9 de febrer del 2007

La PDE posa l'exemple de Reus i reitera que el Camp de Tarragona ha de reduir el minitransvasament

Un dels portaveus de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Joan Antoni Panisello, ha posat l'exemple de l'Ajuntament de Reus, que té previst ampliar la depuradora d'aigües residuals i l'estació de tractament d'aigua potable, per reiterar que el Camp de Tarragona ha de buscar fonts alternatives d'abastament. L'objectiu seria, segons la PDE, reduir de forma progressiva la seua dependència del minitransvasament. Així, el grup municipal Gaia invertirà més de 20 milions d'euros durant dos anys, amb l'objectiu de duplicar la capacitat de la potabilitzadora fins als 30.000 metres cúbics al dia, que són els que podria necessitar la ciutat de Reus l'any 2017. Les millores permetran resoldre aquelles situacions en què, per incidències en el subministrament de l'aigua de l'Ebre (més de 10.000 metres cúbics al dia), sigui convenient proveir Reus únicament amb els recursos hídrics propis.
«Animem els altres ajuntaments del Camp de Tarragona que facin el mateix, per alliberar els metres cúbics que reben del minitransvasament i aconseguir que es quedin a l'Ebre», va remarcar Panisello. El portaveu de la PDE va recordar que els abonats al Consorci d'Aigües de Tarragona haurien d'apostar per la reutilització, la depuració i altres abastaments alternatius, però va advertir que la part de la concessió que quedi alliberada no pot servir per abastir les noves urbanitzacions del litoral tarragoní. En aquest sentit, Panisello va assenyalar que el debat sobre la reducció del minitransvasament serà un dels punts de la novena assemblea general, que la PDE té previst celebrar a Tortosa el 21 d'abril. A més, la PDE vol que siga una assemblea amb gran vocació territorial, i convidarà altres col·lectius de defensa del territori.

El Punt (9-Febrer-2007)

3 comentaris:

  1. Que potser venen eleccions?

    ResponElimina
  2. Que no tenen res millor que fer estos dos????

    ResponElimina
  3. jo he pensat el mateix dic "ALERTA" que tomás i els tomatitos entren en campanya, però com ells ho fan, fent vore que son d'uns i per baix mà "apoyant" als altres.Així sempre quedes be en tothom, que ja se sap, que no saps mai lo que es pot necesitar. Però tambe un dia et podem veure el joc, i ja no quedes be en tothom, però llavors pots decidir-te per un i este sera el teu amic de per vida. Com deia no se qui "i tan pobres com som" (els humans vol dir).

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta