28 de febrer del 2007

Els veïns alerten que Tortosa ara vol tirar endavant el pla Portal Ciutat Sud

Els afectats recorden que l'Ajuntament havia aturat el planejament el 2004 perquè era «inviable»

Els veïns de l'horta de Sant Llàtzer afectats pels plans parcials Portal de Tortosa han manifestat el seu desacord amb la decisió del govern municipal de tirar endavant el planejament urbanístic previst en aquest sector. Segons una carta difosa pels veïns, l'Ajuntament té previst rebutjar ara les seues al·legacions al pla Portal Ciutat Sud, i hauria incorporat al nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM) un planejament parcial que l'any 2004 havia quedat aturat perquè era «inviable». Els afectats recorden que tenien el compromís de l'alcalde, però sobretot que el nou pla parcial implicarà l'enderrocament d'una desena d'habitatges.

Els plans parcials de les zones nord i centre del sector Portal de Tortosa, amb més de 150.000 metres quadrats, van ser aprovats fa uns dos anys per la comissió territorial d'Urbanisme. L'objectiu de la nova ordenació és facilitar la implantació de la indústria aparador a l'esquerra de l'autovia Tortosa-l'Aldea, ja que fins ara les llicències s'han atorgat de manera excepcional, apel·lant a l'interès general. De fet, aquesta circumstància retardava la instal·lació d'alguns negocis, i és per això que l'Ajuntament va accelerar els tràmits per incorporar els plans parcials del sector Portal de Tortosa al nou POUM. En canvi, el pla parcial Sud, amb 55.000 metres quadrats més, va quedar pendent per la falta d'acord amb els propietaris. De fet, hi havia un grup de 20 famílies molt afectades pels plans parcials, amb el seu únic habitatge en aquesta antiga zona d'horta.
Per alguna d'aquestes famílies, l'execució dels plans parcials representa l'enderrocament de les seues cases, una desena d'habitatges de primera residència que, segons denuncien, han rebut una valoració a la baixa, d'entre 48.000 i 50.000 euros per cases de fins a 600 metres quadrats. «Per sort, i coincidint amb les eleccions municipals de l'any 2003, l'alcalde de Tortosa es va comprometre a mantenir les preexistències i també a encarregar un estudi de viabilitat», detalla la carta enviada pels veïns afectats. «L'estudi, amb valoracions molt baixes de les cases i preexistències, va concloure que el planejament era inviable», hi afegeix. Així, els veïns afirmen que el regidor d'Urbanisme, José Martín, els va comunicar l'any 2004 que el pla parcial Sud quedava aturat. Els veïns defensen que cal fer compatible la coexistència dels habitatges i la indústria aparador, i reclamen que el pla no incorpori la construcció d'un vial de servei entre el canal de l'Esquerra i l'autovia de l'Aldea.

>
Tramitació reiniciada i al·legacions

Els veïns alerten que la junta de govern va decidir el juliol del 2006, amb «total nocturnitat», reiniciar els tràmits del pla Portal Ciutat Sud. Segons diuen, el text del pla parcial és el mateix que va presentar-se el 2002, i que va quedar aturat dos anys més tard perquè era inviable. Els afectats van presentar les seues al·legacions, però ara han sabut que l'Ajuntament té previst fer l'aprovació provisional del pla. De fet, lamenten que el diàleg i les reunions per trobar solucions no hagin servit per res, mentre s'han construït tres naus industrials i ja n'hi ha una en funcionament. Per la seua banda, fonts de l'Ajuntament van advertir que les al·legacions encara no han estat denegades, i van recordar que si el pla s'aprova és perquè la majoria dels propietaris estan d'acord amb els nous paràmetres urbanístics.

El Punt (28-Febrer-2007)

Foto: www.elpunt.com

7 comentaris:

  1. ...Aixó de fer Plans Parcials pagant un altre el "pato" es com molt bonic no?? Fer ratlles als plànols sense preveure les consequències socials i económiques que se'n deriven, penso que com a mínim es massa cru. Perqué no poden conviure les vivendes, normalment habitades per gent gran, i el model que patrocina l'Ajuntament? O es que el govern municipal continua pensant que la política d'enderroc que ha practicat fins avui , els portará als llibres d'història de la ciutat?

    ResponElimina
  2. Ay Martin Martín!!! Que te estás luciendo!!

    ResponElimina
  3. Els problemes soscials i econòmics els tindran els treballadors de totes les empreses que ja estan situades als Portals de Ciutat Nord si no es desenvolupen el plans parcials i les fan tancar.

    ResponElimina
  4. Volia dir portal de ciutat Nord, Centre I Sud. I ademes hi ha un vial al costat de canal per passejar, carril bici i carretera per desdoblar l'entrada de Tortosa que no podem perdre perque a una veïna li pasa pel mig de la casa.
    El benefici de la colectivitat per davant de les individualitats. Politica d'esquerres, si i QUE!!!!!

    ResponElimina
  5. Tens tota la raó del món anònim de les 7:35, primer la col.lectivitat per damunt de la individualitat. Això dels veïns en plural es tindria que veure, tots sabem de quina familia de Tortosa estem parlant, tant impol.lutos i tant, tant d'unió que per al que ens interessa fem obres il.legals a les nostres cases sense permís, i desprès ens queixem que ens volen pagar per baix dels cost. Està clar que tot depen amb l'espill de qui ho mira, no?

    ResponElimina
  6. si si una familia i prou, que per cert es curios com una dels seus menbres va en bici per Tortosa, però lo del carril bici( que pasa per l'hort d'aquesta gent) ni parlar-ne, la gent de dretes ja se sap son en general uns hipòcrites o millor fes el que jo et dic, però no fassias el que jo faig.

    ResponElimina
  7. $abes que pasa Martin, que en este pueblo de catalanes, no saben de que van son unos hpp i unos c i unos s i unos....
    me inxan la vena tu!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta