17 d’abril del 2007

La PDE alerta del perill de transvasaments encoberts i convoca per dissabte la novena assemblea general

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va presentar ahir el programa de la seua novena assemblea general, que el moviment social farà dissabte al vespre a l'auditori de Tortosa. El portaveu Joan Antoni Panisello va advertir que en els últims mesos s'està parlant amb eufemismes com «transferències d'aigua», i que per tant volen denunciar els diferents «transvasaments encoberts» que s'estan preparant. Panisello va detallar que els catedràtics Narcís Prat i Pedro Arrojo seran els encarregats de parlar de la proposta de cabals mediambientals per a l'Ebre i dels nous regadius que s'estan autoritzant a la conca hidrogràfica. Per la seua banda, l'advocat Lluís Toldrà parlarà de la reforma de la llei d'aigües, que amb la creació de bancs d'aigua permetrà fer transferències a altres conques, «sense haver d'aprovar lleis com la 18/81 del minitransvasament a Tarragona». De fet, el quart punt de l'assemblea tornarà a insistir en la necessitat que el Camp de Tarragona vagi reduint progressivament la seua dependència de l'aigua de l'Ebre. Així, la PDE podria aprovar una resolució per demanar als ajuntaments del Camp que segueixin l'exemple de Reus, que ha fet diferents obres per garantir fonts alternatives d'abastament. «És una assemblea per explicar la situació actual, decidir què hem de fer i com ho volem fer», va afegir-hi el també portaveu Manolo Tomàs. «Estem en un moment crucial, amb una situació política que sembla favorable a la nova cultura de l'aigua; però també hi ha desconcert per la poca mobilització social i institucional al territori», va lamentar Tomàs. «Fora de les Terres de l'Ebre sí que hi ha un debat intens, i fins i tot crispat», va dir.

El Punt (17-Abril-2007)

13 comentaris:

  1. vaig dir ho fas uns mesos eleccions al canto aprofitats de la ocacio.
    un antitrabasista de base

    ResponElimina
  2. Això si que són líders i no els politiquillos de Tortosa.

    ResponElimina
  3. Manolo diu que “ hi ha desconcert per la poca mobilització social”, pobret¡
    ¿No te ni idea del perquè d’aquesta desmobilització?

    ResponElimina
  4. La cohesió social esdevé quan no hi han indicis de d'intoxicació política...Heu escollit un mal moment... O us han aconsellat malament...

    ResponElimina
  5. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. La cohesió social esdevé quan hi ha una evidència generalitzada d'amenaça, listillo...

    ResponElimina
  7. Es evident que hi ha d’haver una amenaça; però els partidismes s’ha de mantenir al marge, i no voler aprofitar el moment polític per fer sidral en un sentit o en un altre...Sabiondo/a !

    ResponElimina
  8. I per què no? Qui li té temó a la plataforma?

    ResponElimina
  9. Veig que no entens res..Retiro lo de sabiondo...

    ResponElimina
  10. Cuidado que ara m'alliçonaràs tú...
    Si tens que explicar-me alguna cosa que no sàpigue ara tens l'oportunitat, i si no ves baixant del pedestal

    ResponElimina
  11. Molt alt em coloques...

    ResponElimina
  12. És que sures en l'aire...

    ResponElimina
  13. Molt amable de la teva part

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta