18 de novembre del 2006

Reportatge sobre Los Merinos, de Canal Sur

El programa Los Reporteros ja ha complit més de quinze anys en antena i és un dels més respectats de la televisió autonòmica andalusa. De fet, el programa de reportatges de Canal Sur acumula més de 30 premis estatals i internacionals. Ahir a la nit, Los Reporteros va emetre un reportatge sobre la polèmica urbanística que es viu a la serra de Màlaga per la construcció del complex urbanístic Los Merinos Norte. Un projecte que ens quedaria molt lluny si no fos perquè, fa uns dies, la revista El Observador va donar a conèixer la participació de l'alcalde d'Amposta al consell d'administració de la promotora, junt amb un empresari de la capital del Montsià. Diferents mitjans de comunicació del territori, però també d'arreu del país, s'han fet eco de les diferents investigacions publicades per El Observador. Però què és en realitat Los Merinos Norte, i com afecta el projecte als veïns d'un dels pobles més petits d'Andalusia? Això és el que ha intentat respondre el treball de Los Reporteros, donant veu als veïns però també a grups ecologistes, a responsables de l'Ajuntament de Ronda i també a portaveus de la promotora.
Perquè pugueu veure el reportatge i pugueu treure les vostres pròpies conclusions, he fet una captura casolana del reportatge i l'he posat al You Tube. L'he dividit en dues parts, per qüestions de temps. Podeu veure la primera part clicant aquí mateix, i la segona part al següent enllaç.


*Primera part del reportatge sobre Los Merinos Norte.
*Segona part del programa de Los Reporteros, de Canal Sur.

2 comentaris:

  1. És impressionant!
    I és una història que coneixem molt bé. La de "uns quants poderosos que volen prendre l'aigua a un territori rural, malmetent-lo".
    Segons diu el reportatge, les irregularitats son constants, i fins i tot el tribunal suprem sap qui son los promotors.
    A mi no m'agradaria gens que em manés una persona que estigue implicada en lo que diu el reportatge.
    Més encara si notem com l'especulació urbanística que tants conflictes provoca a la gent d'altres contrades ens arribe a natros.
    I francament em fa por que hi hagin pel mig empreses anomenades J.M Legión Española 1 S.L.
    Suposo que dec ser d'aquells que quan veuen coses així es pregunten a quin planeta vivim!
    SOLIDARITAT AMB CUEVAS DEL BECERRO I RONDA!
    Defensen lo mateix que natros, l'aigua i la vida.

    ResponElimina
  2. Així sembla que no és tan legal la cosa, perquè les conselleries de Málaga ho denuncien, no?
    Per cert, han xapat el forum d'amposta.info perquè se parlava del tema. Visca la llibertat d'expressió!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta