9 de febrer del 2007

Camposines no vol el cementiri nuclear

Malestar a la Terra Alta per la sospita de la coordinadora sobre una possible candidatura del polígon

El comunicat que ahir va enviar la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya, sobre la possible candidatura del futur polígon industrial de Camposines a ser la seu del magatzem temporal centralitzat (ATC), va trasbalsar la Terra Alta. En primer lloc, l'alcalde de la Fatarella, l'independent Josep Suñé, va manifestar públicament la seua oposició al cementiri nuclear, i va lamentar la campanya contínua de desprestigi de què és víctima el projecte per fer un gran polígon a Camposines. El gandesà Miquel Aubà i el president del Consell Comarcal, Pere Martí, també van rebutjar que Camposines puga ser el futur cementiri nuclear.

«Em sap greu haver d'enfrontar-me amb els ecologistes, tenint en compte la meua trajectòria de defensa del territori, però ja estic fart que alguns no parin de llançar porqueria damunt de Camposines», va afirmar ahir l'alcalde de la Fatarella, Josep Suñé. En aquest sentit, el que ha fet vessar el got de la paciència de Suñé ha estat el comunicat que ahir va difondre la coordinadora contra el cementiri nuclear, que advertia d'una possible candidatura de la zona de Camposines. «El polígon és un projecte que sembla que fa nosa a molta gent», va lamentar Suñé, que va recordar que altres rumors també havien situat en aquesta partida de la Fatarella la nova presó que havia de construir-se a Tarragona. Finalment, Suñé va afirmar que mentre ell siga alcalde la Fatarella tindrà les coses molt clares, i que per tant no necessita aprovar cap moció en contra del cementiri nuclear.
El comunicat també va sorprendre l'alcalde de Gandesa, l'independent Miquel Aubà, que va negar que el consorci que impulsa el polígon industrial de Camposines haja tractat la possible instal·lació de l'ATC. «El consorci no ha rebut cap sol·licitud ni cap pressió, i dubto que hi hagi cap alcalde de la Terra Alta ni de la Ribera d'Ebre que vulgui el cementiri aquí», va concloure Aubà.

>
«Alcaldes i regidors s'han reunit en secret»

El portaveu de la coordinadora, Sergi Saladié, va reafirmar ahir que només volien «avisar» el territori de la possible candidatura de Camposines. «La comissió interministerial ha dit que ja no es presentaran candidatures per municipis, sinó territorials, i la zona d'Ascó té molts números per la proximitat del tren, el gran polígon industrial de Camposines i la indefinició d'alguns alcaldes», va detallar. Segons Saladié, la coordinadora té constància que alguns regidors i alcaldes del cercle de poblacions de l'entorn d'Ascó s'han reunit en secret amb representants d'Enresa. «Però no volem dir noms per no entrar en qüestions personals», va dir. Saladié va recordar que municipis com ara la Fatarella, Ascó, la Palma d'Ebre, la Torre de l'Espanyol, Garcia, Riba-roja d'Ebre i Corbera d'Ebre encara no han aprovat mocions contràries a l' ATC.

> El retorn dels residus de Vandellòs

El govern de l'Estat ha reconegut que la tornada dels residus radioactius de la central Vandellòs I, actualment emmagatzemats a França, no condiciona l'emplaçament final del futur cementiri nuclear. Segons una nota difosa dimecres per Ecologistes en Acció, l'empresa francesa Cogema no cobrarà cap penalització pel retard en la recuperació dels residus, sinó que l'Estat haurà de pagar 58.000 euros per cada dia de retard, després del 31de desembre del 2010. Així es desprèn d'una pregunta formulada pel diputat d'IU-ICV Joan Herrera, segons la qual l'empresa Cogema haurà de retornar els diners a Enresa quan els residus radioactius hagin tornat a territori estatal.

El Punt (9-Febrer-2007)

Foto: Jordi Prades (El Punt)

5 comentaris:

  1. Perquè tota la merda ens ve aquí a les terres de l'ebre??
    Nuclears (Vandellós i Ascò), casi ens posen una tèrmica d'Enron a la Terra Alta y ara un cementiri nuclear...
    Potser la pròxima història del Cau del Plany i el Dolor serà de mutants... al ritme que anem qui sap!

    ResponElimina
  2. A que esperen els ajuntaments de La Fatarella,Corbera,Ascó,Vinebre,La Torre,Riba-roja,La Palma,El Pinell,Batea,Caseres,La Pobla,Garcia,Ginestar,Móra la Nova,Tivissa i ..... per presentar mocions contra aquesta barbaritat?
    Segurament que hi ha alcldes peseteros que ja es refreguen les mans i tenen amanides les butxaques.

    ResponElimina
  3. Sopars de duro per vendre lo que no és seu: la salut de les persones.Així los hi agafo un empatx i cagarrines a tota esta colla de poquesvergonyes que a canvi de diners hipotecaran de per vida lo futur nostre i lo dels nostres fills amb un cemintiri nuclear.A la Terra Alta mos sobren polítics inútils i no volem la merda que no volen enlloc.

    ResponElimina
  4. No us abalotesseu, que no n'hi ha per a tant... Fan volar coloms, tantegen, proven, creen estats d'opinió... Los polítics dels nostres pobles, mentrestant, a la lluna de València, com sempre...

    ResponElimina
  5. Jo tampoc lo vull!!!!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta