12 de març del 2007

L'Entrecultures serà bianual

Tortosa no celebrarà aquesta tardor la tercera edició del festival internacional de teatre Entrecultures. Segons avança avui el diari El Punt, la intenció de l'alcalde, Joan Sabaté, és programar la trobada escènica intercultural cada dos anys. La notícia la va conèixer dijous passat el director i impulsor de l'Entrecultures, Ricard Salvat. Sabaté va concloure que és la millor solució per mantenir el llistó alt del festival, que té un pressupost molt elevat i inabastable per una ciutat com Tortosa, tot i que l'increment dels ajuts de les administracions superiors. Personalment, mai he cregut en la viabilitat d'un festival com l'Entrecultures a Tortosa, i després de la retallada de pressupost de la segona edició, aquesta mesura ja es veia vindre. De fet, seria molt millor replantejar el festival de teatre de cap i de nou, sense por al què diran. I fer un festival de teatre popular, a l'altura de les possibilitat econòmiques de Tortosa i que puga atraure el gran públic, no una minoria selecta d'entesos i crítics de teatre. Però la proximitat de les eleccions municipals fa més difícil carregar-se un model de festival que es va vendre com la gran aportació d'ERC al govern de Tortosa. Els republicans són ara a l'oposició hi podrien traure una gran rendibilitat de la suspensió total de l'Entrecultures. I aquesta solució dóna menys arguments a CiU, que havia reclamat un replantejament moderat del festival.

10 comentaris:

  1. Val la pena que els republicans en aquest tema callen, que al casc antic, l'entrecultures el tenim tot lo dia.

    ResponElimina
  2. En lo mal comunicada que esta Tortosa, en molts pocs trens i busos, ni Entrecultures ni res tindra mai exit.

    ResponElimina
  3. Molt clar té Sabaté que serà encara alcalde, que ja dicta el programa de tardor municipal.

    ResponElimina
  4. llàstima, gustau que pensis així. Una de les coses per la qual sortíem a tots los diaris i tenia ressò internacional i la volen suprimir. Bé, seguim mirant-mos al melic que així va com va tortosa.

    ResponElimina
  5. Anònim de 8:48. només ha d'escoltar los rumors i veras que tant IC com ERC tenen molt clar que faran alcalde a Sabaté.

    ResponElimina
  6. Crec que l'Entrecultures és una bona aposta cultural i que no s'hauria de perdre, perquè dóna prestigi a una ciutat acollidora històricament com és Tortosa. Però també entenc que no es pot estirar més el braç que la màniga. Hi ha molts certàmens culturals que són biannuals i tenen molt de prestigi. El que passa és que no hem de desmereixer el que es fa aquí i des d'aquí. Si això es fés a Barcelona o a Girona, potser des d'aquí ens hi desplaçaríem per a veure el que es programa. Hem de canviar de mentalitat i valorar-nos més.
    També estic d'acord amb "Marcelino Domingo" que fan falta millors comunicacions perquè la gent d'arreu de Catalunya es pugui desplaçar fins Tortosa amb més facilitats perquè sinó, no vénen. Ja costa prou que la gent vingui al sud, només falta que sigui una odissea...

    ResponElimina
  7. Resultats de les trepa-lleries de molts, especialment dels que van desmuntar el sistema de comunicar teatre, que també era entrecultures, mes directe i proper a la gent.
    Vo'n recordeu del que era el "Festival de Teatre"?
    L'entrecultures de Salvat es elitisme pur, i francament ens sobren élits i ens cal l'apropament de la cultura al poble.
    Lo que als polítics els hi costa molt acceptar que el que feien des de la Cooperativa La Finestra o després des de Tubal espectacles, estava bé.
    Van començar retallant pressuposts, continuar fotent entrebancs (Sabaté especialment) fins que se'n van apropiar de la idea la van canviar de dalt a baix i ara se'n adonen que massa peles, que l'han tornat a cagar.
    No es poden fer les cases per la teulada!
    Patètica política de Cultura.

    ResponElimina
  8. A mi això de l'Entrecultures em sembla una aposta cultural basada en una falsetat històrica: la suposada convivència pacífica entre les tres cultures a la Tortosa medieval. Quan us puc ben assegurar que ni durant l'època islàmica els cristians i jueus tenien res a pintar a nivell polític, ni després durant l'etapa cristiana els musulmans i els jueus tenien cap mena de poder real, a no ser la submissió política, econòmica i religiosa envers els cristians amos de la ciutat.
    Si a això hi afegim que a Tortosa d'entrecultures en tenim tots els dies si passeges per determinades zones de la ciutat i que ha estat una aposta cultural montada sobre el no es, ja ho veiem: un cert fracàs.
    Si volem que una cosa triumfe a Tortosa ens hem de sentir implicats molts. Les coses disenyades, montades i dirigides des de dalt, rarament funcionen.

    ResponElimina
  9. estic d'acord amb l'anònim de les 9:49. de fet, l'argument del "festival de teatre popular" em sembla, amb tots els respectes, més aviat populista: donar a la gent el que la gent vol veure sovint significa donar-li a la gent allò que la gent ja ha vist, cosa que és un cercle viciós: més joan pera, més dagoll dagom, més toni albà. i al cap i a la fi, tal com diu el cucafeiro, l'entrecultures respon al que passa al carrer cada dia, no? més autènticament popular que això... ah, i certament, anar al teatre a certes hores significa fer el camí a peu.

    ResponElimina
  10. l'entrecultures és una cutrada que costat una porrada de millons i no servix més que per acontentar a quatre i el cabo.

    Quants diners ens costa? quanta gent assisteix? GUSTAU dons'ns dades que segur que les tens.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta