21 de novembre del 2006

Tortosa estudia privatitzar l'enllumenat i el manteniment de la via pública

L'Ajuntament pot optar per l'externalització o l'ús de l'Empresa Municipal de Serveis Públics

La regidora de Serveis, Dolors López, va confirmar ahir que l'Ajuntament de Tortosa està estudiant la possibilitat d'externalitzar els treballs de manteniment de la via pública i de l'enllumenat. De fet, actualment ja hi ha una empresa privada que s'encarrega del manteniment de l'enllumenat del polígon industrial Baix Ebre i de les pedanies, amb uns resultats que l'Ajuntament valora molt positivament. Amb tot, López va advertir que encara no hi ha cap decisió presa, i va garantir que els treballadors de la brigada municipal no han de patir pel seu lloc de treball. «El que volem és optimitzar els recursos dedicats al manteniment», va dir.

«El que estem fent és estudiar la manera d'optimitzar al màxim els recursos que cada any Tortosa destina al manteniment de la via pública», va afirmar ahir la regidora de Serveis, Dolors López. «Amb tot, abans de prendre qualsevol decisió hem d'analitzar les coses bones i dolentes de la mesura», va afegir López abans de manifestar que el personal de la brigada no hauria d'inquietar-se pels comentaris que puguin sentir durant els propers mesos. «El problema principal és la falta de personal, ja que la brigada d'obres ha de fer molt sovint altres tasques que no són pròpiament la millora de la via pública, com ara muntar escenaris, penjar banderoles i fer altres tasques de suport als actes organitzats per les entitats i les associacions de veïns», va remarcar. De fet, López va detallar que enguany ha aconseguit mantenir un mínim de tres membres de la brigada per fer obres de manteniment de carrers i places. «Reconec que tres persones és una xifra insuficient per al manteniment que necessita una ciutat com la nostra, però no hem pogut fer res més», va dir López. La regidora va afegir que si l'Ajuntament externalitza les obres de manteniment de la via pública podrà exigir a l'empresa privada, per contracte, un nombre mínim de treballadors al carrer. «Si es produeixen baixes o si els treballadors han de fer vacances, l'empresa hauria de garantir les substitucions i les noves contractacions, i ho podrà fer més fàcilment i més àgil», va concloure la regidora.
López va explicar que també tenen molts problemes per fer un bon manteniment de l'enllumenat públic, i va avançar que estudien externalitzar el servei. «Els electricistes de l'Ajuntament farien la feina pròpia dels edificis i instal·lacions municipals, i l'empresa s'encarregaria de l'enllumenat de la via pública», va proposar. Segons López, el sistema ja funciona amb bons resultats al polígon industrial Baix Ebre i a les pedanies.

>
L'EMSP preveu la transferència del servei als seus estatuts

La regidora de Serveis, Dolors López, va posar l'exemple de la neteja viària i la recollida de residus, així com del manteniment de les zones enjardinades, que han millorat molt amb l'entrada en vigor dels nous contractes. D'altra banda, López va dir que encara no han parlat sobre la possibilitat que l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP) assumeixi el manteniment de la via pública. Però el president de l'EMSP, Josep Maria Franquet, va recordar ahir que els estatuts de l'antiga empresa d'aigües preveuen la transferència d'aquesta gestió. «Els beneficis se'ls emportaria el mateix Ajuntament, i no una empresa privada, però també caldria fer un estudi per determinar si fer el manteniment de la via pública podria ser rendible», va precisar Franquet.


> Obres a la xarxa d'aigua

L'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP) va començar ahir les obres de millora de la xarxa d'abastament entre l'avinguda Felip Pedrell i el pont de l'Estat. El president de l'EMSP, Josep Maria Franquet, va explicar que les obres consisteixen en la substitució d'una canonada de 20 metres, que posteriorment es connectarà amb una nova canonada que millorarà la interconnexió de la xarxa del centre urbà amb la del barri de Ferreries, a través del pont de l'Estat. Les obres a l'avinguda Felip Pedrell, que podrien tenir lleus afectacions en el trànsit, tenen un pressupost d'uns 25.000 euros.

El Punt (21-Novembre-2006)

1 comentari:

  1. «El que volem és optimitzar els recursos dedicats al manteniment», va dir.
    I si externalitzem els recursos dedicats al manteniment dels regidors/es?

    (De fet, sembla que molts ajuntaments ja ho practiquen això, via llicències d'obra i coses per l'estil)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta