20 d’abril del 2007

La nova ordenança de civisme de Tortosa entraria en vigor al setembre

El document actualitza la normativa del 1985 i era una reclamació de les associacions de veïns

La regidora de Governació de Tortosa, Consol Cordero, va presentar ahir la nova ordenança de civisme i bon ús de la via pública, que el govern municipal espera aprovar al ple ordinari del maig. El document segueix l'estructura de l'ordenança de Barcelona, a partir de les normes de conducta, la regulació del règim sancionador i la reparació dels danys causats. Cordero va destacar que l'ordenança és el fruit de diferents reunions amb les associacions de veïns del municipi. La regidora també va dir que ha estat molt meditada internament, per dotar l'Ajuntament d'una normativa actualitzada que garantisca el bon ús de la via pública.

«Ha estat una ordenança molt consultada amb les entitats veïnals, però també molt meditada internament», va detallar la regidora. Consol Cordero, que ahir també va presentar la proposta a la comissió informativa de Governació, va dir que voldria que l'ordenança s'aprovés per majoria absoluta al ple del 7 de maig. L'inspector en cap de la policia local, Jesús Fernández, va recordar que Tortosa ja tenia una ordenança semblant, però del 1985, que «no estava adequada a la realitat actual perquè no recollia explícitament algunes actituds» com ara pintar grafits a les parets o beure al carrer. De fet, l'ordenança estableix multes de fins a 3.000 euros per a qui pinti grafits o enganxi cartells sobre monuments i edificis catalogats; però també sancions de fins a 1.500 euros per a qui ho faci en senyals de trànsit o façanes. Després de l'aprovació inicial al ple, l'ordenança de civisme restarà 30 dies a exposició pública, perquè la gent puga presentar-hi al·legacions. Si no se'n presentessen, farien l'aprovació definitiva automàticament, i l'ordenança entraria en vigor al cap de dos mesos de la publicació als diaris oficials. Per tant, els càlculs del govern municipal són que la nova ordenança de civisme puga entrar en vigor cap al setembre.

El més destacat:
Contaminació visual
- Grafits i pintades. Sancions d'entre 750 i 3.000 euros

Pancartes, cartells, fulls i brossa
- Sancions d'entre 120 a 3.000 euros

Ús de l'espai públic per a jocs
- Sancions d'entre 750 a 1.500 euros

Mendicitat
- Sancions a partir de 120 euros.
D'entre 1.500 i 3.000 euros si es fa amb menors

Necessitats fisiològiques
- Sancions de 300 a 1.500 euros

Consum de begudes alcohòliques
- Sancions a partir de 30 euros.
Fins a 1.500 euros si es beu al carrer molestant els veïns

Comerç ambulant. Banyar-se o rentar la roba en una font
- Fins a 500 euros

Contaminació acústica
- Fins a 750 euros


> Rèplica a Ferran Bel

La regidora de Governació va rebutjar ahir les declaracions del portaveu de CiU, Ferran Bel, que dimecres va afirmar que el govern no havia fet res per atendre els 10.000 nouvinguts que hi ha a Tortosa. Cordero va negar que la població immigrada arribi al 80% en alguns barris, però sobretot va lamentar que l'alcaldable de CiU «barregi immigració i delinqüència». «Aquest tipus d'alarmisme sempre el genera la dreta més dretana», va dir.


El Punt (20-Abril-2007)

9 comentaris:

  1. La regidora de Governació no deu agafar mai el carrer Montcada, per fer un passeig pel barri vell...

    ResponElimina
  2. sembla ser que Maulets no anaven desentaminats i les previsions més pessimistes s'han complert...

    serà "divertit" vore com s'aplica això dels "cartells, pancartes i papers..." (segur que en època electoran no serà incívic, què cínic...) o el tema dels jocs al carrer.

    el tema de la mendicitat és indignant, ningú vol que n'hi hagi, ells simplement no volen vore-la... fer-li pagar diners a algú que no en té és fastigós!!!

    el tema de les begudes alcohòliques segur que no servirà per al renaixement, però que servirà per a que molts joves que prenen la fresca en una cervesa a la mà siguen multats. Objectivament se pot estar al carrer bevent una cervesa sense moltestar, és indignant que et puguen multar.

    una mostra més del feixisme de l'ajuntament de Tortosa!

    el carrer és de tothom!!!
    axò és cinisme, no civisme

    ResponElimina
  3. La Xelo no se n'entera de res. A quina ciutat viu?. Una pena que els responsables polítics de l'Ajuntament no sapiguen la realitat de Tortosa. 25% d'immigrants!!!! això és normal?

    Una pena és lo que fa Tortosa.

    ResponElimina
  4. Ús de l'espai públic per a jocs
    - Sancions d'entre 750 a 1.500 euros

    eh???? Que és això??? Suposo que serà jocs d'atzar amb apostes, sinó que he de dir "Fill meu has de pagar 750€ per jugar a futbol, anar amb bicicleta o jugar a globus d'aigua"??? És al·lucinant.

    Contaminació acústica
    - Fins a 750 euros

    També inclouran els sorolls de cotxes? És per saber si puc anar a denunciar al fill de l'alcalde (que el conec, no és que tingui res en contra d'ell) perquè quan el veig passar amb el cotxe de nit és una discoteca a alta velocitat per Tortosa.

    Ja no en parlem del consum de begudes alcohòliques. Hauré de pensar en estalviar els diners per a prendre una cerveseta a una terrassa d'un bar, perquè si no... Multa!!!

    ResponElimina
  5. Collons! Vaja una ordenança feixista!

    ResponElimina
  6. Com diría Peret: "Borriquito como tú , tururut....Que no sabes ni la "u"...Yata! ja me he desfogat!Perdoneu ehhhhhhhhh...

    ResponElimina
  7. La Cordero no coneix la realitat de Tortosa, i ara disfrasada de "fresita" no se que vol vendrens.
    Potser ja tenia raó Martin Cid quan referint-se a ella dia " que no te enteras" i "lo que tienes que hacer es aprender "

    ResponElimina
  8. Una interpretació i aplicació restrictiva d'esta ordenança pot crear un ambient bastant irrespirable

    ResponElimina
  9. Lo Xai a tornat a dir una burrada com sempre, ja lo decia mi abuelo no te fies quien lleve siglas del PSC-PSOE.Estos son los autenticos fascistas disfrazados de cordero, sino tiempo al tiempo.........cullons tenia rao, no mes cal vore les noves ordenances, i pel que fa lo de la mendicitat fa 8 anys que goberna , que pacha, ara...volem arreglar el desastre que vatros mateixos au portat a Tortosa, pobreza, mendicitat,indignacio , bruticia,inseguritat ciudadana,incivisme.i altres apelatius , que mels callo.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta