21 de desembre del 2006

El bisbat de Tortosa s'apunta al pay-per-view

El bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, ha anunciat aquesta setmana que farà pagar una quota d’entrada a tots aquells que vulguin visitar la catedral. L’entrada de pagament s’establirà coincidint amb l’obertura de l’exposició permanent d’objectes que conformen el fons de la diòcesi, cap al mes de febrer, i només quedaran exclosos de pagament aquells veïns de la ciutat que accedeixen assíduament al temple per resar. Només els veïns de Tortosa? Què passarà amb els fidels de Roquetes, Amposta, Gandesa, Móra d'Ebre, Vinaròs o Morella, que també formen part de la diòcesi tortosina? L'excusa és aconseguir fons suficients per finançar el manteniment de la catedral, amb un preu que podria situar-se al voltant dels tres euros. Però el bisbat vol fer-nos pagar abans d'oferir un bon producte, una circumstància que en màrqueting molt sovint aconsegueix l'efecte contrari al desitjat.
D'altra banda, podríem discutir si el bisbat té legitimitat moral per fer pagar la gent que vol visitar una joia del patrimoni que "és de tots" només quan interessa. Salinas també va lamentar el retard en l'arranjament de les escales de la catedral, però no diu que es pagaran amb 400.000 euros de les arques públiques i que l'Església no haurà de pagar contribucions especials, com els veïns de Campredó. Per no parlar del més d'1,2 milions d'euros que costarà l'enderrocament de les cases del davant de la catedral i la urbanització de la nova plaça. Això, sense tenir en compte l'1,6 milions que podria costar el nivell inferior de la plaça, per fer visitables les restes arqueològiques. Per cert, després qui cobrarà l'entrada a les restes, la Generalitat o el bisbat? Però el bisbe encara diu que les administracions catalanes s'impliquen poc en la restauració del patrimoni, i que la Generalitat Valenciana té més interès. Si és això, no entenc les últimes denúncies dels fidels de Vallibona, que estan mobilitzats per evitar l'ensorrament de l'ermita de Santa Àgueda.

Per saber més:
-El bisbat de Tortosa decideix fer pagar per la visita de la catedral
-La iniciativa popular dispuesta a evitar el derrumbe de una valiosa ermita románica

20 comentaris:

  1. Son una colla de rapinyaires i el poc que mos queda de fe ens la trauran, jo no penso paga per veure a la meua Cinta estimada... i ella ho entredra, que per anar-la a veure-la no s'ha de paga.

    !!! EN LOS DINERS QUE TENEN I NO FAN RES PER ARREGLAR UN PATRIMONI QUE DIUEN QUE ES D'ELLS.....

    ResponElimina
  2. si volen fer pagar per veure l'exposició que ho facen, però per visitar la catedral... i quan tampoc és que estiga habilitada per a visites... i quan hi ha inversió amb diner públic... quins co**ons...

    ResponElimina
  3. Aixó ja ho va implementar l'Arque bisbe de Barcelona Ricard Mª Carles amb la Catedral de Bcn en el seu "pontificat"

    ResponElimina
  4. Quin mal hi ha de fer com fan a tot arreu, o es que no heu sorti mai de casa.

    ResponElimina
  5. Al·lucinant... poca gent que va a l'església i damunt encara hem de pagar!! Claro com los aguelos se mos estan morint...
    Quina serà la propera sorpresa que ens tenen preparada?? Si encara tindrem que pagar drets d'autor per fer el pessebre (millor no done idees...).
    Als col·legis religiosos se paga clefacció d'octubre a marça i només la posen los 3 mesos de l'hiver un ratet pel matí... i així ho fan tot!
    En tots los diners de l'església n'hi hauria prou per erradicar la pobresa extrema al món, però en realitat del que es tracta és d'una empresa, de fet la més extesa del món, ja que gairebé a cada ciutat tenen una sucursal...
    AGNOSTICISME MILITANT!!!

    ResponElimina
  6. El dia de la cinta serà considerat estil barça-madrid i es tindrà que pagar més? hi haurà bonos mensuals? tindrem roda de premsa posterior de cada misa estil: bueno avui els escolanets han començat tranquils, al llarg de la cerimonia han anat agafant més resposabilitat...

    ResponElimina
  7. Si això té de servir per a millorar lo nostre patrimoni i no per a fer negoci, me és igual que ho fasse el bisbe com "perico de los palotes". Jo ho trobo bé.

    ResponElimina
  8. Si cobrar entrada comporta que la catedral estarà en millors condicions d'enllumenat i contrubuirà al seu manteniment, llavors estic totalment d'acord.
    La catedral és del Bisbat, per tant és normal que ho cobrin ells. Suposo que tots sou conscients del que costa mantenir un patrimoni arquitectònic d'aquestes característiques no?

    ResponElimina
  9. fa un temps es va fer public que tenien "superavit" i en que es gasten els diners... si no han fet mai res per tindre un temple en les condicions que es mereix tots son uns interesats i mai ajuden al qui ho necesita......la gent que es voluntaria si que ho fa amb el seu temps sense cobrar, pero ells que fan res... si no veiue tots com estam fars i majos....

    ResponElimina
  10. No entenc com els "agnòstics militants" es queixen. Un agnòstic per definició no pot ser militant, com a molt deu ser ateu militant, no?
    I encara que me considero agnòstic, crec que som de cultura catòlica i conservar la cultura i els béns culturals és necessari i buscar que qui la visiti ens ajudi a finaçar-ho és millor que pagar-ho totalment amb diners públics. A més ens servirà per veure el gran nombre de turistes que visiten Tortosa. Així a lo millor algun restaurant i cafè del centre s'atrevirà a obrir rls diumenges i no veurem los pobres turistes morts de fàstigs i obligats a marxar a menjar a la Ràpita!!!

    ResponElimina
  11. La Esglèsia "es més que un club"...Qui vulgui; que pagui!

    ResponElimina
  12. Pos jo trobo que tenint quasi-monopoli com tenen en el camp religiós poden continuar fent el que els hi doni la gana, jo des de luego que els 3 EUR no els pagaré.

    Si enlloc d'estar a un racó de Catalunya estessim a un racó de Carolina del Sud ja veurieu que pronte vindrien los adventistes del tercer cel i s'endurien un bon grapat de fidels.

    Els hi haurien de treure totes les subvencions que encara tenen i que espavilin, i això també va per als musulmans que pidolen mesquites.

    ResponElimina
  13. Per cert,
    me van dir que a la mezquita de Remolins(l'escorxador), los musulmans no dixaven entrar ni pagan als que no eren de la corda

    ResponElimina
  14. Dixant de banda la rapinya o la no rapinya de l'Esglèsia, la veritat és que a la gran majoria de museus i monuments del continent s'ha de pagar per a entrar. Més paga la gent per a anar al cine a vere bodrios...

    ResponElimina
  15. Comedianta, t'ho han dit? O ho saps? No difamis!!!

    ResponElimina
  16. ni deu ni estat ni patrons!
    capulls!
    massa sangoneres!

    ResponElimina
  17. Comprat una illeta amb palmeretes per que et facin ombra...Estas una mica escalfadet...Després torna..Igual et podem aprofitar...

    ResponElimina
  18. Així va començar el "Piqué" ...i mira'l...!!

    ResponElimina
  19. Estic segur que per veure la nostra Cinta no es pagarà res. Qui hagi sortit de casa seua i hagi anat a vore món, sabrà que hi ha moltes catedrals a les que s'ha de pagar per vore-les. És només de cara al turisme i no per als que van als actes religiosos (esteu tranquils els que ho critiquen afèrrimament, podreu anar a missa gratis...). Això sí, espero que es note que la Catedral estigui en més bones condicions.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta