21 d’abril del 2007

L'ordenança de civisme de Tortosa provoca divisió d'opinions quinze dies abans de ser aprovada

El casal Panxampla s'hi oposa, però la federació de veïns demana que s'apliqui

El govern municipal de Tortosa té previst aprovar el 7 de maig la nova ordenança pel bon ús de la via pública, i la controvèrsia està assegurada. Mentre la federació d'associacions de veïns fa temps que reclamava que l'Ajuntament posés al dia l'antiga normativa del 1985, el Casal Popular Panxampla ja ha advertit que s'oposarà a l'ordenança de civisme. Amb tot, el col·lectiu també ha anunciat que té previst presentar una proposta alternativa, per convertir el carrer en un lloc «públic i de convivència».

Un dels portaveus del casal Panxampla, Josep Sabaté, va lamentar ahir que la nova ordenança de Tortosa pretengui anar «més enllà» d'evitar les accions que dificulten la convivència entre els veïns. Segons Sabaté, el règim sancionador de la nova normativa propiciarà que els tortosins entrin en la dinàmica de denunciar-se mútuament, «perquè tothom dirà que el seu veí el molesta, i això sí que provocarà problemes de convivència». El portaveu també va criticar que l'Ajuntament vulga multar la mendicitat, «perquè és una política feixista, impròpia d'un govern d'esquerres». «Si realment no volen veure la pobresa, el que han de fer és treballar per eradicar-la, i no intentar esborrar-la del carrer», va afegir-hi. Sabaté va remarcar que els carrers han de ser un espai «per al coneixement, per a l'oci i la convivència», i no «espais freds i sense vida, totalment artificials». En la mateixa línia, Sabaté va denunciar la «progressiva privatització dels espais públics», i va posar en dubte que sancionin els partits per l'enganxada de cartells i pancartes, durant les diferents campanyes electorals. «Serà una ordenança per combatre la gent crítica, els joves i els més desfavorits», va insistir.

> «Ara volem que es faci complir»


El portaveu del casal Panxampla va avançar que contactaran amb diferents col·lectius i entitats veïnals d'altres ciutats catalanes, com ara Barcelona, Mataró i Berga, en què els ajuntaments ja han començat a aplicar ordenances de civisme. A més, Josep Sabaté va assenyalar que el casal Panxampla també vol parlar amb altres sectors de Tortosa que es puguin veure afectats per la nova normativa, amb l'objectiu de coordinar possibles accions. En canvi, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa, Joan Alegria, va fer una valoració «molt positiva» de la possible aprovació de l'ordenança de civisme. «Feia temps que demanàvem una ordenança que inclogués els drets, els deures i les obligacions de tothom, perquè la normativa anterior s'havia quedat obsoleta», va afirmar Alegria. El president veïnal va remarcar: «Ara només cal que s'aprovi ràpidament i que comenci a aplicar-se, per millorar la convivència.» En l'únic en què van coincidir Alegria i Sabaté va ser per destacar que l'aprovació es faria en un clima clarament electoral.


El Punt (21-Abril-2007)

12 comentaris:

  1. Els primers que passaran a integrar aquesta ordenança segurament que seran els d'ERC -Fores i els seus- que han ampastifat els contenidors d'escombreries de la ciutat amb cartells anunciadors del seu acte de presentació per part de Carod. Ja sabem que consideren a Carod acabat però lligar el seu nom de forma tan clara amb les escombreries em sembla un despropòsit.
    Aquesta és la ciutat diferent que vol Forés?

    ResponElimina
  2. Si te fots un pet al mig del carrer quina multa te claven?

    ResponElimina
  3. em penso que esta clar panxampla 4 gats A de veins majoria.

    ResponElimina
  4. Que quants de socis té l'Associació de Veïns esta?

    ResponElimina
  5. parlar de majories i minories sempre és perillòs... segurament molta gent no s'ha plantejat els arguments que es donen, per tant esperem un poc perquè hi haurà sorpreses.

    ResponElimina
  6. Personalment no conec a ningú que sigue membre de l'Associació de Veïns de que parlen. Ho dic perquè s'ha d'anar en compte en segons quines agrupacions que pretenen parlar en nom de tota la ciutadania, quan només són 4 gats. Tampoc sóc panxamplero, si és que algú malpensa.

    ResponElimina
  7. 3:06 PM, vintiquattro mille bacci.

    ResponElimina
  8. Als països mediterranis la vida se sol fer al carrer, no entenc esta ordenança que sembla que mos vulgue tancar a tots a casa com en cel·les de convent de clausura

    ResponElimina
  9. Vale, pos quan un al carrer t'ascopinye als peus, vas i li contes.

    ResponElimina
  10. Prefereixo això a que m'imposiguen un toc de queda...

    ResponElimina
  11. A mi, el que em provoca es llástima...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta