13 de març del 2007

La URV impartirà magisteri en educació infantil al campus de l'Ebre

El govern dotarà de més pressupost el centre de recerca d'aqüicultura que l'IRTA té a la Ràpita

La comissionada d'Universitats i Recerca del govern, Blanca Palmada, va anunciar ahir la decisió del govern d'impartir els estudis de magisteri en educació infantil al campus de les Terres de l'Ebre de la URV. La diplomatura començarà a oferir-se el curs vinent, el 2007-2008, i tindrà un total de quaranta places, que la URV ja va aprovar en l'últim Consell de Govern. D'altra banda, la mateixa responsable d'Universitats va inaugurar les oficines de la Unitat d'Ecosistemes Aquàtics al centre d'aqüicultura que l'IRTA té al Delta, i va insistir en l'aposta de la Generalitat per consolidar el centre de recerca amb més pressupost.

La titulació de magisteri en educació infantil que s'imparteix a la Facultat de Psicologia i Educació de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Tarragona tindrà una extensió de quaranta places al campus de les Terres de l'Ebre a partir del proper curs. Així ho va anunciar ahir la comissionada d'Universitats i Recerca del govern, Blanca Palmada, durant la seva visita a les Terres de l'Ebre. Palmada va destacar que la Generalitat havia avalat la proposta de la URV admetent que «falten mestres a Catalunya» i que «amb aquestes quaranta places es cobreix la possibilitat d'estudiar a prop de casa i la necessitat que té el sistema educatiu català d'incorporar nous professionals». Segons Palmada, avui es farà una junta del consell universitari en què es tractarà de la qüestió. A més, va concretar que els estudiants s'hi podran preinscriure a partir d'ara, per començar les classes a partir del curs 2007-2008.
Per la seua banda, el rector de la URV, Xavier Grau, va vincular l'ampliació dels ensenyaments i les estructures de recerca adscrites al campus, amb les garanties de finançament. «Hem de treballar per definir el desenvolupament del campus en els propers anys», va afegir-hi Grau, que va reiterar que la URV també ha volgut anunciar l'ampliació dels estudis del campus per «enviar un missatge en positiu a la societat de les Terres de l'Ebre». El rector va explicar que els estudis de magisteri tenen una demanda suficient per justificar que hi hagi un grup al territori, i que altres ensenyaments es decidiran l'any que ve, segons el panorama que marqui el Ministeri d'Educació i Ciència. La llicenciatura de magisteri s'afegirà a la diplomatura d'infermeria, empresarials i turisme, que ja s'ofereixen al campus de l'Ebre.
Així, l'alcalde tortosí, Joan Sabaté, també va valorar que l'anunci dels nous estudis són una notícia molt important per Tortosa i les Terres de l'Ebre, ja que representa l'inici del desplegament del campus de la URV al territori. Sabaté va mostrar-se convençut que l'oferta educativa d'aquesta nova diplomatura és només l'inici del desplegament, i que amb la construcció de l'edifici del campus «hauran de venir altres estudis universitaris, perquè els nostres joves puguin estudiar a casa i evitar així una emigració de qualitat, que durant molts anys ha estat molt negativa per a Tortosa i les Terres de l'Ebre». De fet, l'alcalde també va considerar «molt encertat» que s'implanti la diplomatura de magisteri en educació infantil, atesa la demanda existent d'aquests professionals a Catalunya.

Llegeix la notícia completa a El Punt

1 comentari:

  1. ara si que estem salvats, el que necessitavem

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta