27 d’abril del 2007

El PSC d'Amposta posa en línia Lo Safareig

El candidat del PSC d'Amposta, Antoni Espanya, és un dels blocaires polítics més actius a les Terres de l'Ebre. Però amb la incorporació de l'informàtic Manel Zaera a la seua candidatura, el PSC ha anat més enllà i la setmana passada va presentar el web Lo Safareig (www.losafareig.org). Es tracta d'una proposta innovadora, ja que Lo Safareig està dissenyat com un espai de participació ciutadana a la xarxa, en què tots els usuaris poden aportar propostes i també votar les de la resta d'usuaris. Així, la portada del web mostra aquelles propostes que més vots han tingut, a partir dels cinc vots. En canvi, les propostes que no tenen encara prou vots queden a la cua de temes no publicats. A més de votar les propostes s'hi poden deixar comentaris, els quals també poden rebre valoració dels diferents usuaris.

Lo Safareig podria ser la segona experiència d'aquest tipus que es posa en marxa a l'Estat espanyol, després que Juan Albert Belloch publiqués a Saragossa un espai web equivalent, perquè els ciutadans valoressin les propostes del PSOE a la capital aragonesa. Però a Catalunya és el primer web polític basat en agregadors socials, del tipus Digg, Menéame i Fresqui. L'exemple català és el web La Tafanera. En el cas del PSC d'Amposta, l'objectiu de Lo Safareig és recollir l'opinió dels ciutadans sobre les seues propostes, i veure com són valorades per la resta d'internautes. L'experiència de Lo Safareig, que ha estat desenvolupat a partir del programa lliure Pligg, servirà al PSC per comprovar el funcionament de la participació ciutadana a internet, i per rebre de manera directa les propostes dels veïns.

El Punt (27-Abril-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta