27 d’abril del 2007

Polítics blocaires i també blocaires polítics

Els candidats de la demarcació de Tarragona comencen a tenir clar que internet els ofereix una sèrie d'eines que també es poden utilitzar per fer política. Així, després d'esgotar el concepte de les pàgines web tradicionals, van descobrir el fenomen dels blocs, i els nostres polítics també van esdevenir blocaires. Per primer cop, els ciutadans poden parlar de tu a tu amb els seus governants, i aviat als polítics ja no els caldrà fer els esgotadors porta a porta, o anar a fer-se la foto al mercat. Els blocs són preferentment d'esquerres a Reus, on tenen diari personal Lluís Miquel Pérez (PSC), Empar Pont (ERC) i Ernest París (ICV). En el cas de Tarragona, l'esquerra també ho té força més clar, i recentment el candidat socialista, Josep Fèlix Ballesteros, ha renovat el seu bloc i l'ha convertit en un videobloc, tot i que no utilitza el servei més popular d'internet, el conegut You Tube, sinó els serveis de Daily Motion. El republicà Sergi de los Rios té un bloc força correcte, i és un dels pocs polítics que dialoga molt sovint amb els lectors que hi deixen comentaris. Joan Aregio (CiU) no té bloc, però sí un web personal que busca la complicitat i la interacció amb els internautes. Per la seua banda, Alejandro Fernández (PP) té l'únic bloc tarragoní escrit en castellà. D'altra banda, a Tarragona fa uns mesos que funciona el bloc El Notari (www.elnotaripuntcom.blogspot.com), un diari anònim especialment crític amb CiU. Una altra curiositat de la blocosfera del Camp és el color vermell que predomina al bloc de la candidata del PSC a Valls. Núria Segú sembla que vesteixi sempre de roig.

A les Terres de l'Ebre, gairebé tots els candidats de Tortosa tenen bloc. La situació no és un fet aïllat, ja que la capital del Baix Ebre concentra actualment una cinquantena dels més de 160 blocs que el col·lectiu Blocaires Ebrencs té controlats al territori. Els alcaldables Joan Sabaté (PSC), Ferran Bel (CiU) i Ricard Forés (ERC) fa temps que tenen bloc, i recentment se'ls han afegit el candidat d'ICV, Jaume Forcadell. També hi ha blocs clarament polititzats, com per exemple Unió per Tortosa (unioxtortosa.blogspot.com), que podria ser l'equivalent tortosí a El Notari, però contrari al PSC. Una altra blocaire força coneguda, Núria Menasanch (La Comedianta Tortosina), també concorrerà a les eleccions, com a cap de llista del Partit Republicà Català.

A Amposta, Antoni Espanya (PSC) i Àngel Porres (ICV) són els únics candidats que tenen blocs. Però només a Amposta ens trobem el cas de dos blocaires coneguts que han decidit fer el salt a la política municipal. Curiosament, són dos informàtics: Manel Zaera, el germà gran de la blocosfera ebrenca, ocupa el sisè lloc de la llista del PSC; mentre que un altre dinamitzador de la internet ampostina, Jesús Ferré, ha donat suport a Marta Cid (ERC-AM), que li ha reservat la novena posició. De fet, Ferré ha estat l'encarregat de posar en marxa el web Martacid.cat, un dels llocs d'internet que més ha aprofundit en els recursos de la política 2.0, amb enllaços als comptes de la candidata a Flickr o Slideshare. En el compte de Flickr hi podem trobar una bona galeria d'imatges de Cid i dels diferents actes duts a terme per la candidatura, mentre que a Slideshare hi ha penjats els materials preelectorals editats per ERC. El web de Cid, que finalment ha adoptat l'estètica dels blocs, també inclou un vídeo que Cid ha penjat al seu propi canal de Youtube. L'únic punt negatiu és que no s'hi poden deixar comentaris.

1 comentari:

  1. Desconeixia la condició de diplomada en Biblioteconomia i Documentació de la Núria Segú!! Curiós, curiós...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta