12 d’abril del 2007

Miquel Aubà: «Hem complert els objectius, amb millors serveis, més indústria i més habitatges»

L'alcalde independent de Gandesa considera que la millora de les comunicacions és «vital» per garantir el creixement actual

Després de vuit anys com a alcalde de Gandesa, Miquel Aubà tenia previst deixar la política municipal, però finalment repetirà com a cap de llista dels independents.
-El balanç que fa del mandat deu ser força bo, si encara li han quedat ganes de repetir...
-«Sí. Els primers quatre anys com a alcalde van ser una primera presa de contacte amb les necessitats de Gandesa. En aquest segon mandat, s'han materialitzat alguns projectes i hem complert alguns objectius, que ens havíem marcat per tenir millors serveis, més indústria i també més habitatge. Així, hem aconseguit l'ampliació del CEIP Puig Cavaller, del CAP de Gandesa i de la residència per a la gent gran, però també la construcció de la planta d'osmosi inversa.»

-Gandesa ha resolt ja els diferents problemes que tenia amb l'aigua?
-«La planta d'osmosi inversa, que ja vam plantejar a la campanya del 2003, no és un projecte tan vistós com un carrer o un parc infantil, però millorarà la qualitat de l'aigua i beneficiarà tots els veïns. A Gandesa, l'aigua porta molta calç, i feia malbé els electrodomèstics i provocava problemes de salut. D'altra banda, mai ens ha sobrat gaire aigua, però hem fet una nova captació i també impulsarem un projecte comú amb altres municipis de la Terra Alta, amb fons europeus.»

-El final del mandat ha coincidit amb l'anunci d'una inversió important, amb l'arribada de la multinacional Jokey. Quina política de promoció econòmica i industrial han seguit?
-«Hem millorat l'accés al polígon i hem potenciat la venda de parcel·les de la segona fase, fins al punt que ja hem començat a negociar la tercera. També hem fet els estudis previs per justificar la creació d'un viver d'empreses, que determina que tenim un creixement important, i que el viver donaria un impuls als nous empresaris autònoms. A més, alguna empresa local tornarà al poble, després de passar un temps fora de Gandesa. Però a més de buscar noves indústries, hem volgut millorar els serveis i assumir l'increment de població amb més habitatges. Ja hem iniciat els treballs del nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM), i hem impulsat la construcció de 36 habitatges de protecció oficial per als joves de la població.»

-La culminació seria la millora de les comunicacions?
-«A la Terra Alta hem patit històricament la falta de bones infraestructures. Això ens ha permès tenir un territori ben endreçat, però ara necessitem millorar les comunicacions per garantir el nostre creixement. La mobilitat interior sempre es pot millorar, però la clau és aconseguir l'autovia, perquè el desdoblament de l'N-420 és vital. És una obra que s'està planificant per a un horitzó d'uns quinze anys, però que cal reclamar ara.»

-Com valora la situació política a Gandesa? Quina ha estat la relació amb l'oposició?
-«Fa quatre anys, algú va intentar que la campanya fos més dura del compte, però la nostra voluntat ha estat tirar endavant els projectes amb el màxim consens. A Gandesa hem trobat una bona sintonia, dintre del govern i també amb l'oposició, i la gent això ho agraeix. El balanç final no pot ser més positiu, perquè hem aprovat per majoria absoluta el 70 o el 80% dels projectes. A més, també hem tingut una molt bona sintonia amb la Generalitat.»

-Durant el mandat s'ha posat en marxa la nova ordenança sobre l'ús de la via pública. Com ha estat rebuda?
-«Les mesures restrictives mai acaben de funcionar bé, però a Gandesa ens calia ordenar el trànsit. Els gandesans hem abusat i hem fet un mal ús dels avantatges de viure en un poble. Hem posat senyals de direccions prohibides i hem restringit l'aparcament en altres carrers, i això ha provocat rebuig ciutadà en alguns casos. Feia quatre anys que teníem el projecte, però l'hem volgut aplicar de mica en mica, perquè la gent s'hi pogués acostumar. Hi ha hagut queixes però també ens han felicitat, per exemple, per la nova regulació del carrer Berenguer.»

El Punt (12-Abril-2007)

Foto: Ajuntament de Gandesa

1 comentari:

  1. Cal començar a veure Gandesa, les Móres i Flix (complementàriament amb altres poblacions properes com Falset o Vall-de-roures) com a part del sistema de ciutats de les Terres de l'Ebre, que pugui equilibrar un nucli potent com Tortosa-Amposta.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta