasistes tenien algun tipus de descompte en els menús, per ser grup nombrós... D'altra banda, us imagineu al trio de la imatge cantant amb barrets mexicans? Con dinero y sin dinero, hago siempre lo que quiero, y mi palabra es la leeeeeey... Pinche vida!

12 comentaris:

  1. I la nova cultura de l'aigua?

    Ara un d'ICV (partit del nou govern tripartit) celebra que es porte l'aigua a Tarragona?

    ResponElimina
  2. ja pareixeu lo PP que treu fotos antigues, fins aqui arribeu los sociates tambe?

    ResponElimina
  3. Este Pi és la hòstia.
    I es que, com sempre, el camaleonisme dels polítics és immesurable.
    El Consorci d'Aigües de Tarragona se'ns mostra com el que és,"La repartidora de beneficis dels negocis de l'aigua de l'Ebre".
    Fins Daniel Pi, el President del Consorci era lo més "reclanco" que es podia trobar a la província. Ell, continuant amb estes tàctiques consorcionistes s'està posant a la mateixa altura que els seus predecessors en el càrrec, la del betum.
    Sempre m'ha fet riure l'esquerra amb americana i corbata, l'esquerra domesticada i alimentada per les molles dels poderosos posseïdors de la "pasta gansa". I continuen fent-ho. Encara que pensen que ho fan lo millor possible no deixen de ser com gossos en morrió, o sigue la cosa més poc útil del món.

    ResponElimina
  4. La foto no és "antiga". És del juliol. Del sopar no hi ha fotos perquè la premsa no estava convidada.

    ResponElimina
  5. gustau, si no tens qui t'invite a sopar pos posat en una cadireta i un lletrero a la porta de la catedral

    ResponElimina
  6. Una notícia és dóna i prou. Crec que tothom té dret a saber! No puc entendre com es pot atacar a qui la dóna en loc d'opinar del fet. Un fet què, per cert, em sembla vergonyos: el Camp de Tarragona ha properat gràcies a l'aigua del minitransvasament, ja ho va dir Pujol. Mentre, a les Terres de l'Ebre ens seguim barallant i discutint, de vegades, com aquesta, per tonteries!

    ResponElimina
  7. Només es pot dir una cosa.
    Ens foten lo pel com volen!

    ResponElimina
  8. Anònim, però a quina porta de la catedral me donareu més diners, los pijos i beats com tu?
    Al portal de l'Olivera o al Crist del Palau? Avui millor no toco el tema de les escales...
    Els pobres que demanen almoïna també llegirien La Marfanta, si tinguessin diners per comprar-se un ordinador.A Tortosa hi ha rics i pobres, i a la província de Tarragona, també.

    ResponElimina
  9. Gustau obre les portes de casa seua a tothom i és de molt mala educació aprofitar l'anonimat per faltar l'amfitrió.

    ResponElimina
  10. Gustau,
    senyal que Pi-ca, la teua notícia quan t'ataquen com ho fan.
    Este de ICV que es pensava??? Que no ho sabriem???
    Venuts! Tots los polítics se venen per les cadires!
    Quin fàstic!

    ResponElimina
  11. Comedianta, per què pressuposes que és algú d'ICV? També podria ser de CiU, no?

    ResponElimina
  12. Sí, o dels dos, o dels tres...o TOTS!
    M'és igual tan si és de color roig, verd o fucsia, tots són iguals!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta